Izomtömeg növelés szempontjából hogyan érdemes fekvenyomni?
Egykezes súlyzókkal,kontrollált végrehajtással,a súlyt mélyre engedve,kifelé nyomásnál nem kiakasztva.
Ez a legfontosabb,az ismétlésszám már nem Szent Grál,lehet variálni.
Piramis,vetkőző sorozat,magasabb vagy épp alacsonyabb ismétlésszám,bármi működhet,de semmi nem működik örökké.
A kivitelezés és az izomérzet az,ami fontos.
A rudas fekvenyomás is "jól építi az izmot".
A sorozat/ismétlésszám már variálható, de általánosságban azt mondom, menj le alacsony ismétlésszámra is. Pl. piramisban 8;6;4;10.
Egy 5x5 ugyanúgy épít izmot, mint egy 3x8.
Ha megakadsz az is segíthet, hogy mondjuk egy másfél hónapig alacsonyabb volumennel és nagyobb súllyal csinálod a gyakorlatot (pl. 3x3, 5x2, blabla).
Csatlakoznék az előttem szólóhoz(íróhoz).
Tapasztalatból tudom és nyögöm a következményét a nyomó gyakorlatoknak.Mindkét vállamban megsérült a rotátor köpeny és csak műtéttel lehetne teljesen rendbe tenni.(Amit egyenlőre nem akarok.)Éppen ezért nyújtsatok sokat és kompenzáljátok a nyomó gyakorlatokat másokkal,hogy ne szűküljenek be a váll izületek.
Csak épp azt felejtitek el, hogy a probléma itt pont veletek van, és nem a gyakorlattal.
1. Meg kéne tanulni helyesen kivitelezni
2. Sok nyomómozdulathoz a másik oldalt is minél többet kéne edzeni -> a hátsóváll gyakorlatokat nyomni kell ezerrel, a facepull (archoz húzás magyarul? nem tudom hogy terjedt el) például nagyon jó megelőzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!