Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy nőnek mennyi legyen a...

Egy nőnek mennyi legyen a diétába a ch és a fehérje?

Figyelt kérdés

én 1-1,5g fehérje és 2,5g ch-ra gondoltam.

ez elég lenne?

Erről az étrendről vélemény?

74kg de a zsirmentes tömegem 65körül. szoval 65re számoltam.

1.étkezés

100g--tk kenyér 40g ch

100g--csirkemell 22gfeherje +zöldség

2.étkezés

100g rizs 75g ch

100g csirkemell 22gfeherje + zőldés

3.étkezés

100g krumpli 20g ch

50g csirkemell 11gfeherje +zőldség

4.étkezés

50g rizs 30g ch

6db tojás(sárgája nélkül) 18g fehérje + zöldés

5.étkezés

Sovány túró 100g 14g feherje

Összbevitel:

Szénh:170g

fehérje:90g

az összbevitelnél kerekítettem, vagy ez sok szerintetek? én állítottam össze.

Köszönöm előre a válaszokat és a tanácsokat

2015. máj. 16. 03:32
 1/3 A kérdező kommentje:
és fogyás a cél:)
2015. máj. 16. 03:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem így arányaiban baromi sok a szénhidrát, de ha te így tudsz fogyni..

Jobb arányok lennének, ha pl. megennéd a tojás sárgáját, nem tolnál kenyeret. Mondjuk nem is igazán értem hogyan lehet csak tojásfehérjét enni, persze éhezők nyilván nem panaszkodnak semmilyen kajára, de ha már úgyis van tojásod.. nem rossz a sárgája nélkül?

Összmakróból hol van a zsír? Azt miért nem számolod? Így kb. 1000 kcal-os az étrended kerekítve, ami szerintem baromi kevés, de te érzed hogy neked elég-e. Pontosabban ehhez jön hozzá a zsír.

Én a legtöbb embernek több zsírt ajánlok mint szénhidrátot (kalóriában 2:1, tömegben kb. 1:1) az általában életszerűbb, tarthatóbb mint a sok ch.

Na most a 170g nem tűnik soknak, csak 1000 kcalóriából 170g felszívódó szénhidrát viszont már bőven tekinthető annak, fogyás alatt ez nem szentírás, de nem biztos, hogy kell ennyi. Ha bírod inzulinnal, akkor persze szerencsés vagy :)

2015. máj. 16. 08:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, több fehérje. Telítetlen zsírok(lenmagolaj,halolaj) és kevesebb ch. Semmi értelme ilyen sok szénhidrátnak a napi edzéssel jó ha kiégetsz 30 grammot, és 50 gramm a test többi részének is elégnek kell lennie. Szóval 100 gr ch elég.
2015. máj. 16. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!