Van itt olyan aki diák/nem dolgozik és testépítéssel foglalkozik? Ti hogyan oldjátok meg a tápanyag bevitelt?
Gimnazista vagyok, most érettségizek.
Napi 6 kajám van:
-reggeli: Zab+ tejsavó fehérje vagy tojásfehérje és teljes kiőrlésű kenyér
- aztán 4-szer tészta (durum vagy teljes kiőrlésű)/ rizs/ ritkán burgonya és csirke vagy valamilyen hal + zöldségek
-vacsi: túró
Napközben ha olyan helyen vagyok, vagy csak szimplán nem megy a kaja, mert tömegelek és előfordul, hogy nem meg annyi amennyit meg kéne ennem akkor tejsavó+zabliszt.
Hozzá kell tennem, hogy édesanyám nagyon sokat segít a főzésben.
Pontosan mire voltál kíváncsi?
Ált.Iskolás vagyok 7.-es.
Felkelek 6:40-kor szarakszok, készülődök öltözök stb.
6:50-kor 75g zab+28g tejsavó 25g mogyoró+ vitaminok(2db mega daily one, 2db omega3, 1g cvitamin)
9:50 50g csirke 75g rizs +zöldség(suli szünetben)
12:50 50g csirke 75g rizs +zöldség (töltés edzésre mert általába már csak egy órám van a suliba és húzás edzeni) (ja és persze szünetben)
17:00kb. turmix edés után 35g tejsavó f.+ 20g dextróz
17:50 vagyis 50 perc múlva 100g csirke 75grizs +zöldség
20:50 250g (zsírszegény)túró+150g joghurt+fahéj és 50g mogyoró
14/F
(hogyha érdekelne 8 hónapja függő vagyok a testépítének imádom ezt a sportot és sokat olvastam:))
Hát, szerintem akkor gondold még át és beszéld meg a szüleiddel. Ennél a sportnál nagyon számít a kaja, ha nem tudsz megfelelően táplálkozni akkor szerintem nem lesz túl sok eredménye. Persze az elején rossz étrenddel is fogsz tapasztalni némi fejlődést, de aztán meg fog állni.
Amúgy érdemes leülni összeírni egy étrendet és kiszámolni, hogy mennyibe kerül, szerintem nem sokkal lesz több mint amit eddig költöttél kajálásra, persze függ a testtömegedtől is (nem mindegy, hogy 60 vagy 85 kg vagy )
Akkor kisapám meghúzod magad, és örülsz annak, hogy anyád tesz eléd egyáltalán kaját.
Te nem testépítéssel foglalkozol, hanem edzegetsz, haver.
nemtom mindig megy ez a vita, hogy drága a "testépítős" kaja....
hát, szerintem ez így elég nagy ferdítés. Először is, igaz, hogy válaszoltam a kérdésre, de egyáltlaán nem nevezem magam testépítőnek, csak úgy gondoltam, hogy mivel a kajáról szól a dolog, válaszolok, mert hasonlóan eszek, mint aki ide sorolja magát. Vagyis, kiszámolt étrend, rendszeres étkezés, egészséges ételek. Makrotápanyagokra, és nem pedig kész ételekre alapozott kaja. (ezt úgy értem, hogy ugye azt tudom, hogy mennyi tápanyag kell nekem egy napra, és aszerint válogatom össze adott ételekből, szóval nem azon van a hangsúly, hogy most csirke, pulyka stb.)
vagyis, ezzel azt akarom mondani, hogy a "testépítő kaja" tulajdonképpen egy alap egészséges étrend. Persze, aki kondiban edz, általában többet foglalkozik az evéssel, mint egy átlag ember, egy kicsit én is "háklisabb" vagoyk, mint kéne. De a lényeg, az alap, az teljesen sima, egészséges étkezés, megfelelő tápanyagokkal.
Nincs saját jövedelmem, ez persze egyetemistaként elég kellemetlen, de egyáltlaán nem a kaja ügyében. Zavar, hogy kérnem kell ruhára, bérletre, fodrászra, könyvekre stb. De mivel otthon lakom, a rezsit sem hajtják be rajtam a szüleim...Ők tartanak el, vagyis ők fizetik a kaját. Ez lehet, hogy így leírva nagyon bunkón hangzik, de egyrészt nem akar az lenni (csak puszta tények), másrészt pedig a szüleim szavai (ők mondták ezt, amikor szomorú voltam, mert ahogy már írtam, zavart, hogy mindenre kérnem kell tőlük).
Másik dolog: ajánlom, hogy ülj le, és számold ki, hogy egy átlagember mennyit költ naponta kajára. Apum is, anyum is pl minden nap vesz valamit egy gyorskajáldában. Van úgy, hogy csak az ebédjük majdnem annyira jön ki, mint nekem egy napi kajám. de nem is muszáj őket nézni, elég saját magamat pár éve. Az órák szünetében mindig csomó időm ment el azzal, hogy megtlaáljam a legolcsóbb kínait, és még az is rohadt drága volt...Persze lehet egész nap szendvicset enni (a felvágott is arany árban van), de ugye az egészségtelen kaja mindig olcsóbb is. Aztán, ott van a rengeteg féle csoki, nasi stb amit az átlag emberek folyton esznek. Én kiszámoltam már párszor, és nem drágább az én kajám (főleg most, hogy anya pár hónapja 800-900-ért vesz csirkét). A rizs, zabpehely ugye nem túl drága megint csak (a kenyérnél biztosan sokkal olcsóbb). A zöldség a sarkalatos pont, az valóban nem olcsó. Igyekszem visszafogni magam a zöldségevést illetően, de ugye az átlag embernek is kéne ennie, még ha ez nem is működik mindig így, mivel alapvető kaja.
Tápkieg az megint nem egy hatalmas kérdés az esetemben, mert az egyik legolcsóbb multit veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!