A kukoricalisztet ha megfőzöm puliszkává, azt már fel tudja szívni a szervezet tápanyagként? Mert hallottam, hogy azt nem lehet megemészteni csak úgy.
A gabonák nem a legjobban emészthető növények, sok antitápanyag van bennük meg amúgy is, nagyrészt csak tömény szénhidrátok. A bennük lévő kevés vitamin és ásványi anyag pedig az antitápanyagok miatt ki tudja milyen arányban szívódik fel, hasznosul.
Ezen a főzés nem sokat változtat, ezek nem hőérzékeny anyagok. A sok kukorica nyilván nem nyersen fogyasztva, pellagrát okoz.
Nos nem azért eszik valaki kukoricát, mert olyan rohadt egészséges vagy tápláló, hanem vagy mert szegények vagyunk és valamit enni kell (ch azért van benne, éhenhalást elkerüljük vele) vagy mert finom. Mondjuk egy egy jó puliszka finom, gluténmentes eledel. Ha éppen nem zöldségekre vagy húsra vágyom, és azt mondom legyen valami finomság, lehet hogy egy kukoricadara jön képbe, alkalmanként fogyasztva egy gluténmentes gabona sok embernél belefér az étkezésbe. Nem lesz jó étel, de finom, jóllakat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!