A fegyencedzést miért kell az első lépéstől kezdeni?
Figyelt kérdés
Elolvastam a könyvet. És hát annyira nem tetszenek a lépések sorrendjei. A lábemelésnél pl megy a mesterlépés. Fekvőtámaszozni is tudok, akkor is a falnál kell bohóckodnom ? Meg a gyertyázással stb ? Elvileg a motiváció miatt kell elölröl kezdeni, de nekem inkább elveszik a motivációmat, olyan unalmasak ezek a lépések.2015. máj. 7. 10:10
3/12 anonim válasza:
Szinte minden áldott nap felteszi valaki ezt a kérdést. Az egy könyv, nem rossz könyv, jó ahogy sokak figyelmét felhívja rá, hogyan kell eg, gykorlatsort felépíteni, de csak egy alapgyakorlatokat felsorakoztató könyv, általánosban a tesitanárod pont ezeket a gyakorlatokat csináltatta veled, de akkor tuti béna hülyeség volt, most meg ha kap egy frankó címet, mindenki ráharap... Ne egy könyvet kövess, állíts össze magadnak egy edzéstervet, hiszen csak te tudod, miből mit bírsz...
4/12 anonim válasza:
Általánosban nem csináltatja ezt a tanár, se középiskolában. Nem volt se tolódzkodás, se húzódzkodás, csak fekvőtámasz és körbe-körbe futkározás.
5/12 anonim válasza:
Hát akkor vacak tesitanárod volt, a többség szerencsére nem ilyen
6/12 anonim válasza:
Azert kell a "lepeseket" betartani, mert a gyakorlatok valoszinu ugy vannak egymasra epitve, hogy optimalisan es idealisan is igazodjanak az emberi szervezet mukodesi mechanizmusaihoz es a ver aramlasahoz.
Tudod azert nem eszunk edzes elott, mert akkor az emeszteshez letodul a ver a gyomorba es ezert nem lesz eleg szufla az izommunkahoz.
Tehat ha a gyakorlatok szepen egymasra vannak epitve, akkor azokat illik betartani ... de csinalhatod a sajat kut fejedbol is es ha eredmenyeket ersz el, talan ki is talalhatsz egy uj mozgasi format.
7/12 anonim válasza:
Nem kell elölről kezdeni. Falnàl végzett fekvő: vicckategória. Még a sima is lófutyi.
8/12 A kérdező kommentje:
Montizsolt
Akkor nyugodtan kezdhetem a teljes gakorlatoknál ? (teljes fekvő, guggolás, húzódzkodás stb) nem lessz elakadás a fejlődésben ?
2015. máj. 7. 11:07
9/12 anonim válasza:
Nem Montez vagyok, de nem lesz. Ha megy 100 fekvő, akkor biztos nem amiatt akadnál, hogy nem fekvőztél a falnál.
10/12 anonim válasza:
Szerintem sem kell túl komolyan venni ezt a "progresszió"t ami a könyvben van. Anno én pl. csak simán nekiálltam a húzódzkodásoknak és kb 2 hónap után ment az egykezes is, anélkül, hogy ilyen felemás tartásokkal meg törülközőkkel szórakoztam volna. A lényeg hogy megadd a kellő terhelést szerintem, persze a szabályosságra figyelni kell. A fekvőtámasz azért jó kis gyakorlat, főleg ha lassan csinálod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!