Normális hogyha recsegnek az ízületeim, mert a fegyencedzést csinálom már egy hete és mindenből az elsőnél tartok. Amúgy fiatal vagyok, és minden nap csinálom, de ahogy a könyvben megvan írva mindenből az első lépést, szerintetek?
Figyelt kérdés
Szerintetek mi az oka? Esetleg több szünet? Vagy még legalább egy hétig csináljam, hogy megerősödjenek az ízületeim?2012. aug. 1. 16:42
1/7 anonim válasza:
Elméletileg csináld nyugodtan,esetleg melegíts be(vagy jobban melegíts be),hogy izületi folyadékból több legyen a csontok között.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
Lehet kevés volt a bemelegítés,lehet előtte futok 5 percet,mert eddig 10 darabbal melegítettem be az adott gyakorlat 1. lépésével.Egyébként most fordul elő talán először.Főleg akkor volt mikor guggoltam,és álltam fel meg akkor ha függőlegesig kinyújtottam felfelé a kezem,és akkor a vállam olyan hangot adott mintha egy darab papír szakadna,csak nagyon rövid ideig és alig hallottam,utána "elnémult".(múltkor igaz 4-5 teljes fekvővel melegítettem be,de máskor amikor futottam pár kört ilyen nem volt.Bocs, hogy sokat írok,kösz!
2012. aug. 1. 19:04
3/7 anonim válasza:
Nem baj. :) Ha nehezemre esne olvasni,akkor nem tenném,írj nyugodtan,hátha olvassa más is.(és nem teszi fel nyócadjára a kérdést :) ) És azt próbáld ki,hogy edzés és bemelegítés közben a feladatra koncentrálj,ezzel az agy-test kapcsolattal nagyon sok pluszt tudsz összeszedni.
4/7 A kérdező kommentje:
Igaz,mert ha becsukom a szemem és koncentrálok,volt, hogy azt hittem nem bírom és koncentráltam,kétszer annyit tudtam csinálni.:D
2012. aug. 1. 20:46
5/7 anonim válasza:
Igen,ez pont azért van.De ha közben azon jár az eszed,hogy meg kell etetni a macskát,meg azon gondolkozol,hogy a magnézium atomkapcsolatainak a mittudoménmicsodája az mittudomén,akkor viszont nem tudsz "erőn felül" dolgozni,csak a mi megy lazán.Jó dolog ez,gyakorolni kell és ki fog fejlődni,majdnemhogy reflexé válik.A bemelegítős dolog is ilyesmi.Mert elméletileg ha 10-15 percig melegítesz,akkor az agyad rájön,hogy itt terhelés lesz és több izületi folyadékot termel a csontok közé,hogy legyen kenés és ne kopjanak széjjel a porcaid.
6/7 A kérdező kommentje:
igen,Kösz mindent,mindjárt ki is megyek futok pár kört,és utánna edzek.:D
2012. aug. 2. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!