Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Diétában édesítőszer?

BigD. kérdése:

Diétában édesítőszer?

Figyelt kérdés

A cukor fogyasztásomat minimalizáltam, viszont nem bírok csak vizet inni egész nap mert nem oltja a szomjamat :/

ezért egy energia és cukormentes üdítőt iszok amiben viszont édesítőszer van. álljak le róla is? hátráltatja a diétát?

2015. máj. 2. 10:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom hogy vagy vele, de az a néha napján elfogyasztott pár kanál méz még mindig többet használ, mint árt. Hatalmas gond nem lesz belőle, ha most megiszik egy mézes teát valami miatt. De ha ennyire féltek, akkor számoljátok bele a bevitelbe és ha belefér, akkor egyétek, ha meg nem akkor nem eszitek.
2015. máj. 2. 14:20
 22/28 anonim ***** válasza:

Oké de akkor sincs értelme szálkásításnál ha csak nem szénhidrátot tölt. A fruktóznak nincs hatása a leptinre, és ugyan úgy gátolja a zsírsavak ketontesté való oxidációját mint az alkohol. Annak van értelme ha nem hosszabb a szálkásítás a kelleténél, jobb túl esni rajta hamar.

Édesítőből pedig hatalmas a választék.

2015. máj. 2. 14:26
 23/28 anonim ***** válasza:
Én pl csak alacsony ch-val tudok szálkásítani. Lemegyek 50 körülire is. Ebbe nem nagyon fér a mèz vagy egyéb cukor, mert az a kevés ch-t hadd vigyem màr be összetettből, hogy rost is legyen. De kinél mi válik be. Tőlem aztán ehetitek.
2015. máj. 2. 14:44
 24/28 anonim ***** válasza:

a mézet szerintem nem kell édesítőszerként használni, egyszerűen nem arra való, így aztán nem is kellene egy kalap alá venni cukrokkal és egyéb édesítőkkel, de igenis rengeteg jótékony hatása van, különböző mézek, különböző nyavajákra nyugodtan nevezhetőek csodaszernek...

a fél rokonságom méhészettel foglalkozik, én nagyon elfogult vagyok a mézzel kapcsolatban, de persze én nem is a népszerű akác-meg virágmézet tekintem méznek :)

2015. máj. 2. 15:07
 25/28 anonim ***** válasza:
Arra ott a propolisz, gyulladáscsökkentő, antibakteriális stb.
2015. máj. 2. 15:18
 26/28 anonim ***** válasza:

sztem az eritrit, stevia egész jók, legalábbis én még nem olvastam róluk kifejezetten káros hatást, sőt, a stevia állítólag kedvezően hat az inzulintermelésre. (persze, lehet, hogy mások mást olvastak). Sok olyan édesítő van, amik ugyanúgy inzulinválaszt okoznak, mint a cukor de elvileg ezek nem

a cukor igenis káros! ezt nem gondolom, hogy nagoyn magyarázgatni kell. nézzünk csak körül, hogy a világ fejlett országaiban élők nagy része mitől is rohadtul elhízott...

persze, az érem másik oldala, hogy mindent ésszel kell csinálni. Én szívem szerint azt ajánlanám mindenkinek, hogy ne egyen finoított kristálycukrot, meg ilyen hozzáadott glukóz-fruktóz szirup és egyéb cukrokat tartalmazó szarokat, de úgy gondolom, hogy ez kábé kivitelezhetetlen nagy átlagban. Én pl gyakorlatilag nem eszem cukrot (egyedül olyan keserű csokit, amiben egy kocka 1,5g cukrot tartalmaz, de még abból sem eszem egy egész kockát). De azért attól senkinek nem lesz baja, ha néha tol egy kis mézet, vagy bármi más cukros dolgot. Minimalizálni kell a mennyiséget, és kész. Az, hogy kinek mi fér bele a diétájába, teljesen egyéni kérdés, én hasonlóan Zsolthoz, eléggé leviszem a ch-t, mert könnyen hízok és nehezen fogyok, de sokan meg simán tudnak akár 3g /ttkg ch-val fogyni. Szóval mindenki tapasztalja ki magának.

2015. máj. 2. 18:01
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! A víz lesz a domináns folyadék de azért lefog csúszni egy kis édesítőszeres üdítő is.
2015. máj. 2. 20:27
 28/28 anonim ***** válasza:
arra vigyázz, hogy a legtöbb édesítőszeres üdítő amit boltban árulnak, aszpartámot jelent, az pedig bizonyítottan egészségtelen.
2015. máj. 3. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!