Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kérdés szálkásításról és...

Makosgubacs kérdése:

Kérdés szálkásításról és tömegelésről?

Figyelt kérdés

Oké, tudom, hogy sok ilyen kérdés van, de valahogy sosem tudom kihámozni a válaszokból, hogy akkor most ez hogy van. Olvasgattam is a neten, de valahogy mindenki mond mindent és az ember csak összezavarodik.

A kérdés, hogy akkor edézben nincs különbség, csak a kajában?

Mert ezek az ismétlésszámok meg gyakorlatok eléggé összezavaróak. Van aki azt mondja, hogy nem kell kisebb súly (nem azt mondom, hogy 10 kilóval bohóckodjon) van aki meg azt mondja, hogy igen. Van, aki azt mondja, hogy csinálj ebből abból 6-10-et van, akit azt mondja, 12-t vagy többet.

Valaki egyszerűen el tudná nekem magyarázni?

Köszönöm

2015. máj. 1. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Pedig mindig ugyanazt írjuk: a súlyzós edzés nem változik, tartani kell a nagy súlyokat. Nem a kis súly magas ismétlésszámmal az ami szálkásít, hanem az étrend és a súlyzós melletti aerob edzések. Vagyis a lényeg, hogy kis kalória mínuszban legyél, hogy tudj zsírt leadni, izomvesztés nélkül. Ha leveszel a súlyokból, akkor izomvesztés is lehet.

Google: szálkásítás tévhitek.

2015. máj. 1. 17:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm szépen.
2015. máj. 1. 17:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2015. máj. 1. 17:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen mert hogyha diétában vagy és kisebb súllyal kezdesz el edzeni mint azelőtt pl tömegelésnél, akkor a szervezet nem fogja azt az izomzatot tartogatni amire nincsen szüksége(vagyis nem volt annyira megterhelve min az előtt) és így ezért elkezdi inkább azt lebontani mert azt az izomzatot fölöslegesen nem táplálja. De viszont hogyha ugyanazzal a terheléssel végzed akkor muszáj lesz kényszerböl energiaként a zsírhoz nyúlni ugye mert azaz izomzat kell ám neki amit használ.

Na leírtam neked egy kicsit szétbontva a dolgot.:)

2015. máj. 1. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!