Hogyan lehetne gyorsan nagyon lapos hasat varázsolni
magunknak? Heti 3-szor edzem 1 órát, hasra ia persze, az
étkezésre is odafigyelek,55 kg vagyok,169 cm, de valahogy
a hasam nem a leglaposabb.
#nagyon lapos has-fogyás nélkul
Ha ennyi gondod van keress fel gyógytornászt aki néhány órát csak Veled foglalkozik. Tud mutatni olyan gyakorlatokat, amik kíméletesen erősítenek (még szerencse hogy a felüléseket nem tudod csinálni, mert azzal csak rontanál a helyzeteden.) Ezen kívül ha van rá pénzed menj el Alexander technikára, ahol ... nagyon-nagyon konyhanyelven azt mondom, hogy a jó tartást és helyes mozgást tanítják meg.. ha rendesen "gyakorlod" akkor elmúlhat a derékfájósságod is. Esetleg Feldenkrais. Azt még nem próbáltam, de csak jót hallottam és ha van az edzés mellett időd akkor csak úgy kis felszabadultságért NIA.
2015. ápr. 15. 11:13
Ehh, meg egy.
Ha lapos hasat akarsz akkor huzd be.
Ellazitva senkinek sem lapos a hasa, meg a fitneszmodelleknek sem.
2015. ápr. 15. 11:35
13/21 A kérdező kommentje:
Sajnos ez már 20 éves dolog, nem a gyakorlatoktol ment tonkre, azokkal probaltam helyrehozni. De azazert nagyon koszonom.
Még egyszer azt tudom mondani: Szakembert keress, ne egyedül próbálkozz.
19 évesen 6-8 lépcső után meg kellett állnom úgy fájt a térdem. Plusz recsegett-ropogott. Most kb. kétszer annyi idősen semmi mozgásszervi bajom nincs. "Magamtól" "meggyógyultam".
[link]
2015. ápr. 15. 11:45
15/21 A kérdező kommentje:
11/13 gyogytornat is vegzek, ezt az utat mar megjartam, valamit segít azert, de sajnos ugy latom, csodát semmi sem tesz. Koszi a tippeket :) 12/13 koszi, így már tokéletes :)
16/21 A kérdező kommentje:
14/15 koszi, megteszem, a baj csak az, hogy nem bizom az orvosokban :( Hogy erted, hogy magadtol rendbejottél?
Igaza van az előzőnek, ha ekkora a baj, akkor ne tőlünk kérj tanácsot, hanem keress fel egy szakembert: gyógytornász, manuálterapeuta, sportorvos, stb. Ő fog tudni neked személyreszabottan segíteni. Saját magad ne állj neki kezelni, mert lehet, hogy többet ártasz vele magadnak, mint használsz!
2015. ápr. 15. 12:13
Ahogy írtam a "helyes" mozgást tanítják. Vagyis nincs helyes mozgás, de ez így leírva elég bonyolult és átadhatatlan. Ha megtanulod úgy használni a tested, hogy a lehető legkevésbé terheld le az izmaidat (most nem az edzésre gondolok), az izületeidet és a csontjaidat (pl. ha hátrafeszíted a térdedet álláskor akkor először az ízületeid, aztán a kikopott ízületeid után a csontjaid bánják ezt az egyszerű, majdnem mindenkinél látható mozdulatot) akkor a tested öngyógyító folyamata beindul... vagy "magától" meggyógyul, kinek milyen kifejezéssel tetszik. Alexanderen megtanítanak úgy állni, járni, leülni, hogy az minél könnyedebb legyen. Hogy saját példánál maradjak sose volt valami szép mozgásom azelőtt, most meg nemrég egy TRX órán az oktató azt mondta jó a mozgáskultúrám.. hát majdnem az állkapcsom mozgása volt jó a földig :) Először olyan mintha robot lennél, nagyon furcsa, de aztán amikor már beépül és természetessé válik akkor semmi fura nincs benne. Figyeld meg Magadat hogy állsz. Pucsítasz vagy előretolod a csípőd, a térdedet hátrafeszíted-e? Hogy ülsz le. Lehuppansz és beleremeg az egész gerinced vagy szép lassan leülsz? Hogy állsz fel. Hátrafeszíted közben a nyakadat, erőlködsz a csípőddel, a kezeddel tolod el magad a karfától? Ezeket a felesleges feszüléseket fogod elhagyni. Persze ezzel nem lesz gyorsan lapos has, viszont sokkal könnyedebben fogsz mozogni, nem kell ezer videót megnézni, hogy kell megcsinálni egy gyakorlatot jól, mert egyszerűen tudni fogod.
2015. ápr. 15. 12:14
19/21 A kérdező kommentje:
17/18, 18/18 koszonom szépen, sokat segitettetek. 18/18 tényleg sokminden mulik ezeken az alapveto mozgasokon- koszi szépen mégegyszer.
A lapos has kizárólag diéta kérdése, kevesebb szénhidrátot kell enned és kb ennyi, viszont nem szabad koplalni fehérjét és zsírt diéta alatt is kell enni, sőt fehérjéből lehet kicsit többet is.
Zsír bevitel fontos az ízületek szempontjából, akár ez is lehet a derékfájás egyik oka.
Kifejezetten derékfájdalomra az alsó hátat erősítő gyakorlatok a legjobbak, tapasztalattól függően nagyon sok gyakorlatot találhatsz (hiperhajlítástól a felhúzásig). Fontos még hogy a has/hát edzések után nyújtsd le az alsó hátad, az első gyakorlat előtt pedig melegítsd be. Bemelegítés nélkül nyújtani viszont tilos!
Egy megfelelő erősségű ízületvédő is ajánlott, némelyikük csodákra képes, de csak ezekre hagyatkozni nem ajánlott.
Ezeket úgy írom hogy hátfájós voltam nagyon sokáig és többször is bajom volt különböző sérülések miatt a derekammal.
2015. ápr. 15. 12:53
Kapcsolódó kérdések: