Guggolásnál és lábtolónál úgy érzem hogy a térdemen van a súly, nem a combomon, rosszul csinálom?
igen, valószínűleg nem jól csinálsz valamit, mert a térdedet nem kéne túlterhelned. nézd meg ezt a videót, én is itt láttam az egiyk kérdés alatt és nagyon király :)
https://www.youtube.com/watch?v=LLwiGkywKN4
lábtolónál pedig, ahogy az előttem lévő írta, próbálgasd, hogy a lábad előrébb, hátrább, közelebb, távolabb, stb., tapasztald ki, hogy hogy jobb.
Miért ne lehetne kiegyenesíteni a lábát? Ennek semmi köze ahhoz, hogy teljesen egyenes-e a lába a gyakorlat végpontján vagy sem.
Nyílván látni kellene téged gyakorlat kzben, de azok alapján amit írsz, mérget mernék venni rá, hogy mobilitási gond van. Ez általában a hát alsó szakaszát és a csípőhajlítókat érinti. A térded valószínűleg a negatív szakasznál "inog", befelé vagy kifelé mozdul (tippem szerint inkább befelé, legalább is ez az általánosabb). Ezért érzed az izomhúzódást, és ezért fáj a térded is.
Ennek az az oka, hogy mivel a csípőd nem tud eléggé "megnyílni", ezért automatikusan térdből kompenzálsz.
Próbálkozhatsz szélesebben beleállni a guggolásba, átmenetileg segíthet, de nagyobb súlyoknál ez ugyanúgy elő fog jönni. Mindenképpen fejleszteni kell a mobilitást, többet kell nyújtani, alaposabban kell bemelegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!