Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolásnál és lábtolónál úgy...

Guggolásnál és lábtolónál úgy érzem hogy a térdemen van a súly, nem a combomon, rosszul csinálom?

Figyelt kérdés
továbbá a belső combomban olyan érzés van, mint ha húzódna.

2015. ápr. 11. 14:32
 1/8 anonim ***** válasza:
lépj előrébb
2015. ápr. 11. 14:37
 2/8 A kérdező kommentje:
guggolásnál hova lépjek előrébb?
2015. ápr. 11. 14:42
 3/8 anonim ***** válasza:
azt hittem kereten csinálod.
2015. ápr. 11. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:

igen, valószínűleg nem jól csinálsz valamit, mert a térdedet nem kéne túlterhelned. nézd meg ezt a videót, én is itt láttam az egiyk kérdés alatt és nagyon király :)

https://www.youtube.com/watch?v=LLwiGkywKN4

lábtolónál pedig, ahogy az előttem lévő írta, próbálgasd, hogy a lábad előrébb, hátrább, közelebb, távolabb, stb., tapasztald ki, hogy hogy jobb.

2015. ápr. 11. 14:47
 5/8 A kérdező kommentje:
nem smith machine, szabad súly!
2015. ápr. 11. 14:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Próbálgasd a lábszélességet variálni, ügyelj az egyenes hátra, ne legyen túl nagy súly. Ezeket lehet kb így látatlanban mondani. Ha látnám miközben végzed, akkor többet lehetne leszűrni, de így nehéz tanácsot adni.
2015. ápr. 11. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
És soha ne egyenesítsd ki teljesen a lábadat, térdnél mindig maradjon picit" berogyasztva"!
2015. ápr. 11. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne kiegyenesíteni a lábát? Ennek semmi köze ahhoz, hogy teljesen egyenes-e a lába a gyakorlat végpontján vagy sem.

Nyílván látni kellene téged gyakorlat kzben, de azok alapján amit írsz, mérget mernék venni rá, hogy mobilitási gond van. Ez általában a hát alsó szakaszát és a csípőhajlítókat érinti. A térded valószínűleg a negatív szakasznál "inog", befelé vagy kifelé mozdul (tippem szerint inkább befelé, legalább is ez az általánosabb). Ezért érzed az izomhúzódást, és ezért fáj a térded is.

Ennek az az oka, hogy mivel a csípőd nem tud eléggé "megnyílni", ezért automatikusan térdből kompenzálsz.

Próbálkozhatsz szélesebben beleállni a guggolásba, átmenetileg segíthet, de nagyobb súlyoknál ez ugyanúgy elő fog jönni. Mindenképpen fejleszteni kell a mobilitást, többet kell nyújtani, alaposabban kell bemelegíteni.

2016. máj. 28. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!