Mit tanácsoltok?
Nem akarok okoskodni, de leírom az én meglátásomat : 155 centi vagyok és 74 kiló ( erősen elhízott ). Na mostmár, a zsír nem alakul át izommá és minél nagyobb az izomtömeg, annál több zsírt éget el a szervezet , ezért jó előbb izmosodni, majd utána fogyni -> az én esetemben ez nem volna célszerű véleményem szerint, mert ezen arányt figyelembe véve NEM pakolhatok többet magamra ( így is olyan külsőm van, mint egy volt bírkózónak ).
Persze véleményt várok, de erősen kétlem , hogy az én esetemben alkalmazható lenne az " előbb gyúrjunk, utána szálkásítsunk " folyamat.
20/N
Azt hiszed ha elkezded a súlyzós edzést,az olyan hamar látszani fog?? Hahaha
Gyurjál nyugodtan,nem leszel nagyobb!
#1 - Az ilyen " hahaha " megnyilvánulások nem olyanra vallanak, akik szakértők volnának ezen a téren.
Ne haragudj, de te lehet lemész a terembe és össze-vissza gyúrsz, még nehezen is teszel magadra tömeget, s azt gondolod másnál is így van, de genetikailag nem vagyunk egyformák.
Én amúgy is hízásra vagyok hajlamos, nagyon könnyen jön fel zsír is és izom is, tehát nem azt mondom, hogy egy kigyúrt állat leszek , de én már így is nagy vagyok. Nem akarok több tömeget felszedni, érted ?
1.Kell egy normális étrend és tisztában kellene lenni a minimális alapokkal szóval olvasd el a Sárga kapszula c.könyvet.
Egyértelműen mivel erősen elhízott vagy először egy diéta kell de itt is fontos hogy a megfelelő fehérje,vitamin stb meglegyen.
Nyugodtan végezhetsz súlyzós edzést is nem leszel tőle nagyobb darab,ha nincs tömegnövelő étrended.
Szóval szálkásítás/tömegnövelés között csak a kaja a más.
(persze ez nem így van magasabb szinten,de te még nagyon az alapoknál vagy vagy még ott se)
Szóval kajádat rakd rendben és olvasd el a könyvet.(netről letölthető)
Illetve annyival kiegészíteném még,hogy attól tényleg ne félj hogy túl izmos leszel egy férfinak is akinek JÓ genetikája van 1év vagy több mire magára pakol 6-10kg izmot.
Ez nőknél még lassabb folyamat,jóval alacsonyabb a tesztoszteron szint így az izom növekedése is nagyon lassú.
Ha kalória mínuszban leszel szálkásítás közben, akkor nem tudsz izmot építeni súlyzós edzés mellett sem. Azért, mert tápanyagplusz kell az izomépítéshez.
Viszont mivel az aerob és anaerob energiafolyamatok egymás mellett működnek, a súlyzós edzés nagyon megkönnyíti a fogyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!