Fehérjepor gyerekeknek?
Nem jó a fehérje. Én adtam a 6 éves gyerekemnek, aztán sunyiban kiedzette magát a játszótéren és 1 hónap múlva megvert. Most terror van. Sietnem kell, mert el fog tiltani a géptől. Jajj már itt van! SOS! Segítség! Megerőszakol egy 6 éves! Ne!!!....
2015.04.05. Bill Clyne űrosztag túlélő naplója
Az invázió elkezdődött.
A bébi fehérjepor huszárok támadnak...
De senki sem ad a 6évesének tejfehérjét. Mármint, miért adna?
Sima tejet kultúrától függően, itthon ugye szoktak fogyasztani gyerekek. De betegek is.
Az én 11 éves lányom is és a 83 éves nagymamám is fogyasztja a tejsavó fehérjét.
Hogy miért?
1. Mert alig esznek más fehérjét, se húst, se tojást, se halat, se semmi más teljes értékű fehérjét.
2. Mert ugyan esznek növényi fehérjét, de senki nem számolgatja, hogy melyik aminosavból mennyit és hogy van-e valamelyikből hiány.
3. Mert a tejsavó fehérje a tudomány jelenlegi állása szerint az egyik legmagasabb biológiai értékű fehérje.
4. Mert finom, szívesen isszák reggel és este, nem kell beléjük erőltetni.
5. Mert a lányom mióta issza, azóta sokkal jobban fejlődik (régebben sajnos elég satnya volt).
6. Mert a nagymamámnak is jobb a közérzete, jobban bírja a "terhelést", szóval jobban tud mozogni, ki tud járni az utcára, jobban bírja a házimunkát, stb.
(Mindkettejüknél jelentkeztek a fehérje hiány tünetei, ezért kezdtem el adni nekik.)
Nyugaton a 'fehérjehiány' csak rossz szokás. Ja, valaki nem eszik húst.. úgy könnyű, akkor persze hogy jól jön némi teljes értékű fehérje, főleg ha a növényei étrend meg nem komplett.. vegának lenni tényleg nehéz.
A tudományból nem illik az előnyös, jól hangzó eredményeket kiragadni, a tejsavó protein hasznosulása éppenséggel tényleg jó.
De mégis húst vagy tojást ad az ember a gyerekének (és nem mindig, mert van tojásallergia és a tejtermékek húsevők közt is divatosak). De kényességből tejsavót fogyasztani hús helyett eléggé ritka szokás, nem?
létezik ilyen termék.
milumil,milupa.
ha káros lenne ajánlanák csecsemőknek kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!