Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha tömegelek akkor ne fussak?

Ha tömegelek akkor ne fussak?

Figyelt kérdés
Szabad mondjuk napi 10 km-t kocognom ha közben tömegelek? :) 81,9 kg vagyok.
2015. márc. 30. 21:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Heti pár futás belefér csak akkor annyival több kaja kell, hogy kalória pluszban maradj. Aki nehezen szed fel tömeget annak nem kéne sokat futkosni.
2015. márc. 30. 21:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát szeptemberben 65 kg most 81.9. :D De szinte minden nap edzek,és erősödöm is rendesen. :) Mondjuk tudom,ennek nagy része zsír,de amíg nincs pénzem úgymond "rendes" ételre addig nem tudok szálkásítani.. :) Majd nyár után. :D
2015. márc. 30. 21:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha szálkásítani akarsz, akkor jó a futás, főleg ha nincs rendes étrend.
2015. márc. 30. 22:14
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem,de mondjuk izomból nem adok le ugye? :) Hát igazából a legnagyobb gondom az,h mindent meg kell egyek,csokit nem eszek meg ilyen limlomot,de fehér kenyeret virslit sok tojást eszek,ami van azt eszek,és tudom nem a legjobb de az elején még okés nem? :)
2015. márc. 30. 22:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem annyira okés. De te tudod. :)

Izmot kalória mínuszban vesztesz ha kevés a bevitt fehérje.

2015. márc. 30. 22:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem,de azért valami minimális hatása lenne a futásnak? :) Közepes tempójúra gondoltam. :)
2015. márc. 30. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Jó lesz a szív- és érrendszernek. Kalóriàt égetsz vele. Ha ez àltal napi kalória mínuszban leszel akkor fogysz. De akkor nincs izmosodás. Ha kalória pluszban maradsz akkor izmosodhatsz erősítő edzéssel kiegèszítve. De akkor meg nincs zsírleadás.
2015. márc. 30. 22:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Értem,de mondjuk heti 1-2 2-3-4 km kocogás,gyors futás nem okoz gondot?igaz? :)
2015. márc. 30. 22:38
 9/11 anonim válasza:

1.Nem tudom mennyi a célod a testépítéssel, de ha csak hobbi, illetve el akarsz érni egy jó izmos testet, akkor szerintem azt csinálsz mellette amit akarsz.

2.Ha a célod a komoly testépítés, versenyekre járás, mondhatni élethivatásnak választanád, amihez el akarsz érni egy szintet, hogy szponzort és támogatókat keress, akkor oké az aggodalom. Mert ezért nagyon komolyan és keményen kell edzeni, és a diétát is nagyon komolyan kell csinálni.

Ha az utóbbi a cél, akkor nyilván nagyon be kell osztani a dolgokat, napi 10km futás mindennap, és még mellette edzés szerintem kicsit sok. Heti 2-3 futás talán beleférne, ennél több csak az izomregeneráció hatékonyságát csökkenti, és elég sok erőt vesz el az edzéstől. Plusz aki komolyan tömegel, az szerintem nem fut mellette, hanem azt az időt és energiát is edzésre fordítja.

Ha az 1. pont a cél és a habitusod, akkor belefér ennyi futás, de mindennap 10 km még így is sok, kell pihenő idő. Izmot akkor veszítesz, ha abbahagyod az edzést, és nem kajálsz megfelelően. Ha megvan a megflelő fehérje és ch bevitel, akkor elvileg nem lehet gond.

Aki hobbiból edz annak szerintem tök felesleges a profikat másolni, és tök komolyan venni az egészet, mert rohadt sok energiát, időt, pénzt emészt fel. Pl. vitaminok, fehérje tápkieg még belefér ennél több egy amatőrnek tök felesleges. E szerek többsége csak annyit tud, hogy gyorsítja a fejlődést, és a kívánt célt nem 2 év, hanem 2,5 év alatt éred el, na bumm...

2015. márc. 30. 22:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, még mindig nem érted amit Montez ír. Futhatsz nyugodtan, nem a futás égeti az izmot. Izomvesztés akkor lesz, ha a futás miatt átbillensz kalóriamínuszba, és emellett nem eszel elég fehérjét. Az étrend miatt fejlődsz, vagy szálkásodsz, ez nem azon múlik, hogy futsz vagy nem futsz. Futás mellet is lehet izmot épteni, ha az étrended ezzel együtt is kalóriaplusszos. A megfelelő fehérje mennyisége pedig minden esetben fontos.
2015. márc. 31. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!