Heti 3 edzés helyett lehet heti 5 edzést végezni?
Mint mondtam kis izmokat pl. has, alkar, vádli szívbaj nélkül lehet heti 2x edzeni de egy lábat már nem tudom hogy edzenél le.:)
Heti 4-5x ésszerű felosztással keményen mehet, ha figyelsz a regenerálódásra nem fogod túledzeni magad. Az hogy még mindig fáj vagy nem az nem az aminósav beépülésétől függ elsősorban, hanem hogy a vér elszállította a keletkezett tejsavat ami az izomlázat okozza.
A heti 7 edzéstől túledzenéd magad és az nem jó hidd el.:)
Úgy jó lesz, találsz osztott edzésterveket bárhol vagy tervezd meg a sajátodat.
"Én úgy gondolom pár hónapig tartható egy nagyobb izom heti 2x edzése is de nem egész évben!"
Igazából nem csak, hogy tartható, érdemes is mindent heti kétszer edzeni. A tested az összes izmot felépíti 2, maximum 3 nap alatt, a fennmaradó 3-4 napban meg gyakorlatilag nem csinálsz semmit, hiába nem regenerálódtál még rendesen.
A titok az, hogy talán nem kéne egy lábedzés alkalmával 20 szériával lebombázni az izomzatot, hogy utána járni alig tudj... (ha már valaki itt lehetetlennek nyilvánította a heti két lábazást). Vissza kell venni a volumenből, ennyi. Így még az izomlázad is jóval kisebb lesz.
Kérdező, amúgy te tényleg azzal példálózol, hogy a "bajnokok" mit csinálnak? Igen, Phil Heath külön lemegy a terembe combhajlítót edzeni, és? Te nem Phil Heath vagy ba.szki, te nem a Mr. Olimpiára készülsz...
1) Ők a genetikai elit.
2) Elég brutális szereket használnak nagy mennyiségben (különféle szteroidok, növekedési hormon, inzulin, még syntholt is lőnek valamennyit).
Egyértelmű, hogy a te edzésed nagyon más lesz, mint az övék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!