Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van az hogy télen...

Miért van az hogy télen stagnálok, nyáron viszont nagyon jól megy a tömegelés?

Figyelt kérdés

Már másfél éve edzek és az étrendem is egyre jobb és jobb lett/lesz. Egyetlen egy dolgot nem értek. Azt mondjátok hogy havi 1kg izom a max amit fel lehet szedni. Ennek ellenére nekem most már második éve sikerült télen semmit sem fejlődni(jan-márc). Az edzés ugyanolyan,persze kicsit kevesebb vizet kívánok,de semmi elütő nincs. Az erő nőtt kicsit de a súly nem. Most tavasszal szerencsére kicsit megindult újra a növekedés. Tavaly is ez volt,sőt két nyári hónapban(nyári szünet,nincs melo,csak kondi 1000-el) havi 2kg növekedés is megvolt és a testzsírom egyáltalán nem változott ez alatt. Nem hiszem h földön kívüli vagyok ezért arra gondoltam,hogy a téli hónapok lemaradását tudtam bepótolni(habár ez se hangzik túl logikusnak). Miért lehet ez?

Ui.: Még eléggé a naturál határaim alatt vagyok.(másfél év..)

Előre is köszönöm a választ!

2015. márc. 18. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:

1kcal= az az energia mennyiség ami 1gramm víz hõmérsékletét 1 fokkal emeli.

a testednek folyamatosan 35-37 fokon kell üzemelnie, és télen ez bizony sok kalóriát igényel... míg nyáron szinte semmit...

ezért van, hogy a kákabelüek, akik kenyéren és parizeren élnek, majd meg fagynak, èn meg már hosszu ujju pólóban járok reggel melóba.

2015. márc. 18. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:

ha az etrended egyaltalan semmit nem valtozik akkor csak az lehet hogy miutan tobbet pihensz kevesebb kaloriat egetsz.

De erosen ketlem hogy 2 kg tiszta izom jott rad egy honap alatt edzesmulttal. Csak annyi hogy szerintem nehez eszrevenni a zsirosodast

2015. márc. 18. 12:32
 3/9 A kérdező kommentje:
megmértem a testzsirom. 0.2% valtozas volt
2015. márc. 18. 12:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Ne állj annyit a mérlegen. Többet/kevesebbet ittál, ideiglenesen megváltozott a pillanatnyi életviteled, székrekedésed volt vagy valami épp megindított, stb.

Amúgy év/7kg az normál egészen kb testmagasság -100-ig! Ehhez nem is kell oly nagyon patent diéta sem. A másik pedig, én azt figyeltem meg anno, hogy fokozatos és nem pedig folyamatos a növekedésem. Tehát ez az évi 7 kg olyan 3 részletben jött fel. Így 3 hónap stagnálások simán belefértek.

2015. márc. 18. 12:45
 5/9 A kérdező kommentje:

65kg voltam másfél éve 12% tetzsírral,most 80kg vagyok 14.6% testzsírral 183-5cm vagyok. Nyárra 83,nyár végére 85 a tervem :) (tudom lehet gyorsan szedtem fel a súlyt,de 18 évesen kezdtem elég szerencsés időben)

Azon gondokodom hogy bedobok egy kis kreatint,mert eddig csak fehérje turmix és vitamin ment. Aprilistól egy 3 hónapos kúrának 3kg-ot hoznia kell nem?

2015. márc. 18. 14:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs értelme kreatinozni még. Az erőd meg, hogy nő, ha a súly nem? Motiváció gondok nincsenek? Nem vagy stresszes?
2015. márc. 18. 16:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Meguntam februárben és kicsit 5x5-ös erőemelő edzéstervre váltottam,hogy akkor most lesz@rom a tömegem,legalább erős legyek. Jó volt. 5kg erőnövekedés volt fekvenyomásnál,12 gugolásnál,7 felhúzásnál...de a tömeg maradt 80.8-79.5 között ingadozott. Amúgy most tervezek visszaállni,de szerintem ezt az 5x5-ös tervet 3 hónaponta 1 hónapra bedobom,igazán jól esett :)

Hát magánéletbeli gondokból volt bőven,dehát kinek nincs.

2015. márc. 18. 17:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Az 5x5 nem eroemelo edzesterv.

Az elsosorban izomepito edzesterv es masodsorban eronovelo.

Amugy a kajad mennyire van kiszamolva? Mert az is lehet siman hogy nyaron tobbet eszel.

+ az 5x5 akkor mukodik jol ha kaloriapluszban vagy.

A te esetedben 3x5 minden masodik edzesen novelve a sulyt az idealis miutan nem vagy kaloriapluszban ahogy emlited.

2015. márc. 18. 18:07
 9/9 A kérdező kommentje:
persze nyáron minden klappol most meg néha elmarad a uzsonna(banán+2 tojást szoktam szendvicsbe),de amúgy zabálok rendesen. Kicsit tényleg sok volt a stresszből,de a terembe beleadok mindent amit tudok,komolyan...lehet ez a baj,de nem tudok 3x5-özni mert egyszerűen mindig bukásig vagy annak a közvetlen közeléig megyek. szval vagy rakok még rá vagy továbbtolom 8-ig. Tudom nem biztos h célra vezető,de azért megyek terembe hogy kitomboljam magam,szval nem fogok úgy kijönni és meginni a shakem,hogy nem adtam bele mindent....Ez a hobbim és nagyon élvezem,egyszerűen csak ez a napom fénypontja és ebből nem adok:D
2015. márc. 18. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!