Miért van az hogy télen stagnálok, nyáron viszont nagyon jól megy a tömegelés?
Már másfél éve edzek és az étrendem is egyre jobb és jobb lett/lesz. Egyetlen egy dolgot nem értek. Azt mondjátok hogy havi 1kg izom a max amit fel lehet szedni. Ennek ellenére nekem most már második éve sikerült télen semmit sem fejlődni(jan-márc). Az edzés ugyanolyan,persze kicsit kevesebb vizet kívánok,de semmi elütő nincs. Az erő nőtt kicsit de a súly nem. Most tavasszal szerencsére kicsit megindult újra a növekedés. Tavaly is ez volt,sőt két nyári hónapban(nyári szünet,nincs melo,csak kondi 1000-el) havi 2kg növekedés is megvolt és a testzsírom egyáltalán nem változott ez alatt. Nem hiszem h földön kívüli vagyok ezért arra gondoltam,hogy a téli hónapok lemaradását tudtam bepótolni(habár ez se hangzik túl logikusnak). Miért lehet ez?
Ui.: Még eléggé a naturál határaim alatt vagyok.(másfél év..)
Előre is köszönöm a választ!
1kcal= az az energia mennyiség ami 1gramm víz hõmérsékletét 1 fokkal emeli.
a testednek folyamatosan 35-37 fokon kell üzemelnie, és télen ez bizony sok kalóriát igényel... míg nyáron szinte semmit...
ezért van, hogy a kákabelüek, akik kenyéren és parizeren élnek, majd meg fagynak, èn meg már hosszu ujju pólóban járok reggel melóba.
ha az etrended egyaltalan semmit nem valtozik akkor csak az lehet hogy miutan tobbet pihensz kevesebb kaloriat egetsz.
De erosen ketlem hogy 2 kg tiszta izom jott rad egy honap alatt edzesmulttal. Csak annyi hogy szerintem nehez eszrevenni a zsirosodast
Ne állj annyit a mérlegen. Többet/kevesebbet ittál, ideiglenesen megváltozott a pillanatnyi életviteled, székrekedésed volt vagy valami épp megindított, stb.
Amúgy év/7kg az normál egészen kb testmagasság -100-ig! Ehhez nem is kell oly nagyon patent diéta sem. A másik pedig, én azt figyeltem meg anno, hogy fokozatos és nem pedig folyamatos a növekedésem. Tehát ez az évi 7 kg olyan 3 részletben jött fel. Így 3 hónap stagnálások simán belefértek.
65kg voltam másfél éve 12% tetzsírral,most 80kg vagyok 14.6% testzsírral 183-5cm vagyok. Nyárra 83,nyár végére 85 a tervem :) (tudom lehet gyorsan szedtem fel a súlyt,de 18 évesen kezdtem elég szerencsés időben)
Azon gondokodom hogy bedobok egy kis kreatint,mert eddig csak fehérje turmix és vitamin ment. Aprilistól egy 3 hónapos kúrának 3kg-ot hoznia kell nem?
Meguntam februárben és kicsit 5x5-ös erőemelő edzéstervre váltottam,hogy akkor most lesz@rom a tömegem,legalább erős legyek. Jó volt. 5kg erőnövekedés volt fekvenyomásnál,12 gugolásnál,7 felhúzásnál...de a tömeg maradt 80.8-79.5 között ingadozott. Amúgy most tervezek visszaállni,de szerintem ezt az 5x5-ös tervet 3 hónaponta 1 hónapra bedobom,igazán jól esett :)
Hát magánéletbeli gondokból volt bőven,dehát kinek nincs.
Az 5x5 nem eroemelo edzesterv.
Az elsosorban izomepito edzesterv es masodsorban eronovelo.
Amugy a kajad mennyire van kiszamolva? Mert az is lehet siman hogy nyaron tobbet eszel.
+ az 5x5 akkor mukodik jol ha kaloriapluszban vagy.
A te esetedben 3x5 minden masodik edzesen novelve a sulyt az idealis miutan nem vagy kaloriapluszban ahogy emlited.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!