Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kondizok mégis gyenge vagyok?...

Kondizok mégis gyenge vagyok? Miért?

Figyelt kérdés
Kondizok lassan 2 éve szép nagy súyokat emelek pl. felhúzás 110 kg , fekvenyomás 90 kg stb.. 17 éves vagyok és mégis úgy érzem nem vagyok erős. Vannak izmaim jó az alakom de használni is akarom ezeket az izmokat pl. ma szoritást néztünk iskolba és 47.et szorítottam míg egy vékony focista srác 57 et....

2015. márc. 12. 16:45
 1/8 Philipp Gábor ***** válasza:
Mert ahhoz inkább kitartás kell mint erő.Az izom mindig alkalmazkodik az igénybevételhez ami a kondinál a rövid ideig tartó erőkifejtést jelenti.Tehát az izmodban hamar felszaporodik a tejsav és elfáradsz.A focisták meg kitartóak de te biztos nagyobb súllyal tudsz fekve nyomni mint a focista.
2015. márc. 12. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Erős vagy csak nem gyúrsz szorításra.
2015. márc. 12. 17:03
 3/8 anonim ***** válasza:
1-szer szkanderozz vele meglátod hogy lenyomod.
2015. márc. 12. 17:07
 4/8 - palilaci - ***** válasza:

110 kg nem nagy cucc felhúzásban, 90kg meg főleg nem fekvenyomásban ráadásul 2 év után.

Azért szorított a focista srác erősebbet mert erősebb az alkarja.

Nálunk is volt ilyen szorítósdi és úgy működnek ezek a cuccok, hogy egy 90kgnak megfelelő rugó "nyúlását" méri le gép és azután számolja át a kifejtett erőt. (tehát ha te egy kézzel megbírsz fogni 60kg-t és tudod is tartani akk annyit fog mutatni a gép)

Megoldás: alkarerősítő gyakorlatok (függeszkedés, bicepszezés madárfogással) bevezetése az edzéstervbe.

Szkandert meg inkább hagyjuk. Az gyorsaság és technika. Persze egy számít az erő de nem annyit mint amennyire sokan gondolják.

2015. márc. 12. 17:27
 5/8 anonim ***** válasza:

--gömb--

A felhúzás erősíti ugyan az alkart, de emellett valóban érdemes rá külön edzeni, akár vehetsz ilyen rugós alkarerősítőt is (csak ne 45 kilósat, mert abba még én is 50 ismétlést beleteszek egyszerre).

Vegyél egy CoC 4-est :D

Ha eljutsz oda hogy ezt össze tudod nyomni, tönkreteszed a mérőt :D

2015. márc. 12. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Valamit elfelejtesz:

A focista alkarja alig van terhelve, a tied meg állandóan terhelve van.

Ez ugyanaz, mint amikor lejön a hülyegyerek a konditerembe és kétszer akkora súllyal lábtolózik, mint én, fele akkora combja sincs és elkönyveli, hogy ő erősebb. Csak azt felejti ki, hogy én előtte már guggoltam meg kitörést csináltam...

2015. márc. 13. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:
hagyd abba az edzést két hétre, de egyél ugyanúgy, mint most. Garantálom, hogy többet fogsz szorítani.
2015. márc. 13. 14:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezen ne akadj ki :D én is 47-8at szorítottam csak. A 90kg fekvenyomás meg nem rossz szériában ennyi évesen.
2015. márc. 13. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!