Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ahhoz, hogy izmosodhassak egy...

Ahhoz, hogy izmosodhassak egy kicsit, feltétlenül muszáj külön étrendet betartanom, vagy elég csak a kitartó, céltudatos edzés? 21/F

Figyelt kérdés

2015. márc. 7. 15:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem, elvégre mi csak szopatjuk magunkat a sok kajával, meg kiszámolt étrenddel.
2015. márc. 7. 15:19
 2/19 anonim ***** válasza:
36%

Első igaz, hogy szarkasztikusan mondtad, de sajnos tényleg csak szopatjátok magatokat:(.

Bőven elég, ha számolod a kalóriáid (mindig belövöd a célodhoz mérten a mennyiséget), és beviszel minél több fehérjét. Meg persze elengedhetetlen a kemény (és HELYES!) edzés. (ha elfogadod a tanácsom, akkor ne csak a "kinézetre" eddz, hanem kifejezetten erőre/gyorsaságra is).

A grammra kiszámolt étrendet nyugodtan rá lehet hagyni a versenyzőkre, egy átlag kondisnak nincs szüksége rá, nélküle is fejlődik.

2015. márc. 7. 15:25
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kettes, ment a zöld kéz! :)
2015. márc. 7. 15:29
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért ment a zöld kéz, mert olyan választ adott, amit szerettél volna hallani? taps taps.

Szénhidrátból nem fog izom épűlni, bármilyen frankón is edzel.

2015. márc. 7. 15:31
 5/19 anonim ***** válasza:
5%

Nem feltétlen fontos. Amikor edzeni kezdtem 65 kiló voltam, 30 kilóval ment a kétkezes bicepsz. Toloncozni se tudtam nagyon, fekvenyomás csak 50 kilóval ment, húzódzkodással is szívtam. Pár hónap kemény munkája után:

10x35 tolódzkodás

10x12 húzódzkodás

70 kilós bicepsz hajlítás

100 kiló fekvenyomásba

Étrendem nem volt, csak ettem amit éppen tudtam. Néha főzelék konzervet, jobb napokon rántott húst rizzsel vagy krumplival.

2015. márc. 7. 15:33
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nah jó, írtad a minél több fehérjét, de akkor már az étrend ugyanaz mint a kalóriaszámolás, úgy hogy minél több fehérjét vigyünk be. Persze genetikusan ez is eltérő lehet, mert van aki 1,3-1,5 g fehérjével is jól fejlődik testsúlykilógrammonként, de van akinek kell a 2,5g is. És ez már nagyon étrend szagú, bár ugyanarról beszélünk.
2015. márc. 7. 15:34
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

nem kell túlzásokba esni, pl. nem kell fosni egy kis gyümölcstől, vagy csokitól stb. stb. meg nem kell olyan kérdéseket kiírni ide, hogy "szabad fél évente egyszer inni a haverokkal, vagy vacsizni a nagyimnál?", mert ez valóban felesleges és nevetséges.

DE!! az átlagember kajája sajnos a katasztrófa kategóriába sorolható igen nagy százalékban (természetesen nem mindig). Ha az lenne a norma, hogy egészségesen táplálkozunk (és ez nem az activia, fitness müzli, "sok zöldség-gyümölcs-kevés szénhidrát", este 6 után nem eszek, a sütibe 20dkg fehér cukor helyett nádcukrot teszek, mert akkor máris egészséges lesz, meg a végtelenségig sorolható baromságok) szintjén merülne ki, akkor lehetne azt mondani, hogy egy minimális odafigyeléssel is lehet jól eredményt elérni edzéssel. De, mivel nem ez a gyakorlat, azt javaslom, hogy olvasgass kicsit utána a tömegnövelő, vagy éppen szálkásító étrendnek (attól függően, hogy mi a célod), és kezd el beépíteni az életedbe a legfontosabb dolgokat: rendszeres étkezés (nem "amikor ráérek bekapok egy hamburgert, aztán majd este otthon kajálok főttételt, amit anyu főz).... meg a makrotápanyagok helyes arányát. itt aztán már lehet sakkozni, hogy kinek mi hogyan, miylen forrásból jön be a legjobban, de alapvető dolog, hogy az átlag nélkülözhetetlen tápanyagokat be kell vinni és kész, különben mérsékelt lesz az eredmény. nem azt mondom, hogy nem lesz egyáltalán látványos, csak azt, hogy mérsékelt. és az egészséges tápalálkozás nem csak a sport miatt fontos (bár, ugye minden emberenek kéne sportolnia....de ezt inkább hagyjuk is), hanem alapvető követelménye a szervezetednek, ha sokáig, egészségesen akarsz élni mindenféle népbetegségek nélkül. (diabétesz, magas vérnyomás, stb...)

2015. márc. 7. 15:37
 8/19 anonim ***** válasza:
Mi ez a lepontozás?
2015. márc. 7. 15:48
 9/19 - palilaci - ***** válasza:
100%

5ös

Az a baj, hogy lehet, hogy TE nősz, erősödsz étrend nélkül de a nagy többség lószart, vagy minimálisat fog fejlődni ha nem kajál mellette jól.

Nekem speciel szopnom kell az étrenddel és még mindig nem vagyok a Te erőszinteden (amúgy guggolás, felhúzás is érdekelne) szóval remélem vágod, hogy mindenki különbözik és krumpliból nincs izom, ahogy parizeresvajaskenyér+gulyás leves kombóból sem (persze akiknek jobb a genetikájuk fejlődhetnek ezzel is egy darabig de utánna stagnálni fognak).

Kocsiba se kólát öntenek ha tankolnak hanem benzint.

2015. márc. 7. 15:55
 10/19 - palilaci - ***** válasza:
100%

Lepontozni meg azért pontoztak le mert:

-hülyeséget írtál

-nem értettek veled egyet

2015. márc. 7. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!