Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Láb edzés biciklivel, értelmet...

Láb edzés biciklivel, értelmetlen?

Figyelt kérdés
Lehet hogy kicsit buta kérdés, de azon gondolkoztam, hogy azért nem lehet megfelelő mondjuk másfél óra biciklizés lábedzésnek, mert az alatt felhasználunk kb 700-900 kcal-t, és ezt mindenképpen vissza kellene juttatni, hisz akkor nem lenne meg a kalóriatöbblet. Ez jó gondolat, vagy hülyeség?:D

2015. márc. 1. 17:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, azért nem jó, mert az nem oda olyan stimulációt mint a súlyzós edzés.
2015. márc. 1. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:
*ad
2015. márc. 1. 17:46
 3/5 anonim ***** válasza:
A biciklizés -- mint minden sport -- jó és egészséges. DE attól a biciklizés az biciklizés az erősítés meg erősítés. Ha biciklizel akkor biciklizni fogysz jobban tudni. Nyilván ezzel a lábad is szükségszerűen erősebb lesz valamivel. De ha erősebb akarsz lenni akkor erősíts (fekvőtámasz, guggolás, húzódzkodás, lábemelés stb.)!
2015. márc. 1. 17:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezt értem, viszont ha eltekintünk ezektől, és a kalóriatöbbletes részét nézzük (konkrétan az érdekelt), arról mi a véleményetek?:D
2015. márc. 1. 17:55
 5/5 anonim ***** válasza:

--gömb--

A kalória pótlásával eléred, hogy ugyanott leszel, mintha semmit nem csináltál volna (mármint energetikai szempontból).

Azt hozzáteszem, hogy számít az intenzitás.

Ha hajtasz rendesen másfél órán keresztül, és rendszeresen, akkor azzal érdemes számolni az edzéstervben. Mondjuk lehet csak én tapasztalom így mert 25 kg a biciklim üresen és nincs rajta váltó.

Nyilván emellett érvényesülnek a pozitív hatásai (pl állóképesség).

2015. márc. 2. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!