Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Létezik, hogy ekkora a kalória...

Létezik, hogy ekkora a kalóriaigényem egy nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

183 cm vagyok, 97 kilo. Ülömunkát végzek, hetente 3-szor Crossfit (jövöhéttöl terveztem bevezetni a 4. alkalmat), alvás rendben van.

Beszéltem személyi edzövel és használtam kalkulátort is (kettöt is).

Az egyik kalkulátor szerint a napi kalóriaigényem 2700, a másik szerint 3000/nap ahhoz, hogy 0.5kg-ot fogyjak. Az edzö szerint 2300-2500 kellene a fogyáshoz és kb 2800-3000 a szinten tartáshoz.

Ez létezik? Ez rengeteg kaja, soha az életben nem leszek képes ennyit enni. Már azzal is kész vagyok hogy napi 2000 kalóriat megeszek.

Edzö szerint a testalkatom és jelenlegi izomzat mellett kb. 7-8 kilót kellene leadnom. Tehát ha ez megvan akkor napi 3000 kalóriát kellene magamba tolni. Azt hogy a francba? Többnyire tisztán eszem es odafigyelek a kajára (cukor nincs, ellenben sok hús, zöldség, gyümölcs, stb. - Néha azért befigyel egy kis pörkölt vagy pizza is mert egyszer élünk :D)

Ha van itt valaki, akinek ennyi a kalóriaigénye segitene abban, hogy egy nap hányszor eszik és miket? Általánosságban mivel fedezi ezt az igényt?

Elöre is köszönöm!

2015. febr. 27. 15:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd a kalóriákat a büdösfrncba...

makro tápanyagokat számolj, az alapján állítsd be az étrendedet, nincs a világon olyan honlap/kalkulátor, vagy edző, aki megmondaná, mennyi kalóriára van szükséged, a magasságod és a súlyod alapján... a kalória felhasználás rengeteg mindentől függ, alap testhőmérséklettől, oxigén felvételtől, de még attól is, hogy hidegen vagy melegen iszod a vizet stb...

szálkásító étrendre van szükséged:

[link]

2015. febr. 27. 15:42
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
a személyi edzők 90%-a pedig fogyatékos retardált, aki semmit nem tud a szakmáról, van valami okj-s papírja amit valami fél éves, jó esetben heti 2 alkalmas okj képzésen a kezébe nyomtak, és utána megél belőle, hogy hülyíti szerencsétlen népet.
2015. febr. 27. 15:46
 3/15 A kérdező kommentje:

Az általad javasolt étrenddel viszek be kb. 2000 kalòriát egy nap. 2g feherje es 2g CH.

Egy hónap alatt nem fogytam egy dekát sem (mérleg szerint), de nem is híztam. Viszont lehullik rólam a gatya és kezdenek szükek lenni a pólóim vállban és karban. Most akkor mi történik?

2015. febr. 27. 16:07
 4/15 - palilaci - ***** válasza:
100%
Fogytal egy picit zsirbol viszont izmosodtal. Kezdoknel 2-3 honapig gyakori az ilyen.
2015. febr. 27. 16:25
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Tehát 3 hónap után lesz igazán értelme következtetést levonni a változásokról.

2015. febr. 27. 17:00
 6/15 HarciCsiga ***** válasza:
Nem akkarok hulyeseget mondani neked mert nem sok kozom van a crossfithez de szerintem mivel ezek teljestest edzesek ha jol tudom tuledzes lenne a heti 4 ha csak valamennyi osztas nincs benne.
2015. febr. 27. 17:20
 7/15 anonim ***** válasza:
17%
utolsó inkább ne szolj hozzá ha nem értesz valamihez :D Nem lesz túleddzés ne aggódj. Van egy tag a sulinkba, crossfites csávó napi 1-2 órát simán eddz kiv. hétvége, és csak annyi a baja hogy ki van pattintva meg kva jó az erőállóképessége. Én napi 1-2 órát eddzek, és nem eddzettem túl magam. A test mindent meg tud szokni, de ez persze nem heti 4 eddzésnél kezdődik.
2015. febr. 27. 18:19
 8/15 - palilaci - ***** válasza:
100%
Na itt van ez a szerencsetlen is. Par kerdesnel lattam a valaszaidat es olyan ordinare fassagokat tudsz irni ember.... Nekem meg a nagyanyam testverenek a felesegebol szuletett 3 gyerek kozul az egyiknek a volt baratnoje unokatestvere kipattintotta magat szar kajaval meg fegyencedzessel
2015. febr. 27. 18:41
 9/15 A kérdező kommentje:
A felosztás valami ilyesmi lenne: Hétfő-Kedd edzés, Szerda szünet, Csütörtök-Péntek edzés, hétvége szünet. Többen is így edzenek és nincs problémájuk. Persze majd meglátjuk, hogy nekem mennyire válik be a dolog.
2015. febr. 27. 20:12
 10/15 anonim ***** válasza:
oké linkeld már be hol mit írtam rosszul szerinted.
2015. febr. 27. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!