C vitamin forrásnak jó az aszkorbinsav?
ha már Szent-Györgyi bácsival példálózunk, õ pont szorgalmazta, hogy a cukor, só, mellett legyen ott az aszkorbinsav minden háztartásban... mellesleg õ nem a k meg p meg xfaktort fedezte fel, hanem egy aszkorbinsav nevû anyagot...
a biokémiával meg majd akkor gyere, ha nem mások írásait másolgatod, meg költöd át, hanem ténylegesen tanultál biokémiát... mert te nem.
Aki feltörte a vitamin kódot – „Tudok ízületi fájdalom nélkül járni”
Harmincöt éve annak, hogy Andrew Szalay biokémikus és gyógyszerész megoldotta a szintetikus vitaminok alacsony hatásfokának problémáját. Szent-Györgyi Albert volt hallgatójaként fejtette meg azt a titkot, hogy a mesterségesen előállított vitaminok hogyan lehetnek képesek az ételben levő vitaminokhoz hasonló hatékonysággal behatolni a sejtekbe. A 94 éves Andrew Szalay ma is a saját módszerével gyártott vitaminokat fogyasztja. Az ízületi gyulladások enyhítését segítő Verebey Joint Support hatásfoka is a Szalay-féle gyártási módszernek köszönhető. Az alábbiakban megismerhetjük a Verebey Joint Support hatásának titkát és a betegek eddigi tapasztalatait.
Mint közismert, a vitaminok nem gyógyítanak, de a vitaminhiány betegséget okozhat. Ezért a szervezetből hiányzó vitamin pótlása helyreállíthatja a szervezet egyensúlyát és segíthet a betegséget kiváltó okok enyhítésében. Ez áll a niacin közismert ízületi gyulladáscsökkentő hatása mögött is. Ez a Verebey Joint Support nevű ízületerősítő vitaminkombináció legfőbb hatóanyaga is, amelyet Dr. Karl Verebey magyar származású amerikai professzor állított össze tudományos kutatások és klinikai tapasztalatok alapján.
A Verebey Joint Support nem gyógyszer, hanem vitamin. A megfelelő mértékű vitaminpótlással segít helyreállítani a szervezet önvédelmi képességét. A niacin olyan biokémiai folyamatokban vesz részt a sejtekben, amelyek befolyásolják az ízületi gyulladásokat. Ez az oka, hogy már fél évvel a Verebey Joint Support piacra kerülése után megdöbbentő pozitív változásokról számolnak be a fogyasztók. Köztük magyarok, akik Amerikából rendelték meg az étrend-kiegészítő tablettát. Ennek titka nem csupán a vitamin összeállításában, hanem a gyártási módban van. Harmincöt évvel ezelőtt Andrew Szalay fedezte fel az eljárást, amely lehetővé teszi a kereskedelmi forgalomban kapható vitaminoknál sokkal jobb felszívódást. Szalay arra a problémára adott választ, amelyre Szent-Györgyi Albert hiába kereste a feleletet.
Andrew Szalay 1956-ban távozott Amerikába. Tizenhét éves volt, amikor Szent-Györgyi megkapta a Nobel-díjat. Nem sokkal később gyógyszerész diákként hallgatta az előadásait. Szent-Györgyi maga vetette fel azt a problémát, hogy „hiába izolálta a paprikából a C-vitamint, megoldatlan maradt számára az, hogy az izolált vitamin hatásfoka töredéke volt a paprikában elfogyasztott C-vitamin hatásának – mondja a biokémikus. – Az izolált C-vitamin nem olyan, mint egy citrom levében vagy egy paprikában található vitamin. Márpedig a cél az, hogy mesterséges vitaminokkal helyettesítsük az ételben elfogyasztható vitaminok hiányzó mennyiségét. Szent-Györgyi szerint a megfelelő vitaminszükséglethez naponta több kiló paprikát kellene elfogyasztani, de ennyit nem lehet megenni.”
Szent-Györgyi úgy gondolta, ha minél jobban megtisztítják a C-vitamint, annál jobban kifejti hatását. De ennek ellenkezője történt. Az izolált C-vitamin sokkal gyengébb eredményt produkált. „Szent-Györgyi problémája erősen megragadta a képzeletemet, és annak szenteltem az életemet, hogy ezt a problémát megoldjam” – mondja Andrew Szalay, aki ellenkező irányba indult el: nem arra törekedett, hogy a vitamint még jobban megtisztítsa, hanem a tisztítás során elkülönített anyagok között kereste azokat a faktorokat, amelyek hiánya az izolált vitamin és az ételben található vitamin közötti különbséget okozta.
folyt...köv...
Nagyon hamar milliárdos üzlet épült arra, hogy a mesterséges vitaminokkal helyettesíteni lehet a szervezetből hiányzó vitaminokat. Senki nem foglalkozott azzal, amit Szent-Györgyi mondott, hogy ez így nem teljesen igaz, a paprikából izolált C-vitamin megközelítőleg sem olyan hatékony, mint amilyen az ételben volt. A boltokban található izolált vitamin nem ugyanaz, mint amit az ételben fogyasztunk. A vitaminok működéséhez szükség van különféle emzimekre, koenzimekre, kofaktorokra is. Ezek hiányában a szintetikus vitamin soha nem képes betölteni a természetben található vitamin szerepét, csak kis mértékben képes pótolni azokat.
Andrew Szalay tudta, hogy a tisztítás során vesznek el azok a „vivő” anyagok („carrier food factors”), amelyek az ételekben még a vitaminokkal együtt voltak. Azokat a vegyületeket és a természet által alkotott vegyi kombinációkat kereste, amelyek a vitamint az ételekben hatékonnyá teszik, és amelyeket a tisztítás folyamán távolítanak el. Ezek teszik lehetővé, hogy a vitamin jobban felszívódjon, mint az izolált és a szintetikus vitaminok esetében. Andrew Szalay – ahogy a róla írott könyv fogalmaz – húsz év kutatás után „feltörte a vitamin kódot”. Az általa gyártott „re-natured” vitaminok az ételben található vitaminok formájában szívódnak fel, és ugyanazt a hatást fejtik ki.
A húsban, a növényekben a vitaminok a „vivő” anyagokkal együtt találhatók meg, ahogy a természet megalkotta őket. Ezeket a vegyi kombinációkat kellett reprodukálni a különböző „co-faktorok” segítségével. Amikor sikerült, nemcsak a felszívódás lett sokszorosa a szintetikus vitaminoknak. A vitaminok élettani hatása is megváltozott. A kiegészítő anyagok hiányában a vitaminok feldolgozása sem tökéletes a szervezetben. Ezek a Verebey Joint Support-ban megvannak, és ez a hatékonyságának titka. Az olcsón megvásárolható niacin és a többi összetevő hatásfoka meg sem közelíti ennek hatásfokát, mert a Verebey Joint Support tartalmazza azokat a kofaktorokat, kiegészítőket és ásványi anyagokat, amelyek a természetes vitaminokban vannak, a mesterségesen előállított készítményekben viszont nincsenek. Ezeket pedig megfelelő eljárással kötik össze, amely a természetben található vegyi kapcsolatot másolja le.
Miután Andrew Szalay megtalálta a kulcsot a vitamin kódhoz, munkatársa, Magda Peck segítségével kidolgozta az alapvető vitaminokra és az ásványi anyagokra is az összetételt és a gyártási módot. Amikor saját üzemében elkezdte gyártani a vitaminjait, akkora volt a különbség a javára, hogy a vitamin ipart kétségbe ejtette. Érzékenyen érintette a vitamingyártó cégek milliárdos üzleteit, amikor kiderült, hogy a boltokban kapható vitaminok nem azonosak az ételben található vitaminokkal, és a hatásuk töredéke azoknak.
A dollármilliókat termelő vitaminipar nem tudta bíróság előtt legyőzni a kis üzemet, amelyben Andrew Szalay gyártani kezdte a „re-natured” vitaminját. A két vitamin hatásfoka közötti különbség „rettenetes volt”. Amikor a vizsgálatok eredményeit ellenőrizték, kiderült: az általa gyártott vitamin még a paprikában levő vitaminnál is jobban szívódott fel, és hatalmas erővel hatolt a szervezetbe. A vérvizsgálat kimutatta, hogy a Szalay-féle vitamin tovább marad a vérben, és sokkal nagyobb százalékban, mint a szintetikus vitaminok. Az amerikai bíróság kimondta, hogy ez a vitamin jobb, mint a szintetikus vitamin. A kis üzem azóta hatalmas gyárrá fejlődött., és itt gyártják az ízületi gyulladások csökkentését segítő Verebey Joint Support-ot.
Ennek köszönhető a Verebey Joint Support hatékonysága is. Andrew Szalay alkotta meg az alapanyagokat saját gyártási eljárásával. Ennek köszönhető, hogy a Verebey Joint Support sokkal kisebb dózissal is hasonló hatást fejt ki, mint az ötvenes években Dr. William Kaufman eljárása, aki még hatalmas niacin adagokkal kezelt sikeresen ízületi gyulladásban szenvedő betegeket.
A Verebey Joint Support Andrew Szalay egyik legsikeresebb terméke, amely Magyarországról is megrendelhető a www.ludmanfit.com honlapon. Magyarországról is több tucat ízületes beteg jelezte, hogy a fájdalmai csökkentek vagy elmúltak. Andrew Szalay maga a legjobb reklámja a gyártási technológiájának: évtizedeket tagadhatna le 94 éves korából. Jelenleg két vitamint használ: egy multivitamin készítményt és a Verebey Joint Supportot. A Verebey ízületerősítőben levő niacin lassítja az öregedést és az öregedéssel járó betegségek kialakulását, javítja a vérkeringést, csökkenti a koleszterinszintet, segít az infarktusok megelőzésében, a szervezet egyik legfontosabb hatóanyaga. Egyik legfontosabb tulajdonsága pedig az ízületi gyulladások csökkentése.
Csak szintetikus aszkorbinsavat fogyasszatok és egyenesen a zacskóból, izoláltan, mindenféle faktoroktól meg hasonlóktól mentesen, és nem lesztek sötétek, hanem fehérek, mint a kopasz por. S ha netán a fogaitok kihullanak, majd nem beszéltek össze vissza annyi hülyeséget feleslegesen a natur aszkorbinsav védelmében!
"Ki akar neked igazolni bármit is, magaddal viaskodsz árnyéklovag! " Ehhez képest oldalakat linkelgetsz (mert egy fia saját gondolatod nincs, csak azt amit a biohippi oldalak a szádba rágnak) már napok óta! :(
Btw eddig azt hittem dunába lövős vagyok.
Jézusom még egy random kommentet is hiteles forrásnak tekintesz.
Nekem meg mérnöki tapasztalatom a Debreceni Egyetem Műszaki karáról, hogy az összes épület / gép / szerkezet életveszélyes.
Most akkor mit csinálsz?
Jesus mutherfucking christ.
Ez a kedvenc részem:
"A növények nem ilyanok, mint az emberek. Pk (ez itt ők lenne) nem zabálnak össze vissza, és vég nélkül. A mérgeket pedig az ember szerencséjére nem veszik fel a talajból, különben már kiírtotta volna saját magát a túl okosnak képzelő ember, akitől az állatnak is több esze van. Az állat ha beteg, lepihen és nem mérgekkel -gyógyszerekkel tömi tele a veteg testét."
Remek szakvélemény lehet ilyen helyesírással. És remek szakvélemény, hogy ha rákos vagy feküdj le aludni. És mi ez a baromság hogy a mérgeket a növények nem veszik fel a talajból? Wow ez megintcsak valami hiper hozzáértésről tesz tanúbizonyságot.
Az a baj töki hogy te most bele akarod terelni egy ellentmondásos területbe az egészet, mert te is látod hogy nincs semmi a kezedbe. Nem fogom kommentálni ezt a virapenes tagot se, mert egyrészt a témában irreveláns, másrészt 5 perc gúglizás után azért láthatja bárki hogy nem minden arany ami fénylik.
És még1x mert elsőre nem fogtad fel: NINCS olyan hogy j meg k meg még a franc tudja milyen faktorokat találtál ki magadnak.
Most megint még belinkeltél egy pasast aki feltalálta a lehetetlent, ÉS épp véletlenül terméket is el akar adni. Ezt csinálod már napok óta. Nem érted hogy ezek kamuk? Hány olyan oldalt linkeljek ahol lóhugyot adnak el neked rák gyógyszereként teljesen hitelesnek tűnő alátámasztással. Ami mondjuk áll egy minimális, és utánajárható orvosi blablából, meg "sikertörténetekből". Ha ezeknek csak 5%-a működne, beteg ember nem lenne a világon!
Mellesleg a csodadoktorod csodamütyürje 5 alkotóelemből áll: B1,2,3 vitamin, Calcium, és C-vitamin. Semmi mást el se olvastam, csak az összetételt, és LÁM. Vitamin... Tisztán. Nem látok rajta se J-faktort, se K-faktort, de még az X-faktor sincs meg benne! :O
Ezt mégis TE mint okos és művelt egyén hitelesnek, működőképesnek, és jónak tartod. Kizárólag, mert... na hát azt már én se tudom...
Gyakorlatilag amit ez a csodamütyi tud, azt bármelyik normális multivitamin tudja :O MAGIC!
Neked mégis ez valamilyen csodafütyi, amiből rákgyógyszer folyik.
Egyszerűen üres a kezed, a zsebed, a fejed. Nincs semmid, és nem is tudod ésszerűen bizonyítani amit állítasz. Kamu, félrefordított, és üzleti fogások cikkeit, idézeteit lököd be folyamatosan. Az a baj hogy túl ostoba vagy megérteni, kimosták a hippik az agyad a bio-cuccokkal.
" Az a baj hogy túl ostoba vagy megérteni, kimosták a hippik az agyad a bio-cuccokkal."
Nem azért nem érted meg a lényeget, mert gyenge elmével születtél, hanem mert az izolált, fehérzacskós szintetikus aszkorbinsav kimosta a szürkeállományodat, és nyúlagyba ment át minden, és még mindíg nyúlik...
"Inkább a természetből
A szintetikus vitaminok ellen gyakran felhozzák, hogy fogyasztásuk megterhelheti a vesét, és csökkenthetik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben. A természetben előforduló formájukban – az élelmiszerben – enzimek, koenzimek és kofaktorok is körülveszik, és velük együtt lépnek működésbe. A C-vitamin esetében például az aszkorbinsav mellett a K-, a P-, a J-faktor és bioflavonoidok is jelen vannak, azonban mesterségesen előállított étrend-kiegészítők fogyasztásakor a szervezet a többi komponenst a testszövetekből vonja el. Ha tudja. Másrészt a vitamin hasznosulásához olyan ásványi anyagok jelenlétére van szükség, amelyek szintetikus formájában történő fogyasztásakor nem adottak. Természetesen ma már léteznek természetes növényi kivonatokat és teljes vitaminkomplexeket tartalmazó készítmények, azonban a szakemberek is elsősorban a természet adta vitaminforrásokat ajánlják, melyek egymás hatását egészítik ki és erősítik fel. A kontroll nélkül bekapkodott kapszulák nem feltétlenül védnek meg a daganatos betegségek kialakulásától. Sőt, komolyabb kockázattal járhatnak, mintha semmit sem szednénk. "
" A C-vitamin esetében például az aszkorbinsav mellett a K-, a P-, a J-faktor és bioflavonoidok is jelen vannak,"
Jóska, ne habozz, ragadj tollat. Le a faktorokkal. A kopasz barackban van faktor, de a kopasz aszkorbinsavban mi van?
Majd Jóska megválaszolja...
Aszkorbinsav káros?
Ma meglepetten vettem, tudomásul, hogy a helyi gyógyszertárban a gyógyszerész nem adott aszkorbinsavat /évek óta télen ezt szedek/ mert szerinte a tiszti főorvos nem tanácsolja, és különben is kikészíti a gyomrot, és elavult. Ezt kaptam válaszul. Most utazhatok másik városba itt ez az egy gyógyszertár van, ha aszkorbinsavat akarok venni. Kérdésem, tényleg nem javasolják az orvosok, vagy csak a szokásos ez olcsóbb és nem tartunk választ kerülték ki nekem. Olvasgattam hozzá, de nem találtam róla olyat, hogy tiltani kéne. Kérem tudnak valami káros hatásáról? Vagy menjek másik városba aszkorbinsavért? Köszönettel.
Hoffmanné
Dr. Kulcsár Andrea, oltási tanácsadó válasza aszkorbinsav témában
"C" vitamin vagy valamilyen vitamin kombináció életkorának megfelelő kiszerelésben hasznosabb.
AZ ASZKORBINSAV ÖNMAGÁBAN NEM BIZTOS FELSZÍVÓDÁSÚ és vese problémákat okozhat.
Miért nem állítanak elő olyan vitamin készítményeket, amelyekben a vitamin mellett jelen vannak a vitamin felszívódását és fiziológiai hatásukat garantáló kísérő anyagok?
( oxidázok, redoxidázok fehérjék aminosavak, enzimek és szerves nyomelemek)
Erre a kérdésre csak egyetlen-egy elfogadható válasz létezik:
Ezeket az anyagokat képtelenség tablettákba bevinni, mert elvesztenék biokémiai funkciójukat, mert a gyártási folyamat során
denaturálódnak, inaktiválódnak.
…
II. A C –vitaminnal kapcsolatos tudománytörténeti adatok
1928-ban Szent-Györgyi Albert Nobel díjas magyar tudós a mellékveséből izolálta először kristályos formában a C -vitamint, amelyet hexuronsavnak nevezett el.
1932-ben szintén Szent-Györgyi Albert különítette el ezt a vitamint a paradicsompaprika présnedvéből.
1933-ban az anyag széleskörű analitikai és szerkezeti vizsgálatának eredményeként sikerült szerkezeti képletének felderítése, és ugyan ebben az évben, szinte egyidejűleg sikerült Haworth-nak és Reichstein-nek a C- vitamin szintézise.
Ezzel a C – vitamin szintézise- a természet produktuma-ipari körülmények között reprodukálhatóvá vált.
Fellélegezhet az emberiség: végre nem függünk a természettől…
Az öröm azonban nem volt hosszú életű, hiszen
1936-ra Szent-Györgyi arra az eredményre jutott, hogy a scorbutos véraláfutások tiszta C- vitaminnal nem fejlődnek teljes mértékben vissza. Heszperidin, és Citrin alkalmazásával azonban igen.
Dr. Hermann Römpp: Chemie Lexikon
Stuttgart, (1958) 3. kötet P-ZS 264. oldal Rutin címszó alatt
1955 H.A. Schweigart
(Hippokrates 26, 151 [1955]
„ az aszkorbinsav- dehidroaszkorbinsav reverzibilis(megfordítható) oxidatív átalakulása csak akkor van biztosítva, ha salátákban, zöldégfélék kisajtolt levében, fűszernövényekben és gyümölcsökben bőven előforduló :
- oxidázok (redoxidázok)
(citokromok, rézproteidek, peroxidázok, katalázok, flavinenzimek, piridin enzimek)
- fehérjejellegű hordozóanyagok
- szerves nyomelemek
kellő mennyiségben vannak jelen, ez magyarázza a természetes C- vitamin többször megfigyelt fölényét a szintetikus C – vitaminnal szemben.”
KRISZTINA PELLI, MARIKA LYLY
VTT Biotechnology
Finnország
A növényi C-vitamin (vitaminok), növényi anyagcseretermékek egészségi hatása valószínűleg valamennyi összetevő: vitaminok, rostok, ásványi anyagok és KÉMIAI ANYAGOK KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGÁTÓL INKÁBB FÜGG, MINT EGYETLEN ANYAGTÓL.
CODE OF FEDERAL REGULATION – CFR
US. FOOD AND DRUG ADMINITRATION – FDA
„MAGÁBAN AZ ASZKORBINSAV (C-vitamin), AMELY SZABADON VÍZOLDHATÓ, ALIG RENDELKEZIK ANTIOXIDÁNS HATÁSSAL”
Ezt az AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN hozták NYILVÁNOSSÁGRA.
Ez azt jelenti, hogy a szintetikus C-vitamin hatástalan: nem szívódik fel, nem tud eljutni és szétoszlani az emberi szervezet sejtjeiben.
EZ A TÉNY A NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT ISMERETLEN.
Hét milliárd embert tart a GYÓGYSZERIPAR TUDATLAN ÁLLAPOTBAN.
Sajnálatos módon:
- Szent-Györgyi Albert
- H.A. Schweigart
- Kristina Pelli
- Marika Lyly
csak utaltak a C-vitamin felszívódását és fiziológiai hatást… garantáló kísérőanyagokra.
De nem adták meg – nem kutatták és nem oldották meg a kísérőanyagok fajtái és mennyiségei, valamint a c-vitamin tartalom közötti sztöchiometriai (mennyiségi) összefüggéseket, melyek segítségével matematikai úton – eszközzel felismerhetővé, ellenőrizhetővé válna valamilyen természetbeli törvényszerűség.
…
A szintetikus, mesterségesen előállított C-vitamin hatására (nem szívódik fel, nem tud eljutni és szétoszlani az emberi szervezet sejtjeiben) a nagy nyilvánosság előtt ismeretes.
Az Amerikai Egyesült Államokban hozták nyilvánosságra:
"Magában az aszkorbinsav, mely szabadon vízoldható, alig rendelkezik antioxidáns hatással"
(CFR-Code Of Federal Regulation FDA-U.S.Food And Drugs Administration)
„Gyógynövénykönyvekben sokszor találkozunk azzal a mondattal, hogy a pontos hatás nem ismert, de több hatóanyag együttes hatásáról van szó. Folyékony C vitaminra ez annyiban igaz, hogy a C-vitamin tartalmat nem egy kikristályosított aszkorbinsav adja, hanem magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsökből préselik Teljesen más a felszívódása a természetes C-vitaminnak, mint a kristályos C-vitaminnak (aszkorbinsav).”
Az egésznek a lényege, hogy más /hasznos/ a felszívódása annak a c vitaminnak, ami a természetes anyagokban komplexen van, mint a kristályos, szintetikus, önmagában lévő c-vitaminnak. Ha ezt az agya valakinek nem tudja felszívni, az az ő baja és problémája.
Idiótákkal vitatkozni nem kívánok!!!
másolni azt már tudsz gratulálok... csak már kicsit unalmas... arra ne is számíts, hogy még elolvassuk...
amit a csökött agyaddal eddig nem sikerült felfognod, hogy akárhonnan származik az a rohadt c-vitamin, az akkor is aszkorbin sav... mivel az aszkorbinsav a c-vitamin.... lehet, hogy a jó felszívódáshoz kellenek más anyagok, lehet, hogy nem, errõl lehetne évekig vitázni... az is tény, hogy az elfogyasztott c-vitamin nagy részét kipisiljük... azért fogyasztunk c-vitamint nagy adagban, mert a TESTÉPÍTÉS topikban vagy... a szervezet megfelelõ regenerációjához elengedhetetlen, hogy elegendõ aszkorbinsavat vigyél be... lehet, hogy nagy része távozik is, de amire szükséged van, azt frl tudja belõle venni a szervezeted... De azt a rohadt tényt fogd már fel, hogy a c-vitamin és az aszkorbin sav egy és ugyan az...
Az egésznek még mindig annyi a lényege, hogy bedőlsz egy reklámszövegnek. Csupán azért mert ez nem ájfón, meg nike cipő, vagy coca cola, hanem meg van szórva "természetes" "egészséges" meg hasonló üres kifejezésekkel.
Vegyed meg akkor ezeket a szrokat még mindig olyan szinten nem érdekel hogy fogalom. Csak húzd le magad a budin vele, senki mást nem foglalkoztat.
Ez ugyanaz a kategória amikor a vegák jönnek ide magyarázni hogy ők mennyivel egészségesebbek, meg jobb emberek. Te is jössz ide magyarázni hogy mekkora jó vagy, ráadásul annyi sincs a kezedben mint a vegánoknak.
De akkor megmutatom mi jelent hiteles forrást:
Ha netán nem menne az értelmezés, mert csak a szádba rágott mondatok szajkózása, és bemásolása megy, akkor segítek. Próbaalanyokon elvégzett teszt. Egyik csoport "természetes" c-vitamint kapott, a másik "szintetikus" vitamint. Figyelték a vérplazma, vizelet, meg még tököm tudja hány dolognak a c-vitamin tartalmát mind2 csoportban. És láss csodát mi lett az eredmény: semmi jelentős eltérés.
Az a baj hogy az egészségügy sajnos pontosan követi ezt a sémát:
És nem azért mert nem működik, hanem mert biznisz. És a sok kuruzsló az internet segítségével olyan tömegeket ér el, és mossa ki az agyukat, hogy fogalom. A középkorban csak a piactéren ordibáltak az ilyenek hogy "ITT A FINOM FRISS LÓHÚGY! MINDENRE GYÓGYÍR!" és a többi. Most meg már minden befuccsolt orvost felkarol egy cég, és vele adja el a szánalmas, semmitérő csodagyógyszerét (mint a középkorban a lóhúgy).
Nah ha neked lóhúgy kell, akkor vedd meg, és szedd! Tovább nem vagyok rád kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!