Ha alkohol fogyasztása mellett beszedünk egy pár C-vitamin tablettát akkor a vitamin karboxil csoportja tudja észteresíteni az etanolt?
Illetve a többi alkohol ami a italunkban van? Ezt a módszert lehetne alkalmazni másnaposság ellen? :)
Az ecetsav jutott először eszembe, de mégis csak kellemesebb az aszkorbinsav :D
Sajnos nem hatásos, más reakcióterekben zajlik a folyamat.
Ha a legjobb módszert keresed másnaposság ellen, akkor alkohol fogyasztás közben nagy mértékben fogyasszál vizet is, így pótolhatod a folyadékveszteséget, illetve alkoholt ne igyál cukorral, hiszen ez felerősíti a sejtekből a víz kiáramlását. Minden feles után 2 dl vizet kellene meginni, hogy nagyjából veszteségmentes legyen a vízháztartásod.
Persze függ még az életkortól, az elfogyasztott alkohol(ok) minőségétől- mennyiségétől, a genetikai adottságaidtól, a szervezeted általános állapotától stb stb.
Amúgy meg nem konkrétan az alkoholt kell valami módon lekötni, hanem az acet-aldehidet, nem?
Egyébként elképzelhetetlennek tartom, hogy egy erősen vizes közegben észteresíteni tud egy alkohol egy karbonsavat. :D
1.éves gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!