Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » C vitamin forrásnak jó az...

C vitamin forrásnak jó az aszkorbinsav?

Figyelt kérdés
Mikor és mennyit fogyasszak belőle? Étkezéssel együtt?
2015. febr. 26. 08:55
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
71%
a legtöbb hazugság vitaminfronton tényleg a c-vitamin körül forog, csak sajnos pont errõl a részrõl... Magyarországon senki nem ajánlja, hogy cvitamint szedj, mindenkinek van ellenérve... és persze beteg is mindenki...
2015. márc. 3. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/63 anonim ***** válasza:
83%

Szent-Görgyi Albert sem hülyeségbõl akarta, hogy elterjedjen a szokás a családoknál, hogy a cukor és só mellett ott legyen alap ételízesítõnek az aszkorbin sav...

Persze fogyasztotta is extrém magas mennyiségben aszkorbinsav és paprika örlemény formában is, biztosan nem csak emiatt, de élt is 93 évet... én inkább megfogadom az õ tanácsát, mint egy olyanét, akinek a fõ érve, hogy:

aszkorbin sav="kínai? szar"...

2015. márc. 3. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/63 A kérdező kommentje:
Eléggé elbizonytalanítottatok. Többféle választ is kaptam. Privátban nagyon sokan írták, hogy ha nem akarok vesekövet akkor ne szedjek aszkorbinsavat.
2015. márc. 3. 09:16
 14/63 anonim ***** válasza:
34%

a vesekõ sokkal inkább hajlam kérdése, ahogyan minden más kõ is... mandulakõ, epekõ, fogkõ stb stb, megelõzésre pedig a vesekõ esetében, a megfelelõ folyadékfogyasztás a legjobb megoldás...

amúgy feltünt már, hogy a testépítés kategóriában vagyunk? ne a nõklapja olvasók véleményére hallgass.

c-vitamin kell és pont. ha megfelelõen akarsz fejlõdni, regenerálódni edzések után, akkor elengedhetetlen a c-vitamin fogyasztás.

viszont, ha sírós picsogós kiscica vagy, akkor eleve ez a sport nem neked való.


Nem mellesleg a vesekõ nem egy olyan dolog, ami egyféle lehet csak és pont... számos különbözõ anyag felhalmozódása okozhat vesekövet, nem mellesleg ezeknek egy részét, pont hogy oldja a c-vitaminban dús savas vizelet, így megelõzheti a bajt...

2015. márc. 3. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/63 anonim ***** válasza:
40%
Én azt az infót hallottam,hogy valóban okozhat vesekövet,de csak ha nem iszol mellé eleget.
2015. márc. 3. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/63 anonim ***** válasza:
22%

„Az aszkorbinsav nem C-vitamin!

Nagyjából egyik C-vitaminként árusított étrend kiegészítő sem tartalmazza azt a C-vitamint, amelyek a friss zöldségekben és gyümölcsökben találhatók. Az igazi C-vitamin rengeteg természetes hatóanyag összessége, amelyek segítenek helyesen felhasználni magát a vitamint a szervezetben.

Az aszkorbinsav, amit sokszor C-vitaminként árulnak, nem más, mint laboratóriumban előállított, szintetikus anyag, az igazi C-vitamin egy része. A természet nem hiába alkotta tökéletesre azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek tele vannak C-vitaminnal. Már tudósok is bebizonyították, hogy az aszkorbinsav korántsem hasznos a szervezet számára annyira, mint az igazi C-vitamin. Sajnos minden manapság árusított étrend kiegészítő csak ezt a laboratóriumi anyagot tartalmazza, amiket genetikailag módosított és Kínából importált kukorica felhasználásával gyártanak.”

[link]


„A vitaminokkal kapcsolatosan a legfontosabb, hogy azok csak is természetes módon legyenek előállítva. A kémiai vitaminok hasonlítanak ugyan a természetesekhez, vegyjelben mindenben egyformák, a különbség viszont enorm. 

A C-vitamin például aszkorbinsav. A kémiai utánzat 8 hét után bomlani kezd, 99 %-ka Kínából származik és mire az ide ér, azt lecsomagolják és mindenki rácímkézi a saját címkécskéjét és mindenki azt állítja, saját gyártású terméke, sajnos a valóság mást mutat. Ebbe én nem akarok belefolyni, sok ilyen termék van a piacon, minden cég saját erkölcsi bizonyítványára bízom.” /Dr. Csabai Zsolt Ph.D. /

[link]


„”Nem egyszer felmerül a vitamin megadózisok kérdése is, talán leggyakrabban az aszkorbinsavval kapcsolatban, a legtöbb beteg tudatában a vitamin megadózis ártalmatlan, hiszen csak vitamin, legfeljebb nem használ. . . A már említett Victor Herbert (4) részletesen elemzi a vitamin megadózisok veszélyét. A különféle vitamin megadózisok káros következményeinek részletes ismertetése helyett álljon itt néhány példa egyetlen vitamin túladagolásával kapcsolatos problémákról. Az aszkorbinsav megadózisok diarrhoeát okozhatnak, csökkentik a szöveti oxigéntartalmat, ún. metastaticus oxalosist válthatnak ki, ami a vesékben keletkezõ oxálsav depozitok formájában jelentkezik, esetenként szívritmuszavart idézhet elõ. Különösen veszélyes az aszkorbinsav túladagolás (de a kisebb, néhány száz mg-os adás is) azok számára, akik vasraktározási betegségben szenvednek, ugyanis az aszkorbinsav a vasfelszívódásnak igen erélyes serkentõje. Szívesen szednek 400-500 mg aszkorbinsavat a dohányosok, mondván, hogy a dohányzás fokozza az aszkorbinsav-igényt, ami igaz is, de nem gondolnak arra, hogy az aszkorbinsav gyorsítja a nikotinkiürülést a szervezetbõl, és ez azt eredményezi, hogy a nikotinfüggõ ember gyakrabban gyújt majd rá. Sok beteg esküszik arra, hogy a nagy dózisú C-vitamin-szedés védi õt a meghûlés, az „,influenza’ ellen. Ezt a hiedelmet az irodalom nem támasztja alá, de lehetséges, hogy hûléses hurutban történõ aszkorbinsav-szedés során azért érzi jobban magát a beteg, mert a C-vitaminnak enyhe antihisztamin hatása van.

Közismert tény, hogy az aszkorbinsav antioxidáns vitamin, de csak 400-500 mg mennyiségig, e fölött pro-oxidánsként viselkedik. Sikertelenek maradtak azok a próbálkozások is, amelyekben nagy adag aszkorbinsavval próbáltak rákos betegségben szenvedõ betegeket kezelni.

Gyakorlatilag minden vitamintúladagolással kapcsolatban jelentkezhetnek enyhébb-súlyosabb tünetek, mellékhatások, ezért valóban kerülni kell a megadózisokat.

A vitaminkészítmények és táplálékkiegészítõk hasznos eszközök azok kezelésében, akiknek egészségét valamilyen malnutritio veszélyezteti, de javaslatuk, elõírásuk éppolyan körültekintést igényel, mint bármilyen más terápiás intervenció.”

forrás:  [link]

- /korábbi cikk/ -

2015. márc. 3. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/63 anonim ***** válasza:
31%
légyszi linkeld már ide az összes nõklapja szintü cikket amit találsz a témában...
2015. márc. 4. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/63 anonim ***** válasza:
76%

de amúgy okoska nagyon egyszerû a dolog, ha szerinted az aszkorbinsav, az az a C6H8O6 nem egyenlõ a cvitaminnal, akkor világosíts már fel minket, hogy mi a cvitamin?

mellesleg az aszkorbinsav nem egy szintetikus anyag, teljesen természetes kémiai folyamatokkal állítják elõ...

2015. márc. 4. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/63 anonim ***** válasza:
87%

Okoska szerintem jó név lesz neki :) a linkjeiből egyetlen egy szösszenettel értek egyet, bár azt is kiegészíteném:

"A C-vitamin például aszkorbinsav. A kémiai utánzat 8 hét után bomlani kezd, 99 %-ka Kínából származik és mire az ide ér..."


8hét után bomlani kezd: ez csak részben igaz, csak nem megfelelő körülmények közti tárolásnál kezd bomlani... pl a mélyhűtőben legyen az az aszkorbinsav egy tvpaprikában, egy fejeskáposztában, vagy egy kapszulában, nem fog bomlani ... míg ha pl megfőzöd, akkor azonnal tönkremegy, vagy ha kiteszed a napra melegedni...


Nem kémiai utzánzat... ha valami ugyanabból az anyagból áll, akkor az nem utánzat...


Még ha igaz is, hogy kínában gyártják, amit mellesleg kétlek, 4 órás a repülőút, nem a középkorban élünk, ahol c-vitaminnal megpakolt szekerek fél évig jöttek volna kínából...


Az aszkorbinsav, az az a cvitamin, egy olyan dolog, ami hő hatására lebomlik és pont... egyébként mutass egy olyan zöldséget, amelyik eláll 8 napig, és nem kezd el lebomlani :D már picit szőrös a penésztől, de még jóízűen megeszed...


6 éve fogyasztok napi 4000+mg-t, azóta megfázásom sem volt... de mondok jobbat, a nyári leégés ellen is rengeteget véd...

2015. márc. 4. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/63 anonim ***** válasza:
15%

"mellesleg az aszkorbinsav nem egy szintetikus anyag, teljesen természetes kémiai folyamatokkal állítják elõ..."


Pedig van abban valami,amit írt a válaszoló.Valóban könnyen elintézhető lehetne a kérdés annyival,hogy ha molekulárisan megegyezik az összetétele,akkor teljesen ugyanarról az anyagról van szó.Ez részben igaz is,csakhogy egy dolog mellett nem lehet elmenni:Az ember nem tudja 100%-ban leutánozni a természetet,mert nem tud organikus,élő anyagot előállítani.Ezért is megbízhatóbb a gyümölcsben,zöldségben lévő vitamin.Ezt egyes kutatók is állítják.

2015. márc. 4. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!