Kövér testből szálkásat? Hogyan?
20 éves vagyok és 85 kg. Az utóbbi hetekben sikerült leadnom 5kg-t. Mindig szenvedésnek képzeltem el a fogyást de ahogy telnek a hetek egyre jobban kezdem megszeretni az új életmódot,eddig helyes táplálkozás+kardióval értem el az eddigi eredményeim. Úgy döntöttem hogy nem szeretnék "csak lefogyni", hanem ha már ennyire tetszik elkezdenék itthon vagy teremben testépítéshez fogni. A célom egy szálkás, feszes test, kockahas meg stuff.
A pontos kérdésem valójában az lenne hogy előszőr tömegelnem kell és gyúrnom majd azután szálkásítanom vagy elkezdhetek egy szálkásító edzéstervet egyből? Illetve a fogyókúra alatt lássak neki vagy adjam le a még meglévő felesleget és utána?
Szálkásítás után tömegelned kell, vagy tömegelés után szálkásítanod.
De együtt vagy külön- külön a kettő, csak fél megoldás.
Jól kinézni nem fogsz.
" Egyszerre izmot növelni és zsírt leadni nem lehet"
Még mindig lehet. Csak értelme nincs, mert lassabb, mint a hagyományos módszer.
Mindkét megoldásnak van pro és kontra oldala, ezt neked kell eldöntened hogy mit akarsz először.
Szerintem egyszerűbb szálkásítással kezdeni, mert ott azért kézzel fogható az eredmény és nagyjából tudja az ember mire kell számítania ezért az étrendet is egyszerűbb kitalálni/személyre szabni. Aztán tömegelésnél meg csak a szálkásításkor kitalált diétán kell a szénhidrát mennyiséget növelni és már jön is a tömeg. Fordítva kicsit nehezebb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!