Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Napi hány gramm ch és fehérje...

Napi hány gramm ch és fehérje szükséges naponta?

Figyelt kérdés

Jelenleg diétázok és szálkásítok. Aerob és súlyzós edzést is végzek.

178cm magas és 72kg vagyok.

[link]

Ezen az oldalon néztem meg, hogy kb. hogy is kéne csináljam. De nekem ez nagyon soknak tűnik.

Napi kalóriabevitel: 2304

Fehérje: 2-1,5 gramm/kg

Szénhidrát: 55-65%

Zsír: 15-47gramm

Egyszerűbb lenne kiszámolni, ha a szénhidrátot nem %-ban adja meg. Ha tudtok grammot mondani annak jobban örülnék. A személyi edzőm szerint 1600kcal-nál többet ne vigyek be. Azt meg nagyon kevésnek találom. 2000 viszont nagyon sok és szerintem úgy nem lehet fogyni. Másrészt az is problémát okoz, hogy nem tudom miből pótoljam a ch-t, amikor zöldséget,halat és húst eszek állandóan.

Szerintetek ez így nem sok szálkásításhoz, ha fogyni szeretnék? Tényleg több szénhidrátot kéne napi szinten bevigyek?

2015. febr. 11. 13:38
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja és nő vagyok.:) Ez lemaradt.
2015. febr. 11. 13:39
 2/2 Szintiszoli123 ***** válasza:

"nekem ez nagyon soknak tűnik. " - nekem is.

Jó lenne tudni, mennyivel megy a szintentartás.

legyen 2 gramm fehérje (lehet kicsivel több is), 2,5 gramm CH és 1 gramm zsír a kiindulás (számold azzal a testtömeggel, amit el szeretnél érni). Ha nem fogysz, fokozatosan csökkentsd a CH-t, ha az már nem megy, akkor a zsírt, de a zsír ne menjen 0,5 alá!

Ez csak egy általános ajánlás. Mindenkinél más.

A kalóriákról meg is feledkezhetsz.

2015. febr. 11. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!