Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Személyi edző ajánlotta ezt....

Személyi edző ajánlotta ezt. Szerintetek hülyeség vagy van értelme? Lent leírtam.

Figyelt kérdés
Van egy gyakorlat, lenyomok belőle 2 sorozatot 15-20 ismétléssel /amivel épp megy 15-20/ Majd ugyanebből a gyakorlatból 5 sorozatot, 4-6 ismétléssel /amivel épp megy 4-6 ismétlés./ És a legvégén menne még egy sorozat magas ismétléssel. Így egy edzésen belül tudok edzeni erőre és erőállóképességre. Illetve megedzem a lassú és a gyors izomrostokat. Plusz az első két magasabb sorozatnál kellően bemelegedek a nagy súlyokhoz. Ilyenkor az izomérzet is jelentkezik.
2015. febr. 8. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Van ertelme de csak a nagy sulyos alapgyakorlatokkal.
2015. febr. 8. 13:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak ne izolációs gyakorlatokat, szerintem is az alapokat pl fekvenyomás, guggolás
2015. febr. 8. 14:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapgyakorlatoknál nem mennék fel 12 ismétlés fölé, kis ismétléssel dolgozz nagy súlyokkal, miért ? Így érheted el a legjobb izomsűrűséget, tónusosságot és növekedést. Vannak az izoláló gyakorlatok, aminél meg 10 alá sosem megyek, 10-20 ismétlés tartományban dolgozol.

Meg szerintem hülyeség amit az edződ csináltat veled. Amiután lenyomtál egy kemény piramist mondjuk fekvenyomásnál, kisebb súllyal utánna csinálsz 1 sorozatot, mondjuk 15-20 ismétléssel kontrolláltan és garantáltam olyan bedurranásod lesz, hogy majd leszakad a mellizmod. (Ezt utolsó plusz szériát vérbőség okozásra lehet bevetni).

Le lehet pontozni, de az anatómiát és a biológiát nem lehet megváltoztatni :D

2015. febr. 8. 14:34
 4/6 anonim ***** válasza:

--gömb--

Szerintem van értelme, de nem biztos, hogy ez a felállás és sorozatszám adja a legjobb eredményt.

2015. febr. 8. 15:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Gömb!

Kifejtenéd kicsit bővebben? Szerinted milyen felállásban lenne jobb csinálni?

2015. febr. 25. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:

--gömb--

Ezt igazából mindenkinek magán kell kitapasztalni. Alapvetően én osztom azt a nézetet, miszerint érdemesebb kisebb volumennel, többször edzeni egy izomcsoportot, ez lehet akár teljes testes rendszer is (én azt csinálok).

Ergo szerintem nem kell ennyi sorozat. Eleve az első sorozatban nem mehetsz bukásig, ha a másodikban is meg akarod csinálni a 20-at.

Ugyanez vonatkozik a 4-6-os sorozatokra is. Persze nem a bukás a minden az edzésben, lehet így is csinálni akár, én mindössze arra akartam utalni, hogy ez pusztán egy variáció a rengeteg közül.

Szerény személyem szerint elég 4 sorozat, mondjuk 2 20-as, és 2 4-6-os, ha keverni akarjuk a magas és az alacsony ismétlésszámot.

Egyébként ha kevesebb a sorozat, intenzívebb az edzés, ugyanis 5*6-ot kisebb súllyal fogsz tudni csinálni, mint 2*6-ot, hacsak nem 3 perceket pihensz. Variáció tárgya egyébként a volumen/intenzitás aránya is, de váltani akkor érdemes, ha az ember megáll a fejlődésben.

2015. febr. 25. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!