Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tudnék még tenni?

Mit tudnék még tenni?

Figyelt kérdés
Teljesen kétségbe vagyok esve. Nem testépítő vagyok, de rendszeresen edzek (heti 4x, kemény súlyzós edzés) és aránylag diétásan eszek, mégis a fenekem és a combom teljesen narancsbőrös + a fenekem alatti részre hízok és onnan 2 év edzés után sem tűnt el a zsír. Egyébként a zsír alatt totál izmos, mégis narancsbőrös még a vékony hátsó combomon is. Nem nyafogni szeretnék, de komolyan kétségbe vagyok esve. Kezdjek még kevesebbet enni vagy ez egyszerűen undorító genetika? Tudom, hogy a férfiakat nem érint ennyire, de bárki tanácsát szívesen fogadom! Köszönöm, előre is. 22/nő

2015. febr. 5. 20:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy keveset eszel, és szar kajákat, nem viszed be a megfelelő ch-t, fehérjét, csak ártasz az egésznek.

De gondolom, mivel 2 éve edzel,így ezekkel tisztában vagy.

2015. febr. 5. 21:02
 2/16 anonim ***** válasza:

Az aránylag diétás mit jelent? Mert van tömegnövelő diéta, szintentartó diéta és szálkásító diéta. Zsirt leadni meg csak szálkásító (kalóriaminuszos) diétával lehet. Ha te fenékre hízol, akkor sajnos onnan megy le utoljára a zsír. A narancsbőr meg egy zsírfajta. De tesség egy cikk:

[link]

2015. febr. 5. 21:07
 3/16 A kérdező kommentje:
Tisztába vagyok vele persze, de azért mondom, hogy kétségbe vagyok esve, mert 2 éve nem látok eredményt és nem eszek szar kajákat. Aránylag diétás pedig abban merül ki, hogy figyelek a fehérje, ch és zsír mennyiségekre (nem grammra pontosan mérem), sokat iszok, kerülöm a cukros és fehér lisztes ételeket, meg a gyors kajákat. Heti 1x visszatöltök, azt is inkább csak úgy, hogy többet eszek, de nem egészségtelenekből. A cikket ismerem és már mindet megvalósítottam és semmi eredménye. Nem vagyok konkrét kalóriadeficitbe, inkább szinten tartok vagy kevesebbet viszek be, tehát ezt a két állapotot váltogatom, a dolgaimtól függően. :)
2015. febr. 5. 21:18
 4/16 anonim ***** válasza:
Gondolom a terembe van edző (ha nem akkor keresel egy jót). Szerintem keresd fel és beszélj vele, hogy segítsen.
2015. febr. 5. 21:28
 5/16 anonim ***** válasza:

Miutan nem vagy kaloriadeficitben igy nem tudsz zsírt leadni ami abban segítene hogy a cellulit eltunjon. Ha meg szinten akarsz tartani és "formásodni" ahhoz pedig valoszinuleg nem jo az edzesterved mert tul sok folosleges dolog van benne.

Ha gondolod tudok irni ide egy edzéstervet neked ami segítene ebben.

2015. febr. 5. 21:35
 6/16 A kérdező kommentje:
Azt kellene, csak eddig reménykedtem, hogy magamnak meg tudom oldani, meg a terembe fiú edzők vannak, nem szívesen beszélnék velük erről..vagyis inkább nem hiszem, hogy nagyon értenének a női testhez olyan szinten, mint mondjuk egy nő. Utolsó, szívesen fogadok minden segítséget és tanácsot, edzéstervet is :) Egyébként: kar, láb, hát, váll + has, így vagyok most leosztva 4 napra.
2015. febr. 5. 21:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Az a gond hogy ha változtatni akarsz a testkompoziciodon ahhoz vagy fogynod kell. Ami kaloriadeficitet jelent. Vagy pedig tomeget novelni. Kaloriaplusszal. Vagy lehet a sulyodnal maradva testkompoziciot valtoztatni. Viszont ilyenkor nem olyan jók a regenerálódási képességek hogy jól tudj fejlodni egy magas volumenű edzéstervvel.

Ezt az edzéstervet csináld:

A: Guggolás 3x5

Felvenyomás 3x5

Döntött törzsű evezés 3x5

Vállvonogatás 2x8

Tricepsznyújtás fekve 2x8

Bicepszhajlítás állva 2x8 vagy ha megy húzódszkodás szűkfogással akkor 2x6-8

Hiperhajlítás 2x10

Kábeles hasprés 2x10

B: Guggolás 3x5

Mellről nyomás állva 3x5

Felhúzás 1x5

Döntött törzsű evezés Evezés 10%-kal kisebb súllyal mint A napon 3x5

Szűkfogású fekvenyomás 2x8

Bicepszhajlítás állva 2x8 ( itt ne huzodszkodj)

Kábeles hasprés 2x10

És a lényeg: a használt súlyokkat kezdd a 3x5-os sorozatokban azzal amivel 10 ismetles menne maximum.

Ha meg tudsz csinálni az adott súllyal 3x5-öt akkor a következő edzésen is használod ugyanazt a súlyt majd az utána következőn hozzáadsz 2,5 kg-ot. Ezt csinálod addig amíg nem tudod teljesíteni a 3x5-öt. Ez esetben a következő edzésen újra próbáljatod ha akkor se megy 10%-al csökkented a súlyt és a szokott rendszerrel építkezel vissza.

Egy ideig biztosan fogsz fejlődni ezzel de miután nő vagy ez le fog lassulni es kicsit sok lesz a súlyadás kulonosen felsotest gyakorlatokba sokkal lassabban fogsz fejlodni ezért azt javaslom ruházz majd be két

darab 0,5 kg-os tárcsára ha a teremben nincsen . És így vagy a 1 kg-mal emeled vagy 1,5 kg-mal.

Az edzesterven ne változtass semmit.

2015. febr. 5. 22:15
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tervet, szerintem ki fogom próbálni, veszíteni úgy sem fogok vele. Annyit viszont még kérdeznék, hogy A-B-t hányszor kell egy heten? Illetve lábat nem kellene több gyakorlattal megedzeni? Megyek akkor kaloriadeficitbe + az edzesterv. Mégegyszer köszönöm :)
2015. febr. 5. 22:32
 9/16 anonim ***** válasza:

Bőven elég lesz ez a lábadra. Testkompozicio valtoztatasnal csak azt kell az edzestervben tartani ami a legjobban megéri es azt is alacsony volumennel.

3 nem egymást követő napon csináld a héten.

1. Héten ABA

2. Héten BAB

3. Héten ABA

És így tovább

2015. febr. 5. 22:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Az elobb meg azt irtad a sulyodnal akarsz maradni. Ha kaloriadeficitbe is mesz az max 10%-kal legyen kevesebb mint a szintentartó mennyiséged. Es csak akkor csokkentsd tovabb ha 3 heten keresztul nem csokkent a sulyod.
2015. febr. 5. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!