Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 17F vagyok,5éve kajakozom, de...

17F vagyok,5éve kajakozom, de édesapámnak szélesebb a válla és magasabb is sokkal. Későn érő típus vagyok, de már egy éve nem nőttem és akkor akarok lenni mint ő. Mit lehet tenni? (többi lent)

Figyelt kérdés
12 évesen kezdtem el kajakozni, előtte cselgáncsoztam 3évet, 6éves korom óta sportolok rendszeresen. Apukám 188cm magas, és jelenleg 180cm magas vagyok, pont ennyi voltam 1 éve is. Osztálytársaimhoz és edzőtársaimhoz képest elég későn érő típus vagyok, még a szakállam sem nő, és miközben mindenki lehagyta már az édesapját testméretben, én messze elmaradok tőle. Szálkás alkat vagyok, de nem az a bot féle, pláne még a kajak is rádob bőven, 65kg vagyok, és 95kg-ot nyomok ki fekve, és deltás hátam van, átlagos korombeliekhez képest széles a vállam, és látszik rajtam a versenykajak, de engem nem az érdekel, hogy az átlaghoz képest hogy nézek ki, hanem hogy Édesapukámhoz képest hogyan. Mit tudnátok javasolni, hogy elérjem azt a méretet? A táplálkozással semmi baj nincsen, odafigyelek rá. Hogyan deríthetem ki, hogy megállt-e már a csontfejlődésem, és ha igen/nem, hogy tudok rajta turbózni még? Előre is köszönöm a válaszokat, az ilyen "180cm vagy hova akarsz már nőni?" reakciókat kérlek hagyjátok.

2015. jan. 26. 22:43
 1/4 anonim ***** válasza:

17 évesen tuti nem álltál még meg a növekedésben. Én pl. 18-19 évesen nőttem a legnagyobbat. (És ha ez megnyugtat, 26 évesen sincs normális szakállam :D) Az azért szerintem túlzás, hogy elmaradsz édesapád mögött, 8 centi nem a világ, és mondom, még bőven van időd behozni. Testépítésben nálam járatosabbak javítsanak ki, de szerintem nincs olyan, hogy deltás hát... a deltaizom a vállon van.

Ebben az életkorban szerintem már azzal nagyon sokat teszel, hogy versenyszerűen sportolsz, edzed épp eléggé a testedet. Hidd el, nem most van itt az ideje, hogy túlszárnyald apukádat. Természetesen jó, ha az embernek vannak kitűzött céljai, de nem szabad egyszerre akarni az eredményt, saját magadhoz nézd a fejlődést.

2015. jan. 26. 23:07
 2/4 anonim ***** válasza:
180 centi mellé 65 kiló vagy, mit vársz, hogy akkora legyél, mint egy ház? Nem lehetsz te olyan vastag azért, mint amilyennek mondod magad. Amúgy is vannak még éveid emberesedni.
2015. jan. 27. 02:01
 3/4 anonim ***** válasza:

A növekedést, mármint a magasságbeli növekedést nem igazán tudod befolyásolni, illetve igen de csak negatívan (pl dohányzás, kevés alvás), az erősödést/izomnövekedést viszont igen tömegnövelő étrenddel.

Esetleg vitaminokkal biztosíthatod a megfelelő növekedést, de hogyha rendben van az étrended ahogy írtad akkor nem feltétlenül szükséges (persze hogyha megteheted akkor ártani nem árt ha szedsz vitaminokat). Ilyen például a kalcium, magnézium, amiből maguk a csontok is felépülnek a C-vitamin és D-vitamin pedig segít a beépülésben.

2015. jan. 27. 09:15
 4/4 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Tömegnövelő étrend, súlyzós edzés. És nem biztos, hogy ugyanolyan leszel, mint édesapád. Én is a nagyapáimra hasonlítok főként és egy kicsit apámra. Az is lehet, hogy valamelyik távolabbi felmenődre ütöttél.
2015. jan. 27. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!