17F vagyok,5éve kajakozom, de édesapámnak szélesebb a válla és magasabb is sokkal. Későn érő típus vagyok, de már egy éve nem nőttem és akkor akarok lenni mint ő. Mit lehet tenni? (többi lent)
17 évesen tuti nem álltál még meg a növekedésben. Én pl. 18-19 évesen nőttem a legnagyobbat. (És ha ez megnyugtat, 26 évesen sincs normális szakállam :D) Az azért szerintem túlzás, hogy elmaradsz édesapád mögött, 8 centi nem a világ, és mondom, még bőven van időd behozni. Testépítésben nálam járatosabbak javítsanak ki, de szerintem nincs olyan, hogy deltás hát... a deltaizom a vállon van.
Ebben az életkorban szerintem már azzal nagyon sokat teszel, hogy versenyszerűen sportolsz, edzed épp eléggé a testedet. Hidd el, nem most van itt az ideje, hogy túlszárnyald apukádat. Természetesen jó, ha az embernek vannak kitűzött céljai, de nem szabad egyszerre akarni az eredményt, saját magadhoz nézd a fejlődést.
A növekedést, mármint a magasságbeli növekedést nem igazán tudod befolyásolni, illetve igen de csak negatívan (pl dohányzás, kevés alvás), az erősödést/izomnövekedést viszont igen tömegnövelő étrenddel.
Esetleg vitaminokkal biztosíthatod a megfelelő növekedést, de hogyha rendben van az étrended ahogy írtad akkor nem feltétlenül szükséges (persze hogyha megteheted akkor ártani nem árt ha szedsz vitaminokat). Ilyen például a kalcium, magnézium, amiből maguk a csontok is felépülnek a C-vitamin és D-vitamin pedig segít a beépülésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!