Hogy oldjam meg? Súlyzós és aerob edzés tápkiegek nélkül!
Heti háromszor tudok csak konditerembe járni, így egy háromnapos osztott edzéstervet követek; hát-mell, láb és váll-kar felosztásban.
Maga súlyzós edzéseket negyven perc alatt lezavarom, hogy maradjon még negyven percem aerob edzésre is, amit szobabiciklin végzek.
Hallottam már az intervallum edzésről, ami rövidebb, de az még nem nekem való, nagyon rossz az állóképességem, így attól kikészülök vagy nem lesznek elég hatékonyak a sprintek.
Szóval a kérdésem az, hogy mekkora probléma, hogy a súlyzós edzést rögtön negyven perc szobabiciklizés követ, és csak ezt követően egy bő óra múlva tudok enni?
Tegnap például így edzettem; kb. 2km szobabiciklizés 5 perc alatt bemelegítésképpen, majd négy munkasorozat ferde pados nyomás rúddal szuperszettben csigán lehúzás széles fogással, négy sorozat vízszintes padon nyomás kézisúlyzókkal szuperszettben rúdas döntött törzsű evezéssel, három sorozat ferde pados tárogatás szuperszettben lehúzás csigán szűk fogással, végül három sorozat híperhajlítás szuperszettben nyújott karú letolás csigán. Pont negyven perc alatt végeztem, ezt követően szobabicikliztem még negyven percet és kb. egy és egynegyed óra múlvas tudtam csak enni!
És ugyanígy szoktam szerdán és pénteken is!
Megértettem a tanácsodat, de ha nem fogadom meg, ha marad minden a régiben, akkor az mekkora probléma?
Most nem igazolni akarom magamat, szóval nem azt várom, hogy erősítsetek meg abban, hogy "áh ez nem számít semmit se".
De komolyan, milyen hátrányai vannak ennek?
A pultnál nem tudsz enni? Nem tudom, hogy ahova jársz hogy van ez, de sok helyen le lehet ülni simán, nem hiszem, hogy egy edzőteremben kiröhögnek ha eszel. Én sem arra gondoltam, hogy a fekpadra ülj le enni. :D
Minél előbb kezdesz el enni, annál gyorsabban "visszatöltődsz", a regeneráció miatt fontos. Bár még annak is lehetnek előnyei, ha nem eszel egyből, mert így arra kondicionálod a tested, hogy zsírból szintetizáljon szénhidrátot. Elvileg! De mivel amúgy is izomfejlesztés a cél, ez inkább hátráltat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!