Mellizomzatot hogyan lehetne hatékonyan növelni? Erősíteni?
Fekvenyomás
Tárogatás
Döntött padon nyomás (nem mindegy azért, hogy hány fokban)
Áthúzás
Tárogatás
Tolódzkodás
és a jó öreg Fekvőtámasz
De mindenre eddz és olvasd el a Sárga kapszulát, ahogy fentebb is írták.
Ha szép mellizmokat szeretnél, helyezd a felső mellre a terhelést, a mellizomzat felső felén is ha nincs tömeg, csak az alsón, akkor eléggé hülyén mutat, rengeteg példa van erre hobbi gyúrósoknál. A mellizom felső fele meg nehezebben fejlődik.
Kezdj, rúddal dölt padon vagy kézisúlyzókkal, majd fekvenyomás és tárogatás pl. 3 sorozat dölt padon majd 1 csigán vagy hasonló.
Fekvenyomás, fekvenyomás ferde padon, fekvenyomás negatív padon, tárogatás szokott nekem lenni a mellnapom nekem. De ne csak mellre edzél, hanem mindenre, LÁBRA IS!
Súllyal ne foglalkozz, arra figyelj, hogy szabályosan csináld, és a célzott izmot érezd. Én pl. ezért nem nyomok rúddal, csak kézisúllyal, mert rúddal nagyon keveset dolgozik a mellem, gondolom a felépítésem miatt. (Keskenyebb váll, hosszú kar)
Legalább 2 hónapig menjen ez:
Aztán újabb legalább 2 hónapig ez:
Utána át lehet térni valami hasonlóra, vagy akár csinálhatsz is magadnak, attól függően, mely gyakorlatokat érzed a legjobban, melyikkel tudod a legjobban bombázni a kívánt izmot:
Edzésterv készítéshez segítség:
Ja, és végül de nem utolsó sorban: egyél amennyit bírsz, a lehető legtisztábban. Kakaóscsigával nem lehet tömegelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!