Mit csinálhatnék fél évig, ha nem edzhetek?
Sikerült eléggé tönkrevágnom a bal vállamat. Az orvos röntgen alapján megállapította, hogy részleges szalagszakadásom van. Jelenleg még alaphelyzetben is tud fájdogálni, 1 hónap mulva kontroll. Addig tiszta, hogy nem fogok edzeni semmit. De utána mit csináljak? Mert az orvos 6 hónapra akar eltiltani. Meg ugye le akart beszélni a "fehérjekúráról". Mikor megkérdeztem, hogy az izületvédőm dózisát emeljem e, a válasz az volt, hogy azonnal fejezzem be a szedését, mert az méreg...
Tehát napi 1 arthro guard pack +1000mg glükozamin elég lesz?
Az értenden mit változtassak? Tömegeltem, de mivel így szinte nem mozgok semmit, a ch-t visszevettem. Fehérje maradjon 2*ttkg-on, vagy emeljek rajta kicsit?
Edzéshez hogyan szoktassam magam vissza? Úgy terveztem, hogy ebben a hónapban max szobabiciklizés lesz, aztán ha már nem fáj a vállam, elkezdek futni, majd folyamatosan tesztelni fogom, főleg saját testsúllyal, hogy bírja e a terhelést. Persze fél évet, gondolom érthető módon, nincs kedvem várni. Ez jó lesz?
Vagy ha valakinek volt hasonló problémája, akkor írja le a tapasztalatait, agyógyulás időtartamáról, meg úgy mindenről :-)
Okos az orvosod. Igaz, hogy az ortopéd orvos is ír fel ízületi kiegészítőt, de az biztos nem méreg, mert a patikában lehet megvenni, érted? Mindenképp használj ízületvédőt, és igen, emelhetsz a dózison, és mindenképp használj külön nagy mennyiségű kollagént vagy zselatint. Illetve használj C-vitamint, lenmagolajat, esetleg glutamint.
Mindenképp érdemes átmozgató jelleggel edzeni arra, amire tudsz: láb, has, esetleg csinálhatsz hiperhajlítást. Persze nyilván ésszel, nem kéne rúddal, vállat kiakasztva guggolni például. És azt javaslom, hogy csinálj aerob edzést is, akár minden nap.
Fehérje: ha nem tudsz intenzíven edzeni nem kell sok, de egy 1,5g-ot azért érdemes megenni szerintem.
Szénhidrát, zsír: ezt be tudod majd lőni magadnak.
Azt, hogy konkrétan mi legyen a válladdal nem tudom. Az biztos, hogy nem jó ha egyáltalán nem mozgatod, befagyhat, de nyilván erőltetni se kéne. Nekem gyanús, hogy nem rögzítették, bár leszögezem, hogy nem értek hozzá. Úgyhogy azt tudom mondani, érdemes lenne felkeresnek egy normális orvost vagy gyógytornászt, aki nem a súlyzóra fogja még a hererákot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!