Túlsúlyosan kondi?
Sok kérdést láttam, hogy vékony emberek akarnak hízni, azonban még nem láttam olyat, ami számomra hasznos lenne.
186cm vagyok, 130kg.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e konditerembe járni hetente többször (Kardiós levezetővel), vagy ez csak rontana a helyzeten? A súlyommal nincs bajom, csak akkor jobb lenne úgymond "lecserélni" izomra a sok zsírt. Illetve a hasamról az úszógumikat kisimítani. Ez lehetséges?
Pár dolog, mielőtt lebutázod az első válaszolót.
-"lecserélni izomra a sok zsírt" nem lehet.
Biológiai műveletlenséged az izomra rakódó zsír elméleténél is meglátszik...
-kéne hogy bajod legyen a súlyoddal, mivel elhízott vagy. Ha 130 kiló "csupa izom" lennél, az is egészségügyi rizikót jelentene.
-nem tudsz a te magasságoddal 130 kilós, jó formát elérni. Naturálon ehhez a magassághoz izmos testalkattal is max 100 körül kéne mozognod.
-a fogyás étrendfüggő. Kalóriadeficit mellett (amire neked sanszosan szükséged lenne a kezdetekben) nem fogsz izmosodni, bár hosszútávon ez is célod kéne legyen, hiszen az esztétikus testalkathoz kell egy megfelelő izomtömeg.
Persze mehet, de olyan nincs, hogy lecseréled. Én 164 cm-rel voltam 105 kg (szálkásan 50 kg lettem volna max). Én úgy csináltam, hogy 3 hónap alatt leadtam 10 kg-t szálkásító diétával és edzéssel, majd 3 hónapig szinten tartás, 3 hónap tiszta tömegnövelés, majd 3 hónap szinten tartás újra. Ezt eddig háromszor csináltam, most tartok az utolsó ilyen ciklusnál. Így a végére nem csak, hogy lefogysz, de az átlagnál jóval nagyobb tömeged lesz (azért csodákat ne várj). Na meg persze az se hátrány, hogy ha nagy a súlyfelesleg és hirtelen lefogysz, akkor a bőröd az tuti megmarad, ami elég ronda.
De még egyszer mondom, nincs olyan, hogy átalakítod.
elsõvel én sem értek egyet, én is voltam 125kg-os zsírdisznó, de soha nem volt gondom a csajozással, mivel a csajozás önbizalmon és jellemen múlik, nem pedig azon, hogy dagi vagy e... ha már az izmaiddal tudsz csak imponálni a csajoknak, az kb a szánalmas kategória...
egyébként igazuk van a többieknek, zsírból nam lesz izom, ha mégis, az Nobel díj gyanús...
a súlyodról annyit, ha izmos szeretnél lenni zsír nélkül, kb 85-90 kg ezzel a magassággal az a tömeg, amit szteroidok nélkül elérhetsz komoly edzéssel és tökéletes étrenddel, a 130 kg izomról ne is álmodj, az kb Jay Culter szint...
neked most szálkásító étrend kell, súlyzós és heti min 3*60perc kardio edzéssel, ami míg 100kg alá nem érsz, semmiképp ne lépje át az aerob küszöböt, mert bele is halhatsz.
Na jó. Állj!
Persze, hogy érdemes kondizni! Heti három súlyzós edzésre, emellé heti három aerob edzésre és szálkásító diétára van szükséged! Minél több rajtad az izom, annál könnyebben le fog menni a zsír! Csináld csak! Hét fél max egy kiló mínusz az ideális, úgy kell belőnöd a diétát, hogy ezt hozd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!