Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Étrend nélkül hogy nézhet igy ki?

Étrend nélkül hogy nézhet igy ki?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Nincs étrendje, 4éve edz, ennyit számit a genetika?

2015. jan. 11. 19:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nyilván ilyen felállásban egyértelmű a dolog, bár ahhoz nagyfokú érdektelenség kell, hogy valaki jó étrend mellett egyáltalán ne növeljen a súlyokon.
2015. jan. 12. 13:40
 12/21 anonim ***** válasza:
Van aki bemegy a terembe és mindig ugyanazokat a súlyokat használja mert csak azzal foglalkozik hogy minél jobban bedurranjon meg meglepje az izmait, meg 5 féle gyakorlat kell a lemaradt oldalso tricepsz also reszere
2015. jan. 12. 13:45
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha az ismétlésszámot növeli, akkor fejlődhet ugyanazoktól a súlyoktól is, na persze nem 35 kilós fekvenyomástól, de mondjuk 60 kilóval már komoly erőszintet lehet elérni. Ha bele tudsz nyomni mondjuk 6*50-et, akkor egy 150-180 kilót simán ki tudsz nyomni.

Ha azt se növeli, akkor meg tényleg nem akar semmit, vagy ennyire nem ért hozzá.

2015. jan. 12. 14:34
 14/21 anonim ***** válasza:
de egy ido után már nem olyan konnyu az ismétlésszám növelés. És 12 fölött inkabb a lassú izomrostokat edzed amik pedig egyáltalán nem járulnák hozzá az izomnövekedéshez olyan kicsit tudnak nőni
2015. jan. 12. 15:47
 15/21 anonim ***** válasza:
Elküldöd üzibe ki van a képen ? Nagyon érdekelne.
2015. jan. 12. 16:27
 16/21 anonim ***** válasza:

Ki lehet azt erőszakolni a szervezetből.

Attól hogy magasabb ismétlésnél jobban bekerülnek a munkába a vörös rostok, még megedzodnek a fehérek is. Lehet hogy nem teljesen ugyanúgy, de megedzodnek.

Én mostanában szükségszerűségből edzek magas ismetlesszammal, 35 ismétlésnél még masszívan a bukás miatt állok meg, nem a fáradás/savasodas miatt. 40 fölött kezd másképp viselkedni az izomzat, a gyakorlatban efölött beszélhetünk arról, hogy inkább az állóképességet edzi, de még akkor is nő az erő, persze nyilván egyre kevésbé.

2015. jan. 12. 16:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Igen azt írtam énis hogy inkább a lassú izomrostok. És a gyorsak kevésbé, de attól még dolgoznak. És miután a gyorsak legjobban 10-12 alatti ismetlesszamtol novekednek és az a látható izom a lassúak észrevehetetlen mértékben járulnak hozzá nem a legokosabb dolog.
2015. jan. 12. 19:38
 18/21 anonim ***** válasza:

Aláírom, hogy ha kifejezetten csak a tömeg a cél, és adottak a feltételek, akkor a 6-12 a legmegfelelőbb. Nem is ezt vitattam, pusztán azt mondom, hogy ha valamilyen okból magas ismétlésszámmal kell edzeni, akkor sem kell lemondani az eronovekedesrol, és a tömegről sem.

Ilyen szempontok lehetnek az ízületek védelme (én mondjuk nem féltem őket), állóképesség, robbanekonysag (küzdősport esetében például, mint nálam),

illetve elégtelen tapanyagmennyiseg (szintén nálam).

Én azt tapasztaltam, hogy magas ismétlésszámnál sokkal gyorsabb és stabilabb az idegrendszer regenerációja, ezért nem kielégítő étrend esetén például erdemesebb igy edzeni.

Próbálkoztam menet közben folmenni 3-10 ismétléses tartományba, de az eredmény erovesztes lett.

Más kérdés, hogy esetleg nem 100 %-osan vagyok reprezentatív, de valamennyire biztosan.

2015. jan. 12. 20:11
 19/21 anonim ***** válasza:

Látom a logikát. Mivel úgyse nőhetsz maximális izomnövekedéssel csak épp valamennyivel inkább akkor olyan edzest csinálsz ami csak annyit stimulál.

Mondjuk ilyenkor szerinteminkább a sorozatokat kéne lecsokkenteni de ez már lényegtelen.

Mellesleg ha robbanékonyságra edzel akkor sem a legjobb a magas ismétlésszám mert az elso 3 ismétlés után már nem vagy olyan robbanékony. Ezért edzik az olimpiai sulyemelok is 1-2-3 ismetlesekkel a sulyemelo gyakorlatokat mert robbanékonyság kell hozzá.

Próbáld ki hogy azzal amivel 10 ismetlésre vagy képes tehát sehogy se menne több, csinálsz 10 sorozatot 3 ismétléssel nagyon robbanékonyan 20-30 másodperces pihenőkkel.

2015. jan. 12. 20:27
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha megállok a fejlődésben, kipróbálom.
2015. jan. 12. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!