Ketogén diéta visszatöltés nélkül?
az utolsó válaszodra: igen, ez így van! a szervezet hosszútávon berendezkedik az éhezésre, ezt megtanulta az évezredek során. nekünk előadáson ezt a leegyszerűsített példát mondták: ha éhezéssel akarsz öngyilkos lenni, sokkal hamarabb meghalsz, mintha másfél hetente bedobsz egy milky way-t.
valóban van ilyen, hogy amikor már megindult a ketontestek képzése, akkor nem jó bevinni ch-t, mert erre a jelre le fog állni a ketontestképzés, a ch-t gyorsan elfogyasztja a szervezet, és hoppon marad. aztán mire megint elkezdi a ketozist, lehet hogy károsodás történik.
a prblémám nekem azzal van, hogy ezt életvitelszerűen hogy lehet csinálni??? ezt továbbra sem értem
2015. jan. 8. 15:54
12/20 A kérdező kommentje:
"baromi nehéz biztosítani a megfelelő mennyiségű és minőségű prekurzort, mivel nem minden aminosavból lehet glukóz, a lipidek közül pedig kifejezetten korlátozott, csak a páratlan szénatomszámúak oxidáicójakor keletkező végtermék, illetve a glicerin tud részt venni a glukoneogenezisben." Köszi! Ezt nem tudom mikorra fordítottam volna le magamnak :D Még így magyarul is nehéz felfognom, szánom majd rá vagy két órát :D Köszi még egyszer!
Szerintem nemvagyunk tisztaban a ketozis szo foglalmaval.Ketizis az az allapot mikor a tested atall a zsirbol valo taplalkozasra.Szoval ha kell neki energia akkor nem a ch-t ahsznalja fel hanem a zsirt.De amint visszatoltesz Ch-t azon nyomban kiesel a ketozisbol.Vagy en tudom rosszul sracok?
2015. jan. 8. 15:56
14/20 A kérdező kommentje:
Igen, ha töltesz CH-t, akkor kijössz a ketózisból. De akkor mi értelme a visszatöltésnek? Az én tapasztalatom az, hogy a ketózishoz nekem 4-5 nap kell, tehát ezért nem merek visszatölteni, mert mire belekerülök, addigra vissza kellene tölteni. Egyelőre csinálom visszatöltés nélkül (még csak most kezdtem), aztán majd meglátom mi lesz.
Szerintem a viszatoltes azert kell hogy nelegy sokaig katabolizmusba.De nemvagyok ebbe biztos
2015. jan. 8. 16:10
én nem értek a ketogén diétához, sose csináltam, csak azokat írtam, le amiket a metabolizmusról tanultam. szóval nem tudom pontosan azt se, hogy hogyan működik a visszatöltés. még mindig hajlok afelé, hogy hosszú távon nem nagyon lehet kizárni a ch-t, de várom, hátha valaki megfejti a problémát :)
2015. jan. 8. 16:35
A szénhidrát nem esszenciális, visszatöltés a rerzisztencia edzés miatt kell. Ha izommunkát végzel kiesel a ketózisból, mert izomfehérje használódik el. A csaj nincsen kalória mínuszban. A ketogén diéta éppen csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, mivel lecsökken a triglicerid és ldl koleszterin szintje.
2015. jan. 8. 16:47
Márpedig aki a ketózistól fogy testzsírt az attól fogy hogy kalóriadeficitben lesz. A ketózis nem egy varázslat ami elégeti rólad a zsírt. Semmi értelme simcsen kivéve ha valakinek olyan öriási az étvágya hogy csak így nem zabáljá tele magát.
Metabolikus előnye nincsen.
Viszont kevesebb ch-val nehezebb fenntartani az edzésteljesítményr így az izomveszteség is nagyobb ketogén étrenddel.
2015. jan. 8. 19:32
19/20 A kérdező kommentje:
Kérem a válaszolókat, hogy ha van mondanivalójuk akkor ne a ketogén diéta hasznosságáról/haszontalanságáról szóljon. Az eredeti kérdésem nem ez volt. Itt a visszatöltés nélküli ketogén diétáról szeretnék kérni infókat.
En informaciot irtam a ketorol azt hogy semmi értelme
2015. jan. 9. 10:47
Kapcsolódó kérdések: