Hogyan fogyhatnék le úgy, hogy a nőies idomaim megmaradjanak és a bőröm is szépen visszahúzódjon?
Az ismerőseim hirtelen fogytak sokat, így a bőrük nem húzódott vissza szépen lassan! Hogy tudnék úgy lefogyni fokozatosan, hogy ne legyen pettyhüdt a bőröm?
Most kb. 105 kg vagyok, 170cm magas és 22 éves!
Egyáltalán lehetséges ez, vagy már túl késő? Tudom van valamikor 18-20 éves kor között, mikor a szervezet beáll egy kg-ra, amiből aztán nehéz leadni! Kitartó munkával sikerülhet?
Köszi előre is a válaszokat!
Ne hirtelen akarj fogyni mindenféle hülye koplalással, meg zsírégető tabláttákkal, meg hasonlóval.
Ha változtatni akarsz, akkor elsőnek állítsd össze egy NORMÁLIS, kiegyensúlyozott étrendet. Ne valami elvakult fanatikus étrendet, amiből mindenféle fontos tápanyag kimarad, hanem mindenből legyen normális mennyiség. Napjában sokszor, legalább 4-5x egyél, de ne lépd át a kalóriamennyiséget, amennyit elégetsz. Így a szervezeted nem fog átállni vész-üzemmódba, hiszen folyamatosan érkezik tápanyag, mégha kevesebb is.
És a legfontosabb: SPORT SPORT SPORT. Nem kell az elején, pláne ilyen súlynál valami extrém konditeremre gondolni, először sétálj, esetleg ha meg tudod oldani, ússz rendszeresen, kerékpározz - aztán ha elindult a fogyás, és sikerül leadni némi súlyt, akkor elkezdhetsz kocogni, futni, és egyre többet és többet edzeni.
De ez egy hosszú folyamat. Ha azt várod, hogy 1-2 hónap aztán újra visszaállhatsz a jelenlegi életviteledre, akkor fölösleges is belekezdeni. Neked nem fogyókúra, hanem életmód váltás kell. Akkor csinálod jól, ha nem éhezel. Ha folyton éhesnek érzed magad, akkor pocsék az étrended. Jó étrenddel, és sok mozgással nem csak, hogy nőis maradsz, de a bőröd sem fog lógni, és sokkal egészségesebb is leszel. De ez egy jó éves folyamat, ha nem több - viszont utána nem kell rettegni, hogy újra "visszaesel". A kor meg lényegtelen, 60 évesen se késő változtatni - de minél előbb, annál jobb :)
Itt az új év, vágj bele! És sok sikert hozzá.
Be lehet állítani megfelelő étrenddel, hogy ne fogyj le túl gyorsan. A bőr azért marad vissza, mert túl gyorsan fogysz, de ha lassabb tempóban haladsz, akkor nem marad vissza semmi. Ezenkívül segíthet még a hideg-meleg zuhany.
Olvass utána a dolgoknak, egyszerre nehéz leírni mindent.
Keress rá a Sárga Kapszulára, ingyen letölthető, olvasd el, sokat fog segíteni. Rengeteg hasznos dolog van benne.
Köszi szépen!
Az életmódváltásról már hallottam. Szóval ha éhesnek érzem magam, akkor valami nem jó az étrendembe? Régebben fogytam 90kg-ról 70-rre. Akkor nem volt petyhdt a bőröm, bár ezt a 20 kg-ot kb. fél év alatt adtam le. Utána pedig visszahíztam. akkor undorral néztem a kajára. És ha konditerembe majd lejárnék úgy, ahogy fentebb rták (hogy majd szépen fokozatosan, előbb séta, úszás, stb) mikor már megszabadulok néhány kilótól, nem néznek ki onnan? Vagy kinevetnek hogy milyen béna vagyok (elsőnek tuti az leszek) és kigúnyolnak a testem miatt?
Eddig nem csináltál semmit.
Elkezdesz mozogni, beindítod az anyagcserédet, stb. Eddig nem volt étrended, szemetet ettél viszont elkezdesz rendesen, étrend szerint táplálkozni és ez a két dolog már rengeteget számít.
Előre is:
Nincs olyan hogy innen-onnan fogyni (has-comb stb baromságok). Nincs nasika, nincs csokika meg tonnaszámra gyümölcs mert az van a nőklapján hogy az jó. Csak az étrend, Te, az akaraterőd és a cél.
Ja, és olyan sincs hogy túl izmos leszel. Nem leszel az. Magadhoz képest (!!!!) lehetsz izmos, de azt sem úgy hogy felkelsz és WTF történt. Nem fog menni egyik napról a másikra. Heti 0.5 - 1kg fogyás a normális.
Olvasnivaló a témában: Sárga Kapszula (PDF, ingyen letölthető)
A teremben senkit nem nevetnek ki, mindenki volt kezdő, sőt rengetegen nem is válnak nagyon haladóvá, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Vajon honnan jöhet ez a kétely a kinézéssel/kinevetéssel kapcsolatban mindenkinél, viccen kívül? Rengetegen kérdezik.
Köszi mégegyszer! Már olvasom a Sárga Kapszulát! :)
Még 1 kérdés!
Nekem semmi bajom az izmokkal, de a vállam és a karom már így is hatalmas. A Combom után az a legnagyobb és nagyon észrevehető. Az igaz, hogy hiába fogok rá gyúrni, mert a zsírréteg ugyan úgy megmarad, és alatta az izmom növekszik, alias még nagyobb lesz a felkarom?
Ugyan nem látom a testalkatod, de biztos hogy a karod csak a zsírtól vastag. Nők többségének a teste inkább zsíros, mint izmos. Nem kell félni a kilóktól sem, ha izomból vannak rajtad, az adja a formát a "csinosságot"
Ez a kép sokat elárul:
Nem fog ugyanakkora maradni a karod, nagyobb meg főleg nem lesz. Egyrészt a zsír nem alakul át izommá, másrészt 1kg zsír térfogatra sokkal több mint 1kg izom. Olyat el tudok képzelni hogy genetikából fakadóan valahol több/kevesebb rajtad az izom, de amíg azt zsír fedi, nem fogod tudni mi a helyzet. Ha az eltűnt utána már célzottan edzhetsz testrészekre hogy olyan alakot formálj amilyet szeretnél.
"Az igaz, hogy hiába fogok rá gyúrni, mert a zsírréteg ugyan úgy megmarad, és alatta az izmom növekszik, alias még nagyobb lesz a felkarom"
Nagyjából igaz, de ez csak tömegnövelő étrendnél van, mikor izmot akarunk növelni. Esetedben még nem erről van szó, mivel te ha minden jól megy, egy kalóriaminuszos állapotba leszel, ahol nem fejlődik az izom (az elején egy kicsit lehetséges, hogy fog, de aztán már nem). A te célod most a zsír leadás és izom megtartás, amennyire lehet. Izmosodásról majd egy év múlva beszéljünk ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!