A fehérje por bírja a hőhatást? Úgy értem lehet vele sütni (sütit) úgy hogy megmaradjanak benne a tápanyagok?
Figyelt kérdés
Reggel a zabpelyhem szoktam a mikroba megsütni fehérje porral. Bírja, vagy inkább ne csináljam?2014. jún. 16. 21:46
1/9 anonim válasza:
Sütheted. A húst és a tojást is lehet sütni, ettől még a fehérjetartalom az marad.
2/9 A kérdező kommentje:
Szuper!
2014. jún. 16. 21:55
3/9 tap bela válasza:
Hő hatására biológiai és funkcionális változások lépnek fel. Például csökken a vitamin tartalma, megváltozik a térszerkezet, ionkötés felbomlik, csökken a bioaktivitás. Ha van benne enzim az pedig inaktivolódik..... és még sorolható.
4/9 anonim válasza:
Ezek nem olyan jelentős dolgok. A lényeg megmarad.
5/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor lehet mégsem olyan jó ötlet. Néha belefér, de akkor nem minden reggel! :-(
2014. jún. 16. 22:14
6/9 anonim válasza:
Akkor a rántotta sem lenne jó. Hő hatására a fehérje kicsapódik, ha visszafordítható akkor reverzibilisen ha visszafordíthatatlan akkor irreverzibilisen. A rántotta irreverzibilisen csapódik ki. De ettől még a szervezet képes felhasználni.
7/9 anonim válasza:
Ne csináld a nők lapja sem ajánlja, meg a málnadiétába se fér bele.
9/9 A kérdező kommentje:
;-) köszi
2014. jún. 17. 09:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!