Kezdő testépítő - étkezési tanácsok?
Sziasztok!
A tapasztaltabb testépítők segítéségét szeretném kérni 2 dologban.
Nem olyan rég kezdtem el edzeni(nem profi szinten, csak saját magam miatt), de eddig nem figyeltem az étkezésre - így úgy érzem nagyon hamar és könnyen elfáradok és van eredmény, de nem túl látványos.
Ezt az étkezést találtam, mint javaslat. Szerintetek ez megfelelő lenne követni?
Illetve a másik kérdés, hogy tudnátok javasolni nem túl drága, de mégis jó minőségű kiegészítőket? (aminosav, kreatin, fehérje).
Köszönöm
Ez szerintem egy selejtes cikk.
Napi 2 g feherje/ttkg, 5-6 g szenhidrat, 1 g zsir aminek a fele telitetlen legyen. (A husban, halban, tojasban is van zsir, vagy pl. avokadoban! ezt is bele kell szamolni). Es sok zoldseg kell. Ha nagyon zsirosodsz 3-4 g-ra is csokkentheted a szenhidratbevitelt.
Kreatin, BCAA az elso hat honapban felesleges.
Etrend 70 kg-os egyennek: 70 g zab+35 g wpc-80, 2. ugyanez vagy 100 g csirke/hal/hus + 60 g rizs + 100-150 g zoldseg, 3. 100 g csirke/hal/hus + 60 g rizs + 100-150 g zoldseg, 4. ugyanez, 5. edzes utani shake: 50 g dextroz + 40 g wpc-80 sok folyadekban 6. etkezes edzes utan 1,5 oran belul: ua. mint 4. es 5. etkezes.
Az 1-4. etkezes 2,5-3 orankent kovessek egymast.
nem edzesnapon a shakebe dextroz helyett zabliszt vagy zabpehelyliszt keruljon, vagy csirke+rizs+zoldseg kombo.
wpc-80 az 80 %-os savofeherje
stilmass natur 79 %-os 7500/2 kg + 1400 Ft szall.
nutriwhey 15500/4 kg + 1680 Ft szall. muscle teamnel
mhn whey izesitett 13000 Ft/3 kg + 1680 Ft szall. muscle. teamnel
dextroz azaz szolocukor mar 400 Ft/kg aron kaphato, ha nem birod akkor pl. carb-f helyette 1790/kg
multivitamint annal az etkezesnel edd meg, amikor eloszor zoldseget is eszel, azaz vagy 2. vagy 3. etkezes, igy hasznosul a legjobban.
pl. Scitec Mega Daily One Plus 3740 Ft/120 db, napi 1 eleg
vagy Myprotein Alpha Men
Izuletvedo Pharmekal Advanced Joint Support, 4990 Ft/120 db, napi 1 kell belole
Omega-3 Pharmekal omega-3 1890/100 db de nagyobb kiszerelesben olcsobb
ezeket shop.builderen meg tudod venni
muscle teamnel van fat2fit nutrition omega-3 3500/250 db napi 1 minimum
omega-3 forraskent lenmagolajat hasznalhatsz, fel liter 1120 Ft, Solio markaju, magyar gyartmany
Mert csak haladó testépítőknél van haszna, elején rendkívül jól tudsz fejlődni anélkül is (mellesleg én ellenzem is, de ebbe nem megyek bele most). Első 2-3 hónap nagyon látványos lesz. Lényeg hogy első évben nem kell.
2 tanáccsal szolgálhatok: egyél jól (helyesen, ne térj el a diétától), és SOKAT(!!!)!
A többit remekül leírták előttem.
Amit jól kell csinálj, az a kajálás, ha eredményt vársz. Nyilván edzés és kajálás mellett még a megfelelő pihenőidő is fontos (napi 8-10 óra alvás, ahogy a szervezeted kívánja). Kiegészítőktől pedig ne várj csodát, csak minimális pluszt adnak a kajáláshoz 90%ot neked kell beletegyél a kajálás-edzés-pihenés kombó helyes kivitelezésével.
Sok sikert!
Köszi srácok.
A 6 étkezést meló mellett nem tudom hogyan fogom megoldani, de majd próbálkozok előre elkészíteni itthon kajákat és bedobozolni.
Ha heti 3x tervezek lejárni edzeni a jan-feb-márc. időszakban akkor hogy érdemes a 3 napra felosztani a gyakorlatokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!