Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek is komolyan káros...

Szerintetek is komolyan káros mellékhatása ez a kondizásnak?

Figyelt kérdés

Egy rakat kondis ismerősöm teljesen a csúcs-testépítőkhöz és jó genetikájú emberekhez méri magát és azért tartja magát gyengének mert "csak" 100 kilóval nyom fekve,ennyivel guggol meg 40-nel bicepszezik stb..

Jópár embernél látom ezt pedig szerintem 100 kilót a világ férfijainak kb 10 százaléka tudná kinyomni,nemhogy szériázni vele..

Én a kis csökött ekto alkatommal örülök ha 90-ba nyomok párat fekve,guggolni is ennyivel szoktam. Van olyan haverom aki ezt 18 évesen bőven felülmúlta. 5 év kondizás után nézek ki kb így:

[link]

Ez másnak 2 év se. Most akkor én mit szóljak? Nem vagyok férfi?

Van más is aki ezt vette észre?

Nem lehetne ez ellen tenni valamit?

2014. dec. 27. 12:19
1 2
 1/13 - palilaci - ***** válasza:
Igen eszrevettem. Velem is igy volt, aztan mar nem arra mentem hogy tobbet nyomjak masoknal stb hanem minden edzesen felulteljesitsek magamon.
2014. dec. 27. 12:25
 2/13 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Magadnak tűzz ki célokat és a gyakorlatok helyes végrehajtására törekedj, ne a súly mennyiségére.
2014. dec. 27. 12:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Rossszul edzettél. 5 év után 90 kg nagyon kevés. Guggolásban főleg.

Ezt ha jól edzesz és rendesen kajalsz egy év után el lehetne érni. Valakinek egy picivel tobb. Ja és már meglenne ez a fizikumod.

2014. dec. 27. 13:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Aki azt számolja "mennyivel" megy ez meg az, az nem testépítő szerintem. Az erő csak egy melléktermék ami a fizikum mellé jön.
2014. dec. 27. 13:34
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem. A fizikum egy mellékterméke a teljesítménynek. Nem lehet izomömegnöveléere edzeni. Csak különböző teljesítményekre és a hipertrófia mindegyikkel jön.

Itt van egy példa. A kérdező hamarabb is elérhette volna jelenlegi fizikumát ha erőre edz

2014. dec. 27. 14:04
 6/13 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Igen, ha az alapgyakorlatokra koncentrál akkor jobban mehet, bár nem írta le az edzéstervét. Lehet, hogy az átlagnál rosszabb genetikája van. Biztosan van megoldás, valamin változtatni kell és pörögni fog a fejlődési tendencia.
2014. dec. 27. 14:31
 7/13 anonim ***** válasza:
De nem azért kell növelni a súlyt hogy nagyobbat nyomjunk, hanem hogy hipertrófiát okozzunk. Természetesen nő a súly ahogy az izom hozzászokik a terheléshez.
2014. dec. 27. 15:49
 8/13 anonim ***** válasza:
de pont ez a lenyeg hogy nem tudsz hipertrofiat okozni. Azert lesz a hipertrofia mert nagyobbat tudsz nyomni. Mindenkinek arra kell fokuszalni hogy a leheto legnagyobb sullyal tudja nyomni.
2014. dec. 27. 15:57
 9/13 A kérdező kommentje:

Kib***tt rossz genetikam van.

Elerhettem volna hamarabb fullos etrenddel es heti 5 edzessel de arra nincs kapacitas...

2014. dec. 27. 16:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Szinte biztos hogy keveset eszel, de ez nekem most mindegy is.

Az soha ne befolyásoljon hogy ki mennyivel nyom, és mellette hogy néz ki. Ne másnak felelj meg az életben sose, hanem magadnak, és magadnak pedig reális célokat állíts fel. Egy férfi nem az izmoktól férfi, hanem a gondolkodásmódjától. Ha valaki mégis az izaitól érzi magát annak, az egy kisfiú akinek önkép, és önidentitás zavara van.

Azért edz, hogy egy jobb, és erősebb önmagadat alkosd meg, és hozd létre, és ne azért hogy jaj de menő képeid legyen fb-n, vagy a csajok olvadjanak a testedre (mert nem fognak). Kis önbizalom emberek! Találj célokat (rövid, és hosszútávúakat), lépj ki a komfortzónádból, ismerkedj meg, beszélgess ismeretlenekkel, próbálj ki új dolgokat.

Én is ekto vagyok, nem vagyok megelégedve a fizikumommal, de ettől függetlenül boldog vagyok, és nem versengek a haverokkal, hogy ki nyom ki többet.

2014. dec. 27. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!