Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kiwi (gyümölcs) szálkásításkor...

Kiwi (gyümölcs) szálkásításkor ilyenkor este belefér? Vagy inkább hanyagoljam?

Figyelt kérdés

2014. dec. 14. 18:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

a fehérje nem alakul fruktózzá. a fehérjéből, amennyi szükséges, az beépül, ami pedig felesleges, annak a sorsát az aktuális energiaszint határozza meg. amennyiben alacsony ch mérlegen vagy, tehát, a szervezeted glukózhiányban van, pl diétában, akkor elkezd glukózt szintetizálni, mivel vannak olyan szervek, amik diéta ide, vagy oda, de nem tudnak másból energiát nyerni, mint glukózból (pl agy, vörösvértest). de ez glukóz, nem fruktóz

amennyiben nincs szükséged éppen glukózszintézisre, a többletfehérjét lebontod, majd a vese kiválasztja, ami nem kell és távozik a vízelettel. ezért van igazság abban, hogy az eszetlen mértékű fehérje megterhelheti a vesét. ez azonban áltlaában 3g/ttkg fölött jöhet szóba, és ott is egyéntől függ, valaki többet bír, valaki kevesebbet. persze ennyi fehérjére is csak akkor van szükséged, ha keményen edzel, egy átlagembernek elég lehet 1g/ttkg is.

igen, a gyümölcsökben valóban sok a mikrotápanyag, de arányosan sok bennük a cukor is, amire szálkásításkor ügyelni kell (de nem szükséges őket teljesen kizárni, hacsak nem készülsz testépítő versenyre). a szükséges mennyiségű mikrotápanyagot nem tudod bevinni csak gyümölcsből és zöldségből, ehhez annyit kéne enned, amivel bazi sok cukrot is beviszel.

2014. dec. 15. 10:44
 12/17 anonim ***** válasza:

De a cukortól nem kell félni. Alapvető energiaforrás.

A fehérje nem glükózzá alakul hanem fruktózzá. És ha nincs szukség ch-ra akkor nem pisiled ki hanem hőként elhasználódik csak úgy mint a gyümölcsben található cukor is.

Viszont ha már a szervezet sehova se tud ch-t raktározni és hőként elégeti akkor az osszes zsír amit beviszel megy a zsírraktárakba.

2014. dec. 15. 10:53
 13/17 anonim ***** válasza:
zsír megy a zsírraktárba? ez nem egy gyüjtögetõs szerepjàték... fájdalmasan ostoba vagy.
2014. dec. 15. 13:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor mi történik vele írd le szépen?

Amikor akkora a ch bevitel hogy már nem tud több glikogénbe menni akkor a zsírt azt elraktározod.

Ez paleomaszlag hogy a ch-t raktározod zsírba. Sportoló egyéneknél ilyen kb soha nem tortenik

2014. dec. 15. 13:21
 15/17 anonim ***** válasza:

nem ,a fehérje nem alakul át fruktózzá. az történik vele, amit már leírtam. amennyire szükséged van, az lebomlik aminosavakra, majd a szervezeted megszintetizálja belőle azt, amire szüksége van. először is a saját fehérjéit. de itt ne csak az izmokra gondoljunk, hanem arra, hogy minden sejtünk nagy arányú alkotója fehérje, ott van a sok-sok-sok ezer enzim, amik mind fehérjék, ingerületátvivő anyagok, hormonok stb. szóval, ami kell, az felszívódik. ami pedig nem kell, az az aminosavból tovább bomlik: leegyszerűsítve szénláncra, és nitrogére (még esetleg kénre, amennyiben az is van az adott aminosavban). a szénláncból lehet pl glukóz, amennyiben éppen ebből van hiányod, vagy a glikolízisben el is éghet. a nitrogénre a fehérjék, illetve a nukleotidok szintéziséhez van szükség, ami ezen felül többlet, az az ornitin cikluson keresztül húgysavba épül be, és a vizelettel távozik. persze ez az egész ennél sokkal bonyolultabb, csak a lényeget próbáltam leírni. és ahogy már szintén korábban írtam, a mennyiségek egyénenként változhatnak, a standardok, amiket itt ajánlunk másoknak, kiindulásra szolgálnak, "kábé-ra" adják meg a kellő arányokat.

szóval, vannak eltérő vélemények, mindenkinek máshogy jön be az étkezés, a saját metabolizmusához, de ezek azért nem hatalmas, kardinális eltérések. alapvető dolgok mindenkinél ugyanúgy működnek. tehát vitatkozhatunk arról, hogy a fehérjéből vajon lesz-e fruktóz, de igazából minek. kíváncsi lennék, hogy ezt hol olvastad Marci.

2014. dec. 15. 18:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Viszont a tul sok fehérje. És hidd el 150 g folott kb senki se hasznal feherejet. Az elsodelgesen majglikogénbe kerül. Majd onnan kerül izomba ha szükség van rá.

De nem is ez a lényeg hanem az hogy.

A fruktóz nem zsírosit közvetlen, és nem kell fosni szalkasitaskor a gyumolcstől.

Azt meg hogy mi tortenik vele arra irtam hogy olyan szervezetben amelyik mar fullon van ch-bol es feherjebol. Tehat ahogy te irtad már a fehérjét is kipisili. Ami egyébként megint nem igaz csak ha valakinek cukorbetegsége van talán. A zsírt elraktározod.

Erre kaptam egy olyan választ hogy ez nem egy kirakos hogy a zsir a zsírraktarakba megy és arra kérdeztem rá higy akkor legyen leírva hogy hova megy,

2014. dec. 15. 20:52
 17/17 anonim ***** válasza:

a fehérje ilyen formában nem kerül sehova, a szervezetünknek nincs speciálisan fehérjét raktározó szövete. a fehérje lebomlik aminosavakra, és onnan, ahogy már leírtam. igen, ha túl sok, kerül a máj glikogénbe is. az, hogy ki mennyit használ, egyéni metabolizmustól függ, de egy 80-90 kilós ember simán használhat 150g-nál többet, hiszen az ő esetében ez csak 2 g/ttkg körül van.

nem írtam, hogy a fruktóz közvetlen zsírosít, és azt sem, hogy ki kell zárni a gyümölcsöt szálkásításkor. leírtam mindent pontosan, hogy mi lesz a fruktózzal, és hogy mikor érdemes enni a gyümölcsöt. egyébként az eredeti kérdésben diétáról van szó, nem pedig olyan szervezetről, ami fullon van ch-ból.

olyan pedig megint csak nem írtam, hogy bárki is kipisilné a fehérjét. csak a lebontott aminosavak nitrogénkomponenséből azt a mennyiséget, amire nincs szükség egyéb alkotók szintéziséhez.

a zsír sem egyből ahogy bekerül megy a zsírraktárba, előbb az is lebomlik, a szervezet megszintetizálja belőle azokat, amikhez kellenek a komponensek (pl. szteránvázas vegyületek, sejtmembránalkotók, stb.), és ami többlet, az visszaalakul trigliceriddé és megy a zsírraktárba.

2014. dec. 15. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!