Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Reggelire a zabpehelyhez...

Reggelire a zabpehelyhez milyen fehérjeforrást ajánlott / szoktak enni?

Figyelt kérdés

2014. dec. 13. 15:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Tiszta mázli, hogy mi nem vagyunk macskák. :-)

Erről a témáról is megoszlanak a vélemények. Van aki szerint egészséges, van aki szerint nem az. Nem kell igazságot tenni. Akinek jól esik és szereti az igya,akinek meg nem az ne igya. Semmi nem múlik rajta.

2014. dec. 13. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/32 anonim ***** válasza:
Szerintem akinek jólesik meg szereti annak sem kéne innia.
2014. dec. 13. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/32 anonim ***** válasza:

Nos

a"modern" módon tartott,több száz,több ezer kilométerről behozott állatok tejének és húsának fogyasztása valóban okozhat problémát.De ha nem agyon-stresszelt, antibiotikumokkal és egyéb szarokkal kezelt állatok produktumáról van szó,akkor a hús a tej nem egészségtelen.Sajnos normális táplálékhoz jutni manapság nem könnyű. Szemetet etetnek velünk(ha hagyjuk).

2014. dec. 13. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/32 anonim ***** válasza:

A hús valóban nem egészségtelen, de a tej az mindenképpen az, önmagában anélkül hogy a tehén hormonkezelést vagy hormontartalmú készítményt kapott volna is tartalmaz növekedési hormont. A tejcukor és tejzsír (stb..) probléma is fennáll a frissen fejt tejnél is.

Az igaz egyébként hogy szarral etetnek minket, de nagyon sokszor túldimenzionáljuk ezt az egészet. Sokan mondják, hogy mennyire rossz a bolti csirke, mert nagyüzemi keretek között tenyésztik, táppal etetik, és mennyivel jobb a falusi kapirgálós csirke.

Az igazság viszont az, hogy a nagyüzemi csirke azért akkora amekkora mert olyan tápot kap, amiben ki vannak számolva a tápanyagok, hogy jobban nőjön (akár egy testépítő esetében), a falusi meg talál amit talál.

A hús szerintem ezért rossz példa. A hús az csak hús! nincs különbség az egyik és a másik csirkemell között.

2014. dec. 13. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/32 anonim ***** válasza:

Óriási különbség van hús és hús között!Pl. egy hosszan a vágóhídra utaztatott állat az utazással a zsúfoltsággal járó stressz miatt tele van adrenalinnal.

Arra nincs idő ,hogy ez lebomoljon.És mi szépen megesszük.Ami nem tesz jót.Aztán az antibiotikumok,egyéb készítmények sem tűnek el nyomtalanul az állatból.

(régen a falú szélen legelésző tehén megette az ott található gyógynövényeket is így a hús a tej akár gyógyító hatással is bírt.)

2014. dec. 13. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/32 anonim ***** válasza:
Ez mekkora baromság. A falusi csire is kap tápot,csak nem tömik antibiotikummal azért hogy ne kapja el a fertőzéseket és növekedési hormonnal azért, hogy le lehessen vágni 2-3 hónaposan.Láttál te már tanyasi csirkét? Még a színe is más, nemhogy az íze....
2014. dec. 13. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/32 anonim ***** válasza:

26


Én nem mostanról.S miért lenne baromság?Az,hogy milyen lesz a hús nagyban függ attól,hogy az állat mit eszik,hogyan tarják.

2014. dec. 13. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/32 anonim ***** válasza:

A színe azért más,mert több kukoricát kap.De ez is pontosan meg van határozva mennyit ehet,hogy szép sárga legyen toll nélkül.Ennyi a nagy titka a "parasztos" sárga csirkének.Bármikor kinevelhető egy ilyen alom,ha erre van pont kereslet.

De ez valóban tény,hogy a szabad tartású csirke finomabb,mert fejlettebb az izomzata és lassabb a fejlődési üteme.

2014. dec. 13. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Külön vágási technológiák vannak azért, hogy az állat minél nyugodtabb legyen a vágás előtt, így a stressz miatti tejsav ne okozzon húshibát. Például a vágóhídon még pihentetik őket, hogy megnyugodjanak, "szelepes" szerkezetű folyosó vezet a leölési helyhez, hogy ne lássák, mi történik a barátjukkal előtte, és a leölés is minél gyorsabb és fájdalommentesebb kell, hogy legyen (pl.gázosítás, kábítás).


A csirke színét a vágás végén levő testmosás is befolyásolhatja.


Amúgy a tömegétkeztetésnek megvan az ára, de hát bazisokan vagyunk, egyszerűen muszáj. De ha valakinek van jobb ötlete, mondja (és próbálja meg meggyőzni a lelketlen, profitorientált üzletembereket).

2014. dec. 13. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/32 anonim ***** válasza:

Az a baromság, hogy nincs különbség hús és hús között. Nem akarok belemenni, hogy hogy tenyésztik a mekis csirkét, mennyi gyógyszert és hormont kap. A tanyasi csirke nem azért jobb, mert sárga! Az íze és az állaga is egészen más. Belegondoltál már, hogy az normális dolog-e, hogy az "ipari" csirke fele gyakorlatilag mellből áll? (Mert az a legértékesebb része.) A normális körülmények között csirkének kb harmad akkora a melle. És abba belegondoltál, hogy miért nem szabad megenni a bolti csirke bőrét? (Tele van antibiotikummal)

Valóban ez az ipari termelés átka, nagyon nehéz normális húshoz jutni ezt belátom, csak ne állítsuk azt, hogy nincs különbség hús és hús között, mert van. Hatalmas!

2014. dec. 13. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!