Ha megvan a napi mikrotápanyag és rostbeviteled, nem cseszteted feleslegesen az inzulinszinted (amit elérhetsz azzal is, hogy fehér rizst, krumplit vagy fehér kenyeret eszel fehérje, zsír és zöldségrost társaságában) és a napi energiabeviteledbe belefér, akkor minden belefér. Szálkásításra ugyanez érvényes, csak ott a rosszabb genetika esetén lehet, hogy még jobban kell figyelned az inzulinra, ha zsírt akarsz veszteni.
Biztos, ami biztos alapon válaszd inkább a TK ill. barna dolgokat, de a fehér cuccoktól sem kell félni. Kerüld a cukrot és válassz minél kevésbé feldolgozott élelmiszereket. Legyen meg a makro, mikrotápanyagbevitel és a rostbevitel. Ennyi. Kb ez a flexible dieting.
2014. dec. 3. 22:05
12/14 anonim válasza:
Éppen ezért kérdőjeleztem meg az egészséges jelzőt, mert a mai világba nem nagyon lehet beszélni egészséges ételekről! Én csak azt mondom, hogy jobb választás a TK lisztel készült termékek mint a fehér lisztesek! Nem vagyok jártas a témában szval nem bonyolódok bele a dologba de mivel te is a TK termékeket veszed ezért van ráció abban amit irtam! A fehér rizsröl meg annyit, hogy nem néztem utánna részletesen én testépitők véleményére alapozom az étrendem és nem hiszem ,hogy sokat tévednének amikor ezeket javasolják, mert ha tévednének megoszlanának a vélemények ezzel kapcsolatban! Diétám alatt amikor csak csirkemell, rizs, zöldségek és értendkiegészitőt fogyasztottam, olyan jól éreztem magam a bőrömbe mint addig soha! Szval nem cáfolom meg az állitásaitokat mert nem látok bele valószinűleg annyira ebbe a témába, de testépités szempontjából az tuti hogy a fehér rizs a legjobb választás vagy esetleg édes burgonya de az már megyint más téma!
2014. dec. 3. 22:13
13/14 anonim válasza:
Én magamon azt vettem észre, hogy a tk dolgok lassabban szìvódnak fel, nem telít el hirtelen mint a sima fehérlisztes dolgok, nem éhezek meg tőle olyan hamar. Ennyiből biztos jobb a tk.
2014. dec. 3. 23:38
14/14 Szintiszoli123 válasza:
OK. Jól van ez így. Legyen TK, ha lehet TK. A fehér kenyér az adalékok miatt nem jó. Ezek az adalékok sajnos a TK kenyérben is benne lehetnek.
A krumpli mehet, csak nem kell szétfőzni és inkább ebédre, amikor jobb az inzulinérzékenység. A tészta is ok, ha nem ugyanabból a fehér lisztből van, mint a fehér kenyér, vagyis ha durum vagy TK.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!