Burgonya, mint teljes értékű fehérje?
Van aki beleszámolja az étrendjébe? Természetesen ez is növényi fehérje, de a szójához hasonlóan teljes értékű.
Igazából évek óta nem foglalkoztam növényi fehérjékkel, de ma egy élelmiszer-mérnök ismerőstől hallottam, hogy a burgonyában is teljes értékű fehérje található. Utána is néztem, és valóban így van az itt leírtak alapján:
A két linkben a csirkemell, és a burgonya aminosavprofilja megtalálható, ha lejjebb tekertek. Mennyiségbeli eltérés természetesen nem kicsi, de tömegnövelésnél, ha napi 2 kilóval számolunk~300g CH, +25-30g Fehérjét vihetünk be vele.(Bocs, ha hosszú lett, de spórolós időkben jól jöhet ez a kis plussz fehérjebevitel)
Egyelőre én sem szándékozom beleszámolni(szerencsére nem tartok ott), ez csak ilyen elméleti kérdés, de köszi.
Az elkészítéshez:kisebb(3x3)kockákra vágod, félig megfőzöd, leöntöd róla a vizet. Fogsz egy nagyobb serpenyőt, teszel bele egy kis(én 28cm-es serpenyőbe egy evőkanállal teszek) kókuszzsírt és megsütöd, így finom ropogós lesz kívül, belül pedig puha marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!