Fehérje és csirke?
Az érdekelne hogy a párolt csirke mennyi fehérjét tartalmaz 100g-ban mivel főzés közben vizet veszít a csirke.
Válaszokat előre is köszönöm
Én 20-szal számolom, amilyen vizesek manapság. Elvileg 24-25%
Nyersen kell mérni, és a fehérje benne marad suteskor, ezeket csak a biztonság kedvéért mondom :)
A házi csirke sütés/főzés után kb 25, a hentesnél vásárolt csirke 30-35%-ot veszít a tömegéből víz formájában, sütés/főzés után (még nem pároltam, de gyanítom, ugyanaz a helyzet, mint a főzésnél).
Ezért, ha nem akarod mérni a csirkét nyersen, ezzel kalkulálhatsz.
A különbség oka, hogy a bolti csirkét sok esetben ügyesen felvizezik.
Fehérjetartalomnál ha a vizezetlen csirkemell fehérjetartalma 22-24 gramm/100gramm, akkor a vizesé arányosan kevesebb.
A sütés-főzés viszont mindkettőből kihozza a benne lévő vizet, így a sült/főtt formában már nincs különbség.
Ha kb 23 x kb 1,5 = 32 gramm-al számolsz a sült/főtt/párolt csirke 100 grammjának fehérjetartalmánál, akkor nem lősz nagyon mellé szerintem.
A felvágottakhoz hasonló módon. Sok kis injekciós tű egyszerre megszúrja. Azzal nyomnak bele vizet. Húsiparban dolgozó ismerősöm mesélte. Míg ez egy egy futószallagon felvágottakat gyártó üzemben nekem simán elképzelhető, csirkemellel kapcsolatban eléggé kivitelezhetetlennek tartom, de állítólag így van. Az mindenesetre alátámasztja a dolgot, hogy a bolti csirkemellből jóval több víz fő ki és állaga is más. Persze lehet, hogy egy "oda piszkít, ahol alszik" típusú ketreces csirkefarmon nevelt jószágnak alapból "vizesebb" a húsa.
Nameg a sok danabol, meg a kreatin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!