Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdő vagyok. Tömegnöveléshez...

Kezdő vagyok. Tömegnöveléshez való tippek? Többi lent.

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. 170 cm, 55 kg. Most kezdtem el konditerembe járni anyukám barátjával. Nyílvánvalóan tömeget kéne növelnem, nagyjából tudok is róla mindent mert utána olvastam nagyon sokat, csak kéne nekem egy étrend. Nem vagyunk olyan anyagi helyzetbe, hogy napi 3-4-szer csirkehúst tudjak például fogyasztani, mint ahogy az internetes tömegnövelős étrendeknél írják. Valaki tudna összeírni nekem egy olcsón kivitelezhető tömegnövelős étrendet?
2014. nov. 28. 17:07
 1/7 anonim ***** válasza:

A szénhidrát "filléres" dolog, így azt nem írom. De az izomfejlődéshez kell a fehérje. Azért írják a csirkét, mert ár-érték arányban az a legolcsóbb. Talán még a tojással és túróval lehet számolni.

És a fehérjeporok se véletlenül vannak, nagy kiszerelésben olcsóbb mint akármilyen kaja.

2014. nov. 28. 17:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Tényleg nem nagyon van olcsóbb megoldás a csirkemell, túró, tojás, rizs, zabpehely stb kombinációnál. Ha összetudnál spórolni egyszer egyszer fehérjeporra, az lenne a legolcsóbb. De egy ideig fejlődsz mindenféle étrend nélkül. 16 évesen vékony gyerekként én is edzettem másfél évet, csak házikoszton voltam, nem is ettem sokat mégis fejlődtem, simán volt eredménye, persze nem olyan jó, mint rendes étrenddel.
2014. nov. 28. 17:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja, igen azt kifelejtettem, hogy fehérjét azt szedek mivel, édesanyám barátja mindig vesz és rám is gondol. Szóval az mindig van. Így valaki összetudna nekem állítani egy étrendet körübelül?
2014. nov. 28. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Naponta 2g/tskg fehérje, nálad 110g fehérje. Zsír legyen 1g, nálad 55g zsír. Ez telített és telítettlen egyaránt. Szénhidrát meg testalkat kérdése, kezd 5g/tskg-al 275g-al, ha megvan a havi 1-2kg növekedés akkor jó, ha több, csökkentesz a ch-n, ha kevesebb akkor növelsz.

Legyél már léccives olyan leleményes, hogy egy grammpontos mérleggel, online tápanyagtáblázattal összeállítasz magadnak eggyet.

2014. nov. 28. 17:43
 5/7 A kérdező kommentje:
zsírnak mit egyek?
2014. nov. 28. 17:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez nagyjából jó lenne? [link]
2014. nov. 28. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:

(ide írom ha nem baj)

1: növényi fehérjét nem célszerű beleszámolni. Itt belevan számolva, de hagyatkozzunk az állati fehérjére.

2: Edzés után elég a fehérjeturmix, bár zabbal még mehet reggel, többször nem kell. Viszont a 35g gyors ch lehet kevés lesz, 50g szoktak ajánlani, bár a súlyodhoz lehet elég még a 35g is. Nem ezen fog múlni...

Azért nem írok soha senkinek se étrendet, mert mindenki mást szeret. Én példáúl hülyét kapnék ha egyfolytában csirkemellet kéne ennem, natúr sertésszeletet viszont bármeddig tudok enni. Mindenkinek más az izlése, nem kell minden nap főleg napi 2x is csirkemellet enni. Mehet marha, sertés, csirkecomb stb. Estére még tökéletes a főtt tojás vagy rántotta. Lefekvés elött meg mehet túró vagy cottage cheese. Rizsnek se kell feltétlenül barnának lennie, mehet a fehér rizs.

Egy a lényeg, amit az étrendek zöme elfelejt, a rost/zöldségek. Főleg az emésztés miatt fontos. Kb annyi zöldség mehet tömegben mint amennyi húst/tojást eszel.

Zsír mindenben van szinte, sütéshez/főzéshez meg használj oliva olajat vagy valami olajat ami nem étolaj.

Shop.Builder.hu webáruház youtube csatornáján meg találsz jópár receptet, amivel feldobhatod néha az étrendet, de neked kell megtanulni mennyi tápanyag kell a testednek, miben mennyi zsír/fehérje/ch van, és mérjed szépen a kaját. Nem kell tisztára grammpontosan, gondolom nem versenyre készülsz, de helyetted ezt senki se fogja csinálni szerintem.

2014. nov. 28. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!