Ha elolvasom a sárga kapszulát akkor mindent tudni fogok a testépítésről?
"egújabb kutatásokból tudjuk, hogy a testi terhelés némelyik állatnál az izmok hosszanti hasadásához vezethet. Ez azt jelenti, hogy úgynevezett szatellit sejtekből új izomrostok képződnek. A hosszanti hasadás után a két izomrost önálló rosttá válik, mert mindkét rost új szövetet képez az oldalain. Viszont erősen vitatott, hogy az állatokon szerzett kutatási eredmény emberre is értelmezhető-e. A legtöbb állatnál például egyáltalán nem jön létre hipertrófia (már meglévő izmok vastagodása, és erősödése) erőedzés során, mint ahogy az az embernél lehetséges. Talán az egyetlen lehetősége az állatoknak a nagyobb terheléshez való alkalmazkodásnál a rosthasadás.
Azonban volt néhány vizsgálat, relatív nagy végtagú, és izomtömeggel rendelkező testépítőkkel, melyek során nem tudtak érdemben kimutatni hipertrófiát, így a hyperplázia (új izmok fejlődése) nem zárható ki biztosan. Gyanítható, hogy az izomsejtek a testépítők kiemelten intenzív edzésére máshogy reagálnak, mint a specifikus erőedzésre, kis ismétlésszámmal ( pl.: erősemberek és súlyemelők ). Az is lehet, hogy az eddig feltételezett izomgyarapodás csak az addig nagyon visszafejlődött izomrostok fejlődésén nyugszik." peakshop.hu
Az a baj, hogy az ilyen cikkekben sok a "lehet" "talán" és "feltételezhetően" szavak gyakorisága. Mindig vannak új nézőpontok és információk.
Én ezt innen vettem, bár azt nemtudtam, hogy a növi még növeszt rostokat, ma is tanultunk valamit, kössz az infót :D
Minden biztos nem, arra jó, hogy az alapokat megtanuld félig-meddig. Aki viszont kicsit jobban ért a biológiához, annak feltűnik, hogy mennyi butaság van benne. Nem véletlen, hogy dietetikusok röhögnek rajta.
Drugs bunny edzéstechnikai kérdésekben otthon van, a biológiához viszont nem ért. De mondom arra jó, hogy az alapokat megtanuld, de érdemes máshol is cikkeket olvasgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!