Kiderült gerincferdülésem van, az edzés megszállotja lettem, mit tegyek? :s
Van pár igazság abban amit írsz.
De a
"Súlyzós edzést ..... NAGYON kis súlyokkal (végezz)"
című mondatod nem biztos, hogy jó ide.. :)
Mivel féltételezhetően nem 100kg-os az Kérdező, mert akinek gerincferdülése van, az valószínűleg vékonyka, de ezt nem állítom biztosra, viszont te sem tudhatod, ezért ne ajánlj neki baromságokat te sem!!
Nem tudom mire érted ezt...
Megjelöltem ismétlésszámot is (ha jól emlékszem) ehhez mérten lehet súlyokat választani. Nem nagyon/sokban különbözik egy 50 ismétléses gyakorlat a hétköznap végzett dolgaidtól ha belegondolsz. Ezt azért írtam le, mert csak erősít, csak tudja csinálni, és ha ezt jól kombinálja a gyógytornával (edzés közben is a helyes testtartást alkalmazza), akkor segíthet. Ártani 99%ra veszem hogy ilyen formán nem árthat, nekem is van gerincferdülésem, problémám is volt belőle, és meg kell mondjam hogy a súlyzós edzés, és a gyógytornás ismereteimet kombinálva még több éves gerinctorna kihagyás után is hamar, sokat tudtam javítani a tartásomon.
Egyébként az emberi test se úgy működik, hogy 1 hét edzéssel visszafordíthatatlan károkat okozzon magának, ha nem extrém esetről van szó. Akkor is valószínűtlen.
De természetesen kiemeltem, hogy kérje ki a vele foglalkozó terapeuta véleményét, én egy random netsenki vagyok, nincs tudományos ismeretem a témáról, a tapasztalataimból, és az innen, onnan összeszedett tudásomon alapul, ezért is (bevallom) lehet hibás (bár az is biztos hogy az átlagemberek 90%ánál többet tudok erről). Viszont amit elsősorban ajánlottam, az a gyógytorna kemény művelése, és a folyamatos kommunikáció a terapeutával.
Az utolsó résszel teljesen egyet értek.
Csak azzal nem amit előtte írsz.
Most akkor leírom, hogy értsd mire gondoltam:
ha tömeget növel a Kérdező akkor muszáj neki nagyobb súlyokkal dolgoznia, ha kicsivel csinálja, akkor ellenkező hatást vált ki. Szóval nem tetszett a kiemelt "NAGYON" szavad.. :))
(Egyébként pedig nagyon informált vagy, ami szuper. =))
Jaaaaa, valahogy nem jött át, hogy erre célzol, mybad.
Valamit valamiért. Nagy ismétlésekkel is tud fejlődni valamennyit egy kezdő, segít a vérkeringésen is, és az izmok telítettségén, de tény hogy tömegnövelésre nem a legjobb. Szinten tartásra, és hogy jobban megismerje a testét, és erős izomtudatot fejlesszen ki, perfekt (amire kénytelen most).
Boldogk karit! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!