Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kiderült gerincferdülésem...

Kiderült gerincferdülésem van, az edzés megszállotja lettem, mit tegyek? :s

Figyelt kérdés
Pár hónapja kezdtem érezni fekvenyomásnál fájdalmas szúró érzést . Egy ideig nem érdekelt de amikor kezdett fájni a nyakam tőle ( olyan mintha rálenne kötve vagy 10 kg mert úgy húz vagy nem is tudom ,hogyan irjam le amit a nyakamban érzek) . Elmentem orvoshoz onnan meg röntgen ,kiderült gerincferdülésem van. Már egy hónapja járok gyógytornára a hátam az nem fáj már de a nyakam az ugyan olyan . Ma végre elmentem a terembe gondoltam mellezek egyet (nagyon kevés súllyal dolgoztam kiváncsiságból ,hogy még érzem-e a fájdalmat) de nagyon enyhén most is éreztem ,mondjuk egy hónap gyógytorna után szerintem ez "természetes még" szóval inkább bicepsz - tricepszeztem . Szerintetek mit csinálják ?

2014. nov. 21. 19:52
1 2
 11/18 anonim válasza:

Van pár igazság abban amit írsz.

De a

"Súlyzós edzést ..... NAGYON kis súlyokkal (végezz)"

című mondatod nem biztos, hogy jó ide.. :)

Mivel féltételezhetően nem 100kg-os az Kérdező, mert akinek gerincferdülése van, az valószínűleg vékonyka, de ezt nem állítom biztosra, viszont te sem tudhatod, ezért ne ajánlj neki baromságokat te sem!!

2014. dec. 23. 15:52
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire érted ezt...

Megjelöltem ismétlésszámot is (ha jól emlékszem) ehhez mérten lehet súlyokat választani. Nem nagyon/sokban különbözik egy 50 ismétléses gyakorlat a hétköznap végzett dolgaidtól ha belegondolsz. Ezt azért írtam le, mert csak erősít, csak tudja csinálni, és ha ezt jól kombinálja a gyógytornával (edzés közben is a helyes testtartást alkalmazza), akkor segíthet. Ártani 99%ra veszem hogy ilyen formán nem árthat, nekem is van gerincferdülésem, problémám is volt belőle, és meg kell mondjam hogy a súlyzós edzés, és a gyógytornás ismereteimet kombinálva még több éves gerinctorna kihagyás után is hamar, sokat tudtam javítani a tartásomon.

Egyébként az emberi test se úgy működik, hogy 1 hét edzéssel visszafordíthatatlan károkat okozzon magának, ha nem extrém esetről van szó. Akkor is valószínűtlen.

De természetesen kiemeltem, hogy kérje ki a vele foglalkozó terapeuta véleményét, én egy random netsenki vagyok, nincs tudományos ismeretem a témáról, a tapasztalataimból, és az innen, onnan összeszedett tudásomon alapul, ezért is (bevallom) lehet hibás (bár az is biztos hogy az átlagemberek 90%ánál többet tudok erről). Viszont amit elsősorban ajánlottam, az a gyógytorna kemény művelése, és a folyamatos kommunikáció a terapeutával.

2014. dec. 23. 18:22
 13/18 anonim válasza:

Az utolsó résszel teljesen egyet értek.

Csak azzal nem amit előtte írsz.

Most akkor leírom, hogy értsd mire gondoltam:

ha tömeget növel a Kérdező akkor muszáj neki nagyobb súlyokkal dolgoznia, ha kicsivel csinálja, akkor ellenkező hatást vált ki. Szóval nem tetszett a kiemelt "NAGYON" szavad.. :))

(Egyébként pedig nagyon informált vagy, ami szuper. =))

2014. dec. 24. 00:35
 14/18 anonim ***** válasza:

Jaaaaa, valahogy nem jött át, hogy erre célzol, mybad.

Valamit valamiért. Nagy ismétlésekkel is tud fejlődni valamennyit egy kezdő, segít a vérkeringésen is, és az izmok telítettségén, de tény hogy tömegnövelésre nem a legjobb. Szinten tartásra, és hogy jobban megismerje a testét, és erős izomtudatot fejlesszen ki, perfekt (amire kénytelen most).

Boldogk karit! :))

2014. dec. 24. 16:56
 15/18 anonim válasza:
énis gerincferdüléssel kezdtem el edzeni mondván hogy majd én kikupálom magam nem kell ide orvos ami persze működött is volna mert az alap elképzelés jó volt de úgy kib*sztam magammal hogy most már muszáj vagyok ortopédushoz fordulom mert olyan gyakorlatokat végeztem amiket egyáltalán nem lett volna szabad... egyet értek azzal hogy mindenképp beszéld meg a gyógytornásszal és ortopéd orvossal hogy súlyzós edzést szeretnél végezni
2015. jan. 3. 18:56
 16/18 anonim ***** válasza:
Na és melyik volt az a gyakorlat utolsó?
2015. jan. 3. 21:31
 17/18 anonim válasza:
Mindent szabad csak JÓL, HELYESEN! :)
2015. jan. 3. 23:41
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ , a hátam már rég óta nem fáj. Nem érzek fájdalmat egy gyakorlatnál se de a nyakam az a nap minden percében fáj és ropog :D
2015. jan. 4. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!