SOS, tényleg gyorsan kéne segítség! Orvos bebeszélte szüleinek a fehérjepor káros hatásait, többi lentebb! (? )
Szóval beszéltem szüleimmel, h szerérnek fehérjét venni. Elmondtam nekik, hogyan készül, mi van benne, mire kéne stb. Ők meghallgatás, mondták, kérnek egy hét gondolkodási időt.
Ekkor jött be a doktornénI, mert ki akarták kérni egy "szakértő" véleményét.
Ő elmondtam szüleimnem, hogy semmi esetre se engedjék meg, mert nagyon káros. Mindenfélét tesznek bele, nagy katyvasz, káros a márja, több ember betegedett meg benne stb. Még a scitec mega daily one pluses is azt mondta, h sok olyan van benne, ami nem kell, káros, és azt mondta, béres vitamin kell.
Holnap megyek hozzá apával, és kéne pár ütős érv, cikk a témában, amivel mindent meg tudok cáfolni.
Ebben kéne minfenti segítsége, kérlek küldjetek a fehérjepor eloallitasarol, bevizsgalasarol szóló adatokat (mert azzal is jött, h nem bevizsgaltak!), és összetevőkről is, amik benne vannakkor, h mindegyikről el tudjam mondani, mire kell!
Fogjuk össze gyurosok :D győzzük le a dokit :D
(nem kamu a kérdés)
A 3in1 nescafe-ban is van tejsavó, bár ugye lópikula mennyiség, és még kevesebb a savófehérje része, de van benne (bár fehérjepótlásra alkalmatlan, de a logikát remélem értitek), tehát káros és a fogyasztása tilos mert felfújja az izmokat. Persze az más kérdés, hogy a kávétól is messze áll.
Az meg hogy a dokik hamarabb írnak fel antibiotikumot, mint vitamint (volt már akinek c-vitamint javasolt doktor?) abszurd. Hogy a béres miért lenne jobb, mint a megadaily, azon kívül hogy drágább és kevesebb benne a vitaminmennyiség, az rejtély. Azt is elhiszem, hogy nem kell egy átlag embernek nagy vitamin dózis, de tegyük fel sportolók vagyunk, a szervezetünknek több antioxidánsra van szüksége, több makrotápanyaggal.
Amúgy nekem meg ne adjon egy elhízott, kövér diatetikus se tanácsot.
Aztán lehet én vagyok elfogult, de vajon mekkora perre számolhatna egy scitec, ha orvosi papírom lenne arról, hogy a fehérjéjüktől krepált be a májam. (azt leszámítva, sok fehérje emésztése terheli a vesét, de még mindig nincs eredmény arról, mennyi a sok).
a kisbabáknak készült tápszert,tejpótlót felhozhatod,hogy akkor az miért nem káros rájuk amikor ugyanaz az összetétele,mint egy tömegnövelőnek?
40-60as tejsavó és cukor.
a másik a már írt ránézéses dolog,ami logikusnak kellene lennie tanács kérésnél.
most egy 30-40%os testzsírral rendelkező 50-60 éves életében nem sportoló háziorvos-vagy akárki aki ilyen paraméterekkel rendelkezik-nehogymár táplálkozási tanácsot osztogasson.
erre mondhatod azt,hogy te nem úgy akarsz kinézni,mint a doktornéni ezért őt nem tartod hitelesnek a témában.
de amúgy a linkelt vidiben a szintolos csóka nem beszélt butaságot ígyis-úgyis a szilárd kaja a lényeg.
Grat a tévékettőnek, hogy egyenesen halálosnak állítják be a vitaminokat, így a sok hülye proli most nekiállt parázni tőlük. Asszem ez az agyonismételgetett "média butító hatása".
De akkor nézzük meg, hogy pár hétköznapi gyógyszer mit okozhat. Csak szemezgettem a betegtájékoztatókból.
Aszpirin:
- hányinger, hányás, hasmenés
- vérzékenység, vérömleny, fogínyvérzés
- gyomorfekély, koponyaűri vérzés
- vérhányás
- asztmás roham, bőrkiütések, ödéma
- anafilaxiás sokk
- átmeneti májkárosodás
- vesekárosodás, akut veseelégtelenség
Neocitrán:
- bőrkiütések
- látászavar
- methemoglobinaemia
- asztma, szénanátha
- vizeletürítési zavar
- fejfájás, alvászavar
Advil ultra:
- AGYHÁRTYAGYULLADÁS
- vérszegénység
- súlyos kimerültség
- FEJFÁJÁS (vágjátok, hogy fejfájáscsillapítóként reklámozzák?)
- hányinger, emésztési zavar
- hörgőgörcs
- májműködési zavar, sárgaság
- vesegyulladás
- súlyos bőrelváltozások
- SZÍVINFARKTUS, stroke
Jól hangzik, mi? De ez nem gond, vegyétek csak, meg hadd reklámozzák a tévében, már megszoktátok. Azzal meg nem foglalkoztam most, hogy melyik mellékhatás milyen körülmények közt és milyen gyakran jelentkezhet, mert a mainstream média és a többi hisztériakeltő sem szokott. Ha millió esetből egyszer valaki nagyon sokszorosan túladagolt valamit, és lett egy kis baja, az már úgy van beállítva, mintha kb törvényszerű lenne, hogy az történik. Ha konzekvensen a gyógyszereket is így kezelnék, vajon mekkora pánik lenne belőle?
Köszi Wash, tényleg ezt kéne mutogatni, főleg úgy hogy nekem a megfázásos neocitrán kúra után elég sürű és híg székletem volt jó darabig. Persze ez nincs a mellékhatások között, és nem 100% hogy ez okozta, de mivel lázam nem volt, az étkezésem ugyanaz volt mint már egy éve, muszáj gyanakodnom rá.
A tv2 cikk meg egy tökéletes példája, miért készít olyan ember valamiről cikket, amiről tulajdonképpen semmi fogalma sincs. Aláírom, hogy vannak kiegek, amik tartalmaznak olyan anyagot, vagy olyan mennyiséget, ami éppen tiltólistán van. Ezért se kell a facebookreklámos sz*rokat venni, hanem normális cégektől vásárolni. A scitec se fog bepánikolni, kiveszi azt az anyagot, vagy csökkenti a mennyiséget. És miért kell egy tesztofokozót egyfeszt úgy emlegetni, hogy "káros tömegnövelők". Legalább tudnák, miről beszélnek, de ezért nem is nézek se tévét, se hiradót.
De energiaitalokat és kétes eredetű élelmiszereket is tiltottak be, de még ÁSVÁNYVIZEKET is - [link]
Akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!