SOS, tényleg gyorsan kéne segítség! Orvos bebeszélte szüleinek a fehérjepor káros hatásait, többi lentebb! (? )
Szóval beszéltem szüleimmel, h szerérnek fehérjét venni. Elmondtam nekik, hogyan készül, mi van benne, mire kéne stb. Ők meghallgatás, mondták, kérnek egy hét gondolkodási időt.
Ekkor jött be a doktornénI, mert ki akarták kérni egy "szakértő" véleményét.
Ő elmondtam szüleimnem, hogy semmi esetre se engedjék meg, mert nagyon káros. Mindenfélét tesznek bele, nagy katyvasz, káros a márja, több ember betegedett meg benne stb. Még a scitec mega daily one pluses is azt mondta, h sok olyan van benne, ami nem kell, káros, és azt mondta, béres vitamin kell.
Holnap megyek hozzá apával, és kéne pár ütős érv, cikk a témában, amivel mindent meg tudok cáfolni.
Ebben kéne minfenti segítsége, kérlek küldjetek a fehérjepor eloallitasarol, bevizsgalasarol szóló adatokat (mert azzal is jött, h nem bevizsgaltak!), és összetevőkről is, amik benne vannakkor, h mindegyikről el tudjam mondani, mire kell!
Fogjuk össze gyurosok :D győzzük le a dokit :D
(nem kamu a kérdés)
"tapkiegek karosak" Ezt mégis hol olvastad? :?
Tény, hogy nem naturál de nem is erről szól a videó.
Rich Piana szájából hitelesen hangzik :DDDDDDDDDD.
Egyébként kérdező, annyit mondhatsz, hogy egy tejsavó fehérjét sem készítenek másképpen mint egy parizert vagy egy virslit.., előbb nem fogyasztok el egy párizsit, mint egy tejsavót. :)
Semmi gond nem származik belőle, Rich P. is azt mondja, hogy az étkezésed 15-20% egészítse ki (fehérje bevitel) max, mert a szilárd kajánál anabolikusabb dolog nincs a fejlődéshez.
Én is csak reggel és edzés után fogyasztok 1-1 turmixot, ennyi bőven belefér, a többi szilárd kajából megy.
Tény, hogy kokszol, ezt nem is tagadja egy videójában sem, sőt megmondja, hogy versenyzéshez elengedhetetlen, aki meg nem versenyez, maradjon natúr.
Rich Piana egy okos emberke, nem egy buta valaki, a tanácsait 1-1-ig meg lehet fogadni, mert nem mond hülyeségeket.
A lényeg, ő is azt mondja, amit egyesek túlzásba visznek, hogy ne 4-5 turmixból álljon a napi fehérjebeviteled, hanem csak kiegészítésként. Na meg ne vegyél cukorkupac fehérjét, ebben sem mond hülyeséget. Csak mert Shop builderes Basic Whey nem kell megvenni, mert Shop Builderes, mert egy cukorkupac csomó cukor van benne.
MHN,Myprotein márkák elég jók, sőt 100% WPP Scitectől is.
Én meg azt nem értem, hogy mi a ...-nak kellene meggyőzni az orvost, vagy bárkit is?
Úgysem fogja azt mondani, hogy "Köszönöm hogy meggyőztél, igazad van". Csak simán röhögni fog rajtad.
Semmi értelme az egész macerának, de ha téged ez tesz boldoggá akkor csak tessék.
Én azért megkérném az orvosnénit, hogy mutasson írásos bizonyítékot a mondandójára. Mert mondani bárki mondhat bármit. Na meg egy egyszerű háziorvos mióta táplálkozási és kiegészítőszakértő, hogy puszira el kell hinni neki mindent?
A myprónál volt tanúsítvány, a muscleteam oldalán tán még most is van, de persze arra is azt lehet mondani, hogy biztos hamis. Aztán dolog átmegy a szokásos vallásháborúba, avagy a meggyőző bizonyíték csak a sátán illúziója.
A videóhoz (még nem néztem meg, majd meg fogom): ki mondta azt, hogy a kieg jobb lenne a kajánál? Ki mondta azt, hogy zabáljad a fehérjeport, mert csak úgy lesz jó? Tudtommal senki. Szóval erre így rácsodálkozni és kinevezni húdenagy igazságnak kissé erőltetett.
Amúgy észrevettétek már, hogy pl. egy tévés reklámblokkban kb minden második reklám gyógyszerekről szól? Fáj a fejed egy kicsit? Köhögcsélsz? Szeggyé gyógyszert! Vitamin? Jujuj! Gyógyszer? Jeeee!
Aki szerint meg a fehérjepor szintetikus, ugyan árulja már el, hogy hogyan lehet olyat csinálni, fenemód érdekelné az élelmiszeripart. Amúgy az ellenzők szokás szerint fene intelligens alakok, hacsak nem kis trollocskák, de akkor meg elszomorító, hogy ettől érzik boldognak magukat.
1. Ne a háziorvostól kérjetek tanácsot, hanem egy dietetikustól! Ebben ő a szakember, ő tud hiteles véleményt formálni.
2. Én tudod mit csinálnék? Legközelebb ha anyud főz és előveszi pl. a vegetát, zacskóslevest, pörköltkockát, virslit vagy bármilyen feldolgozott terméket, szépen megkérdezném tőle, hogy tudja e, hogy ezekben mi van, hogyan készül, melyik e betű milyen hatással van egészségre, melyik meilyen betegségeket okozhat, stb...
Mert a fehérjepor kb pont annyira káros mint ezek.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!