Egy éve edzek (heti 3-5), sokáig edzővel edzettem, még sem látszik rajtam. Alapból eléggé vékony voltam, de akkor is. Ez normális?
Akkor az lesz a baj.
Google:alapismeretek
Ha tudsz kajára pénzt költeni, akkor tedd, ha meg nem akkor eddz tovább kaja nélkül. Még úgyis több mint a semmi.
hiába iszol fehérjét, ha nincs tömegnövelő kaja mellé.
vékony vagy? akkor mi van? ugyanúgy kell tömegelni neked is, ha ésszel csinálod nem hízol el..
olvasgass még, nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal.
Látom nincs kedved olvasni, leírom amilyen egyszerűen lehet. Mindennek az alapja az étrend. Ezzel biztosítod, hogy kalóriaplusszba kerülj. Mert ha vékony vagy, több mint valószínű, hogy ektomorph felépítésű lehetsz, nekik a kalóriaplusszhoz elég sok szénhidrátra/zsirra van szükség.
Az izom meg csak kalóriaplusszban épül. Amíg nem adod meg a szervezetnek a megfelelő energiát, esze ágába se jutt építkezni. Az építkezés meg kétféle lehet. Hízás és izomnövelés. Edzés hatására, mikor az izomrostok sérülnek, a szervezet ezeket építi újra a bevitt fehérjemennyiség egy részéből. Ez a pihenőidőszakban és alvás közben történik. Logikus, hogy nemcsak edzésnapon kell bejuttatni elég fehérjét ez miatt.
Tehát ha kalóriaplusszban vagy, és van megfelelő fehérjemennyiség megfelelő edzéssel, akkor jön a tömeg. De a zsírosodást ilyenkor nem lehet megkerülni, mert ahhoz nagyon precíz étrend kéne, de ez képtelenség. Kivéve az ektomorph-oknál, mint feltehetőleg te (bár semmit nem tudok rólad) akik képesek szinte zsírosodás nélkül izmot növelni. Ennek hátúlütője, hogy sokkal lassabban.
De a kalóriaplusszt nem lehet megkerülni, nem lehet "sok húst eszek" diétával elérni. Ektomorph meg lehet sose lesz akkora, hogy az télen ruhán keresztűl is látszódjon.
Köszönöm, már egyébként pont mára el is döntöttem, hogy ha elfogy a fehérjém tömegnövelőt fogok venni. Egyébként annyira nem rossz a helyzet, mint amennyire a kommentjeimből kiolvasható, tehát eléggé nőtt az izmom, csak ÉN többet vártam.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!