Néhány kérdés az étkezés idejéről, mennyiségéről?
1. A vacsora lefekvés előtt 1,5-2 órával legyen.
A túrót miért lehet közvetlenül lefekvés előtt enni?
2. Ha az egész napi étrend számít, akkor minek kell egységesen beosztogatni a makrotápanyagokat a nap folyamán?
Értem én, h fehérje amino szint ellátás, de az aki figyel erre az ellátásra meg az aki csak kajál úgy ahogy esik (azért a napi szükséges bevitel neki is megvan mindenből) ugyanúgy fejlődnek. Akkor minek a sok macera, így elosztani?
3. Én így osztom fel edzésnapom a fehérjém pl.
1. 12g
2. 12g
3. 12g
4. 12g
5. 70g (turmix)
6. 12g
7. 12g
szerintem ez így borzasztó hülyén néz ki :D
3. Néha napján sajnos 5-10g fehérje híján nem jön össze a fehérjebevitel. Viszont vagy 50g növényi fehérjét is megeszek egy nap, amit nem számolok természetesen.
Viszont ezt az 5-10g-nyi állati fehérje hiányt ki tudja pótolni 50g-nyi növényi?
Bármit lehet lefekvés előtt enni, nem tiltja semmi, de túrót célszerű a kazein miatt.
2. Van aki szar étrenddel is jól fejlődik, de nem mindenki. És ha már csinálhatod jobban, akkor miért ne tennéd? :-)
3. Pótolhatja.
A 3. kérdéshez hozzátéve:
azért eszek 70g-nyi fehérjét, mert csak sokkal később, otthon tudok szilárdat enni megint. És úgy tudom hogy edzésen belüli egy órában 1 tskg fehérje kell.
Szóval én nem úgy csinálom hogy turmix 0,5 és később szilárd 0,5, hanem egyszerre így jó?
Vagy tegyük fel, hogy meg tudom oldani a kaját, akkor így nézne ki egy napom:
1.18
2.18
3.18
4.18
5.35
6.18
7.18
De így is rossz szerintem. Nem egyenletes.
Köszi Zsolt!
A 2.-at úgy értem, hogy
-van, aki grammra pontosan elosztja a napi adagokat
-de van, aki ugyanazt eszi, mint az első (nem szar az étrendje), csak mondjuk reggel sokat, délben keveset, délután sokat, este megint keveset, szóval össze-vissza, de jókat eszik, és annyit amennyit kell. Ugyanúgy fejlődnek nem?
De miért fontos ennyire az elosztás, ha anélkül is ugyanúgy lehet fejlődni?
Bocsánat, hogy ennyire értetlen vagyok, de nem tiszta teljesen :)
Te is leírtad: fontos azért, hogy viszonylag egyenletes legyen a vér aminosavszintje, hogy ne legyen katabolizmus.
És pl két kajálásból nehezen emészted meg a 140g fehérjédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!