1/8 anonim válasza:
Valamelyest igen. Előbbi jobban, utóbbi kevésbé, de szabályos kivitelezéssel és egészséges derékkal nem lehet gond.
2/8 anonim válasza:
Guggolástól nekem is fájt, most nagyobb terpeszben csinálom hogy stabilabban álljak amitől kevésbé mozog a csípő, ha megingok a súllyal. Azt vettem észre még, hogy így vádli és a combhajlító is erősödik.
3/8 TheHologram válasza:
Lábtoló kevésbé,illetve más irányból, ami szintén csökkenti a terhelést a derékra. Meg egyébként sok szempontból jobb ám,mint a guggolás.
4/8 *Glissade* válasza:
Igen. Én is csak nagy terpeszben tudok gugolni, mert zártabb terpesz esetén jobban előre kell dölni, hogy nem menjen a térdem a boka elé.
Az előre dőlést pedig a derekam nem szereti.
5/8 anonim válasza:
Igen, a guggolás terheli kis szinten, ha helyesen végzed, ha helytelenűl elkúrhatod a derekad nagy súlyoknál.
Én jó pár éve 100 kg fölött guggolok és semmi baja a derekamnak.
6/8 anonim válasza:
TheHologram, ezt azért én nem jelenteném így ki..
Sokkal komplexebben mozgatja át a lábizmokat a guggolás mint a lábtolás.
7/8 anonim válasza:
A guggolás nem kis szinten, hanem baromi nagy szinten terheli a derekat. Ha kíméletesebb akarsz lenni, akkor válaszd az elölguggolást. A lábtoló pedig a legkíméletesebb ezek közül.
8/8 *Glissade* válasza:
Az elől gugulás nehezebb, mert a súlyt nem tudod betámasztani.
Szerintem nem jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!